Вход
София
Времето в София 25 o C

БОМБА В ПИК! Корнелия Нинова в скандални разговори с олигарха Красимир Георгиев - лидерката на БСП прикривала аферата "Фронтиер" на Р.Овч. чрез натиск на разследващи (ШОКИРАЩИ ФАКСИМИЛЕТА)

БОМБА В ПИК! Корнелия Нинова в скандални разговори с олигарха Красимир Георгиев - лидерката на БСП прикривала аферата "Фронтиер" на Р.Овч. чрез натиск на разследващи (ШОКИРАЩИ ФАКСИМИЛЕТА)

на 26.04.2017
31513
51
БОМБА В ПИК! Корнелия Нинова в скандални разговори с олигарха Красимир Георгиев - лидерката на БСП прикривала аферата "Фронтиер" на Р.Овч. чрез натиск на разследващи (ШОКИРАЩИ ФАКСИМИЛЕТА)
Автор: ПИК
26.04.2017
51
31513

Разкритията за скандалните афери на Корнелия Нинова във властта продължават да валят. След като ПИК ви запозна с делата й като подчинена на бившия премиер Иван Костов, по чието време тя е назначена за директор на „Техноимпекс” и го лапва чрез приватизация (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ТЕМАТА”), а после и как Нинова лъсва в аферата „Фронтиер”, където участието й е доказано със СРС-та от разследващите, сега на бял свят излизат и разговорите й със скандалния бизнесмен Красимир Георгиев.

Те са разкрити именно чрез въпросните СРС-та и бяха изпратени на пощата на ПИК от наш читател. Ето какво пише той:

"През 2007г. шефът на Националното следствие Ангел Александров разкри, че "дългият инкасатор" Румен Овчаров и неговият продукт Корнелия Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев (един от най-близките приятели на Овчаров по онова време) и фирмата му „Фронтиер“, която години наред „консултираше“ всички златни проекти в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе замесено пряко в скандала след разкритията на разследващите органи, че тя буквално е инструктирала Георгиев какво да говори при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева (също с повдигнати обвинения след аферата). Органите на реда засякоха десетки разговори между Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „Твоята приятелка е фантастична“ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била посредник между разследван бизнесмен и разследващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвинение разкриха наличието на 1000 страници разговори и есемеси между Нинова и Шарланджиева.

Изпращам ви факсимилета от въпросните разговори, добити от службите чрез прилагане на специални разузнавателни средства. Тъй като самите разговори са над 1000 страници, изпращам най-доброто, без да се разпростирам по опитите на Овчаров, Нинова и Красимир Георгиев да откраднат за себе си апетитни сектори от българската икономика.

Легенда:

Красимир Георгиев - 0888 33 33 13

Корнелия Нинова - 0887 96 92 45, 0889 30 05 70

Татяна Шарланджиева - 0888 41 05 50"

Страниците, които ни изпраща читателят, разкриват шокиращи разговори, досега само загатвани в стенограмите, които ПИК публикува наскоро (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ТЕМАТА”). Ето и самите разговори.

 

 

 

 

 

 Припомняме, че през септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам.-министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството на Румен Овчаров, който е зам.-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.

След като през 1997 г. цялата се е боядисала в тъмно синьо и грабва тлъстия кокал, през 2005-а, без някой да забележи, Нинова умело се пребоядисва в тъмно червено и пак захлебва под крилото на Румен Овчаров.

Когато през 2005 г. тройната коалиция след много пазарлъци съставя правителство, в схемата за Овчаров няма място като вицепремиер. За компенсация специално за него се създава едно „суперминистерство” - на икономиката и енергетиката. Овчаров, като министър на икономиката, поема контрола на апетитното, но и взривоопасно предприятие „Булгартабак” заедно с много други големи държавни предприятия.

В мегаминистреството на Румен Овчаров, неочаквано за много висши и заслужили партийни деятели, от квотата на БСП за зам.-министър на икономиката и енергетиката е определена Корнелия Нинова.

Тя също е натоварена с много сериозни задачи – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; споразуменията, свързани с доставки на армията. Нинова е шеф и на две стратегически предприятия – „Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак Холдинг”, който e известен като „Бастилията” на ДПС. След време холдингът ще се превърне в ябълката на раздора и за малко не обръща колата на тройната коалиция.

В началото на май 2007 г. се разкриват големите злоупотреби в „Топлофикация” София. За дружеството отговаря министерството на Овчаров. Следствието започва разследване на Валентин Димитров – тогавашен шеф на дружеството, за присвояване и пране на пари в особено големи размери. В процеса на разследването се разбира, че е замесен и Румен Овчаров.

