БОМБА В ПИК! Изтекоха скандални разговори на правосъдния министър Демерджиев: "Б.Р. ще обеси Делта гард, знаеш към кой съм поел ангажимент...Трябва да си запазя поста". Неизвестен към министъра: "Бях точен с парите, изчаках да приключите с Д.Г. и Автомагистрали, а сега се криеш...Белия е много непредвидим..." (СНИМКИ И ФАКСИМИЛЕТА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

БОМБА В ПИК! Изтекоха скандални разговори на правосъдния министър Демерджиев: "Б.Р. ще обеси Делта гард, знаеш към кой съм поел ангажимент...Трябва да си запазя поста". Неизвестен към министъра: "Бях точен с парите, изчаках да приключите с Д.Г. и Автомагистрали, а сега се криеш...Белия е много непредвидим..." (СНИМКИ И ФАКСИМИЛЕТА)

368581
на 26.11.2021
БОМБА В ПИК! Изтекоха скандални разговори на правосъдния министър Демерджиев: Б.Р. ще обеси Делта гард, знаеш към кой съм поел ангажимент...Трябва да си запазя поста. Неизвестен към министъра: Бях точен с парите, изчаках да приключите с Д.Г. и Автомагистрали, а сега се криеш...Белия е много непредвидим... (СНИМКИ И ФАКСИМИЛЕТА)
Автор:   ПИК

В редакцията на ПИК се получи флашка с предполагаеми разговори на правосъдния министър Иван Демерджиев. Разговорите се водят във вайбър между министъра и неизвестно лице, вероятно негов близък.

препоръчано

Първият разговор датира от 21 октомври 2021 г. Съдържанието му е следното:

Демерджиев: Благодаря ти! Другата седмица ще идвам и ще ти разкажа.

Неизвестен: Всичко ок ли е по мойте теми? Ще се случат ли нещата?

Демерджиев: Всичко ще бъде свършено, но малко ще изчакаш, защото другата седмица Б.Р. ще обеси Д.Г., като им вземе лиценза, а ти знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент. Беше се изнервил, защото по дружеството нищо не излезе, но е намерил начин да ги закове и този път няма мърдане. Ще ти разказвам, когато се видим.

Неизвестен: Белия е много непредвидим.

Вторият разговор е с дата 10 ноември 2021 г. Разговарят вероятно същите лица. Съдържанието е следното:

Неизвестен: Какво се случва? Вече не вдигаш тел, а обеща всичко да бъде ок по моята тема. Изчаках да приключите с Д.Г., след това и Автомагистрали и сега се покри. Бях точен с парите когато каза, обеща ми бързо развитие, а сега се криеш...Какво се случва?

Демерджиев: Прав си за всичко, извинявай за забавянето, но всичко поето като ангажимент ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно защото сега не мога да говоря. Както виждаш, ще има разместване и трябва да запазя поста. 

ПИК не разполага с доказателства, че разговорите са автентични. По тази причина сезираме прокуратурата да провери дали диалогът е достоверен и дали евенутално има извършено престъпление по служба от правосъдния министър.

Изводите, които могат да се направят от прочетеното: Демерджиев разговаря с бизнесмен, който си е платил за "мойте теми". В първия разговор министърът уговаря човека, че "всичко ще бъде свършено". Следва пояснение: "Б.Р. (вероятно Бойко Рашков) ще обеси Д.Г. (вероятно охранителна фирма "Делта гард"), като им вземе лиценза..."

Датата на разговора е 21 октомври, а първото съобщение, че МВР иска лиценза на "Делта гард" е шест дни по-късно, 27 октомври, сочи справка в медиите. Това потвърждава заявката в сюжета.

Демерджиев пояснява и че "знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент". 

Към "Кой" е поел Демерджиев ангажимент за лиценза на "Делта гард"? Трябва да отговаря самият той.

Демерджиев разяснява на съсебедника си и че Рашков се е изнервил, защото "по дружеството нищо не излезе". Но е "намерил начин да ги закове". Интересно какъв е този начин.

Появява се и образът на "Белия" - прозвище на беловласия Бойко Рашков в полицейските среди. 

Във втория разговор от 10 ноември картинката е различна. Неизвестният събеседник - платец вече е разочарован и притеснен. Демерджиев не му вдига телефона и се крие. Произнесена е ключовата фраза "Бях точен с парите".

Какви пари и за какво? Отново чакаме отговорите на министър Демерджиев.

Министърът се извинява за забавянето и пак пояснява, че "ангажиментът ще бъде изпълнен". Оправдава се обаче, че сега е важно да "запази поста", тъй като ще има "разместване".

Агенция ПИК потърси Иван Демерджиев на посочения телефон, но той не отговори на обажданията ни.

Ако публикуваните от ПИК разговори са автентични, те повдигат конфликтни теми и обстоятелства от задкулисието по върховете на държавата. Оказва се, че някакъв човек плаща на един български министър за определени "ангажименти". 

ОЧАКВАЙТЕ РАЗВИТИЕ В ПИК! ИСТОРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!

Сподели:
Бомба x
Ето кои са зодиите, които не обичат да правят компромиси Ето кои са зодиите, които не обичат да правят компромиси
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Транспортират към Скопие телата на 45-та загинали на Струма (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV: Транспортират към Скопие телата на 45-та загинали на "Струма" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това