БОМБА В ПИК: Ето служебния кабинет на Румен Радев. Премиер - Стефан Янев или Даниел Вълчев. Задача №1 - арест на Борисов за 24 часа

НАЙ-ВАЖНОТО

БОМБА В ПИК: Ето служебния кабинет на Румен Радев. Премиер - Стефан Янев или Даниел Вълчев. Задача №1 - арест на Борисов за 24 часа

612243
на 28.04.2021
БОМБА В ПИК: Ето служебния кабинет на Румен Радев. Премиер - Стефан Янев или Даниел Вълчев. Задача №1 - арест на Борисов за 24 часа
Автор:   ПИК

Обитателят на президентството Румен Радев вече стяга второто си служебно правителство, след като стана ясно на чалгарите на Слави Трифонов ще върнат мандата, а нито една от останалите 4 политически сили в парламента няма да получи подкрепа, за да състави правителство.

препоръчано

Най-важната задача на новия кабинет на Радев е МВР под неговото ръководство на всяка цена да намери повод и да арестува премиера Бойко Борисов за 24 часа, научи ПИК от кръговете около Радев, които редят служебния му кабинет.

За целта оферта за служебен министър на вътрешните работи първо е била отправена към Бойко Рашков, който беше директор на Националната следствена служба, зам.-министър на правосъдието и председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства. Рашков обаче не бил въодушевен от идеята да щраква белезници за Борисов, затова почти е отказал.

Друг вариант за този пост, подготвен от Радев, е приближеният до Цветан Цветанов бивш бопаджия Валентин Цоновски. Цоновски е предложение на забегналия преди 5 години в Сърбия фалирал банкер Цветан Василев, както и на другия забегнал, но в Дубай бивш хазартен бос Васил Божков.

По тази линия Цоновски е много близък и на по-известния с псевдонима си от ДС "Академика" журналист Огнян Стефанов, който обслужва медийно двамата преследвани от правосъдието бегълци.

Радев е подготвил за МВР и още един резервен вариант с оглед на главната задача Борисов да бъде арестуван. Това е бившият шеф на Гранична полиция Валери Григоров, близък на ген. Димитър Шивиков, с когото през лятото и есента на миналата година обикаляха заедно протестите. Григоров също е номинация на банкера-беглец Цветан Василев.

Цялата сглобка на бъдещото служебно правителство се ръководи от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев, чиито медии обслужваха миналогодишните протести и чийто инженерен политически проект Демократична Бългапия днес иска да закрива Спецпрокуратурата и Спецсъда, за да отърве подсъдимите олигарси от отговорност. Както и КПКОНПИ, за да освободи парите им с помощта на новите министри.

Заедно с Прокопиев по съставянето на служебното правителство работят и двамата подсъдими бегълци с купища обвинения Цветан Василев и Васил Божков. А за ведомствата, към които те нямат претенции, Радев подбира министри сред собствените си съветници.

За служебен премиер с по-висока степен на вероятност се подготвя бившият вицепремиер и министър на отбраната в служебното правителство на Огнян Герджиков - Стефан Янев, който в момента е секретар по сигурност и отбрана на президента Радев. Припомняме, че именно той е назначил във военно министерство разкрития като руски шпионин Петър Петров.

С по-малка степен на вероятност такъв може да стане и ексцаристът и ексвицепремиер и министър на образованието в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев - Даниел Вълчев, който мина и през партията на Меглена Кунева ДБГ.

Ако изборът за служебен премиер падне върху Стефан Янев, Даниел Вълчев се подготвя за вицепремиер и министър на правосъдието.

Лъвският пай при конструирането на второто служебно правителство на Радев се пада на Прокопиев, който предлага целия икономически пакет министри в лицето на Асен Василев на икономиката, който е бил такъв и в служебното правителство на бившия президент Росен Плевнелиев.

За финансов министър пък се стяга друг стар познайник от царските времена - Любомир Дацов

Ако обаче се наложи по-висока експертиза във връзка с работата по Плана за възстановяване и устойчивост, който България трябва да внесе на 30 април в Европейската комисия, Дацов може да стане само вицепремиер със сегашните ангажименти на Томислав Дончев. А Асен Василев да поеме финансовото ведомство. 

Трети "харвардски възпитаник" от кръга "Прокопиев" пък се подготвя за министерството на транспорта и технологиите. Това е Кирил Петков. 

Друго протеже на Прокопиев и соросоидните кръгове, което точи зъби за правосъдното министерство, е правната съветничка на Радев Иванка Иванова, но окончателното решение за това ведомство ще зависи от разпределението на постовете между Стефан Янев и Даниел Вълчев.

В случай, че за премиерския пост надделее Вълчев, Стефан Янев ще поеме военното министерство в служебния кабинет. Ако стане обратното, постът се подготвя за неговия близък приятел и военен министър от кабинета на Сергей Станишев - Николай Цонев.

Янев, Цонев и Румен Радев са близки и по масонска линия.

Външните работи във втория служебен кабинет на Радев се очаква да поеме един от двамата секретаря на Радев по външната политика. Начело на социалната политика гласят също секретар на президента - Гълъб Донев, който беше такъв и в първото му служебно правителство на Огнян Герджиков. Регионалното ведомство поема също съветничка на Радев с идентичен ресор - Цвета Тимева.

Начело на здравното ведомство се гласял да застане друг стар познайник - проф. Коста Костов, който оглавяваше алтернативния на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Медицински експертен съвет.

Възловото в коронакризата министерство на туризма ще бъде дадено в ръцете на бившия депутат от БСП по време на кабинета "Орешарски" Мартин Захариев, който в момента е зам.-председател на Управителния съвет на Сдружение Национален борд по туризъм. Захариев е изключително приближен и на съпругата на бившия премиер Станишев - Моника Станишева, както и на туристическия бос Красимир Гергов.

За земеделското ведомство все още се търсел аграрен професор.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това