Оказва се, че следователката, която води разследването на Валентин Димитров – Татяна Шарланджиева, е приятелка на зам.-министъра Корнелия Нинова още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Разбира се, Нинова използва тази близост и започва да проявява голям интерес към разследването.

Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров, като разбира за това приятелство и за интереса на Нинова към разследването, започва да изнудва Шарланджиева. Притиска я да иска от Корнелия Нинова различни услуги – документи, които уличават шефа на „Булгартабак” холдинг Христо Лалчев. После иска 150 хил. долара, които Нинова можела да осигури от „Булгартабак”. Трябвало да окаже и съдействие за хазартен лиценз на фирмата „Дилот” и да помогне в освобождаването на близо 100 хил. тона пшеница от Държавния резерв.

Междувременно става известно, че следовател от София е разпитвал над 20 души в Банско за имот на фирмата „Банско пропъртис 2”, която се управлява от Красимир Георгиев, крупен бизнесмен, един от основните собственици в мощната икономическа групировка „Фронтиер”.

Следствието е разкрило, че в сдружението „Банско пропъртис 2” участва и 82 годишната баба Цеца – майка на разследвания Валентин Димитров, заедно с бизнесмена Красимир Георгиев. Последният е състудент на Овчаров и бивш съдружник на съпругата му.

Записани са над 1000 страници разговори и SMS-си, които разкриват, че посредник между Красимир Георгиев и следователката Шарланджиева е Корнелия Нинова. Двете са разговаряли помежду си и със следствения Георгиев преди всеки разпит. Така показанията на Георгиев – свидетел по делото за пране на пари от Валентин Димитров, са били предварително нагласявани.

Заради подслушаните и записани разговори прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева.

Не е тайна, че „Фронтиер” симпатизира и спонсорира БСП, затова и истинският възход на кръга започва с идването на Столетницата на власт. За две години при управлението на тройната коалиция „Фронтиер” и свързаните с него фирми се утвърждават като едни от най-сериозните играчи в енергетиката, строителството и продажбата на имоти.

