Вход
София
Времето в София 17 o C

БОМБА В ПИК: Доц. Мангъров от “контращаба” се облажи с морски имот насред коронавируса - купил си апартамент на топ локация (СНИМКИ/ФАКСИМИЛЕ)

БОМБА В ПИК: Доц. Мангъров от “контращаба” се облажи с морски имот насред коронавируса - купил си апартамент на топ локация (СНИМКИ/ФАКСИМИЛЕ)

на 31.03.2020
238136
0
БОМБА В ПИК: Доц. Мангъров от “контращаба” се облажи с морски имот насред коронавируса - купил си апартамент на топ локация (СНИМКИ/ФАКСИМИЛЕ)
Автор: ПИК
31.03.2020
0
238136

С морски имот насред кризата се е облажил лобист №1 за купуване на бързи тестове за стотици милиони левове доц. Атанас Мангъров, научи ПИК. Сделката е осъществена насред извънредното положение заради епидемията с коронавируса, става ясно от справката от имотния регистър. 

Според нея експертът, който е част и от Медицинския съвет на проф. Коста Костов, е напазарувал апартамент в Бургас на 17-и март. Той е с неголяма квадратура, но пък достатъчен за ваканционно жилище. Освен това се намира на доста хубаво място в морския град - 50 кв. м. на ул. "Генерал Гурко", при това с прилежащо мазе. 

За покупката става ясно и от публикация във фейсбук на местен нотариус, който се похвалил за сделката три дни по-късно. Юристът е пуснал и снимка с доц. Мангъров, на която позират вероятно след покупката, като благодари на медика, че бил отличен клиент. Няколко дни по-късно постът на нотариуса е изтрит, вероятно след като притесненият му клиент влезе в Медицинския съвет към Министерски съвет и вече не е искал да привлича внимание с покупките на нови жилища. 

Доц. Мангъров вече две седмици ежедневно не спира шествията си по медиите, по време на които говори предимно за нуждата от закупуването на милиони бързи тестове, които да бъдат купени от държавата, но достъпни за българите във всички лаборатории. Припомняме, че ПИК разкри на фона на това, че самият той има мащабна частна медицинска дейност, което означава, че е в пряк конфликт на интереси. Ако такива тестове започнат да се правят масово, доц. Мангъров ще е пряко облагодетелстван чрез частната си лаборатория - "Лаборатория - Медицински решения". Тя е 100% собственост на шестващия из студиата експерт, с която работи вече 9 години, въпреки че в същото време работи и на държавна работа.

В предмета на дейност на фирмата му е и дистрибуция и търговия с иновативни продукти и решения с сферата на медицината и козметиката, както и представителство на чуждестранни компании и продукти. Това е пряко свързано и с евентуална продажба на тестове и други медицински консумативи, от които подобни частници могат да се облагодетелстват и поставя под огромно съмнение причините доц. Мангъров да лобира толкова упорито и самоотвержено за въпросните бързи тестове, за които вече стана ясно, че не дават точни резултати.

Още по-отдавна - от 2008 г., той развива частна дейност и със собствен медицински център - "Амбулатория за специализирана извънболнична медицинска помощ - д-р Атанас Мангъров".

Мистерия остава защо при подобен конфликт на интереси и обвързаности от Медицинския съвет продължават да не отговарят на въпросите за зависимостите си, а вместо това продължават да шестват из студиата на телевизиите и да мътят главите на гражданите.

Ето какво гласи и справката от службата по вписванията: 

В Служба по вписванията - Бургас за периода от 01.01.1992 г. до 31.03.2020 г.

Данни за лицето АТАНАС  МАНГЪРОВ ЕГН/ЕИК: 

Вписвания, отбелязвания и заличавания по персонална партида № 255494

Пореден № по справката 1

№ от входящ рег 2959

Дата от входящ рег 17/03/2020

№ от дв. вх. рег 2969

Дата от дв. вх. рег 17/03/2020

Книга ПРЕХВЪРЛЯНИЯ

Тип Акт Покупко-продажба на недвижим имот с н.а.

Акт Том 9

Акт номер 41

Година 2020

Условие

№ от описна книга 1748 от 17/03/2020

Свързани актове

Страни Продавач - ЕГН ИВАЙЛО СТРАТЕВ

Купувач(Частна собственост) - ЕГН   АТАНАС МАНГЪРОВ

Имот(вид, адрес) Самостоятелен обект в сграда, предназначение - Жилище, апартамент, площ по док. - 50.440 кв. м., обл. БУРГАС, общ. БУРГАС, гр.Бургас ул. ул. Генерал Гурко, No:45, п.к.8000, Прилежащ обект - ИЗБА, № на обект - 9

Идентификатор 07079.608.151.1.3

Имотна партида номер 52029

Имот(вид, адрес) Поземлен имот, площ по док. - 251.000 кв. м., ПО СКИЦА 256, обл. БУРГАС, общ. БУРГАС, гр.Бургас ул. "Генерал Гурко", No:45, п.к.8000

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 10664
архив

Двама чукчи си говорят: - Вчера намерих 10 долара. - Браво, взе ли ги? - Бяха фалшиви. - И как разбра? - Ти да си виждал 10 долара с две нули?

няма нови новини
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
сега
1961
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Премиерът Борисов с въздействаща реч на среща на високо равнище на ООН: Необходима е пълна мобилизация на международната общност (ВИДЕО/СНИМКИ)
x
Полезни ли са плодовите сладка и мармалади?
x