Една от версиите за разразилия се скандал е, че в ламтежа за повече власт, кръгът „Фронтиер” нарушава утвърдените баланси, разпределени между големите групировки. Те решават да покажат силата си и да дадат урок на Овчаров. Той изгърмява с личния подпис на Станишев, но също така гръмва и бушонът Корнелия Нинова – дясната му ръка. Но не за дълго. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(53)
1
Македонски патент!!!!
2
Ахаха, лъсна най-после червената бабичка
3
Браво Пик, дайте още далавери на Сланинова!
4
ПИК, пак отклонявате вниманието от далаверите на герб за стотици милиони и магистрала Марица. Добре ли ви плащат?
5
оставка, корнелия, това е огромен скандал
6
и защо пик ги изкарва 2017 г
7
И тази шайка БСП се води партия която уж защитава бедните българи и пенсионерите !!!!!!!! С тази главатарка начело !!!!!!! Майко мила !
8
И тази жена има претенции да бори паралелната държава.--
9
Да си ходи1
10
Вашия човек,А.Т. е доказан мошеник и всичко грозно,което правите заедно,ще ви се върне някои ден.Такива измишльотини пишехте и за Борисов,Цветанов и др.,а сега им се навеждате. Как спите спокойно бе п икльовчета? Как е възможно да сте такава SMRAD?
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Червена далавераджийка
13
ако това е верно ,веднага оставка !
14
Очаквам в скоро време от ЕНП да се разграничат от Цветанов и да се види цялата престъпна дейност на бившия министър на вътрешните работи и неговия пряк партньор и началник. Аз съм убеден, че Борисов също трябва да бъде подведен под отговорност за редица неща, които са правили заедно. Най-крупните от тях са покровителство и пряко облагодетелстване от контрабанда, канали за проститутки, наркотрафик, а в резултат е цял поток от черни пари, които престъпната дейност осигурява.
15
Скандалът е безпрецедентен, трябва някой да обясни, а бсп да вземе отношение.
16
Всичко е много хубаво......но какво правим с разговорите на мутрата а те са още по скандални.Или те са записани незаконно.Осветяването на едни престъпления и прикривани на други си е още по голямо престъпление.
17
Асен Йорданов (брат на Heдялko Heдялkoв) пред вестник "Wiener Zeitung": „Бившият министър-председател Бойко Борисов, който отново спечели изборите, е престъпник. През 90-те години съм писал за фабрика за контрабандни цигари край Бургас. Той беше неин шеф. Изнасяше незаконно за Сърбия, Черна гора и каквото оставаше за Европа. През 1995 г. получих писмо. В него пишеше: „Отиди до гробището и си избери хубаво място”. Кметът на Бургас и зам.председател на партия ГЕРБ Димитър Николов също е бивш контрабандист. Той е пренасял тайно сухо мляко от Русия и Украйна за България. Дори е имал обвинения. Това обаче по никакъв начин не му навреди. Дори напротив. Събра го с Борисов“.
18
А бб не прикриваше ли един вече покойник ало ваньо, и то в качеството си на министър предател! И тоя същия ще председателства ек!
19
За такова недоразумение на човешката раса като Курни, хората са измислили поговорки:''Да би мирно стояло,не би чудо видяло'';''Вола рие,рие и си хвърля на рогата''и''Простотията не ходи по гората,а по хората''.Тъпа,проста,нахална нагла,злобна селска пръчка-това е водачката на паралелната държава- БСП
20
А КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ? ЦЯЛОТО ИБ НА БСП -ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, ОВЧАРОВ, ЯНКОВ, СТОЙНЕВ,..... . ВСЕ МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ. КОГА ТЕЗИ ДРУГАРИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ ЩЕ НАПУСНАТ РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ? КАК СТАНАХА СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ И ОЛИГАРСИ ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? КАК ПРИДОБИХА ПАНАИРИ, ЛУКСОЗНИ СПА КОМПЛЕКСИ "БЕЛЧИН ГАРДЪН", "СТРИМОН ГАРДЪН", ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ, ВЕЦОВЕ, ВЕИ-ТА, ГОРСКИ МАСИВИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА ? ТЕЗИ ХОРА СА ПОЗОР ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ИДЕЯ И ЧЕСТНИТЕ СОЦИАЛИСТИ.
21
Честито на всички честни комунисти!!!!Тая вашата лидерка трябва жива да я одерете.Пак и вярвайте и и гласувайте та да си врътка далаверките!!!
22
Лъжец до лъжеца, кръдец до кръдеца. Червени боклуци, не се наядоха не се напиха.
23
ТАЗИ ГЛУПОСТ НА ЛИЦЕТО АНТОН ТОДОРОВ,КОЙТО НАРИЧАШЕ ББ БАНДИТ,А СЕГА Е ВИДЕН ГЕРБЕР,КОЛКО ПЪТИ ЩЕ Я ПУСКАТЕ?ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПАК Я ПУСНАХТЕ.МНОГО ВИ ПРЕЧИ КОРНЕЛИЯ,МНОГООООООО.ТЕЗИ,КОИТО ИГРАЯТ ЗАДКУЛИСТНО С ГЕРБ,ВЪН ОТ БСП.
24
ПИК лекинко закъсняхте.Ако бяхте го побликували това преди изборите,за биесиепиетоооо шаха да гласуват само малкото останали закъснели мозъци и червенита смет в парламента щеше да е от неповече от 25-30 човекоподобни.
25
Корнелията е в топли връзки с Фронтиера от време оно, той я е купил с много и тя винаги е действала в негова полза....., а иначе този фронтиер е хиена, приватизира маса фирми, печатници в провинцията (Хасково, Ямбол и т.н.) заедно с друга една хиена от БСП, който сега е депутат (Петър Кънев)......
26
ПИК, това е стара и претоплена манджа......Въпросът е #КОЙ ли ви накара да изкарате тази глупост от нафталина? Сега очакваме......За да бъдете коректни да извадите записите едно към едно за " Ало...Ваньо", " Не ми се смей ти си го избра", " Двете каки" и други....Как си отиде Мишо бирата/ мир на праха му/. Иначе много е лесно да яхнете скандала с главния.прокурор, ами като сте почнали давайте и за останалите......Защото към днешна дата и те са актуални, даже повече от актуални! Моля, като се считате за обективни журналисти и с най-много посещения, за което не пропуснахте да се похвалите........Така, че давайте за всикииииии, а не избирателно.vs
27
До 20 - Какви честни социалисти? Те живеят още в 70-години. В тази партия отдавна нямя идеология, а само бизнес! Кои вирееха под крилцето на Командира,а? Днес това е Партията на Българската Олигархия. След повече от 30 години усилия и котешки каваци, вече не го крият.
28
Само абсолютни нещастници могат да цензурират 3 пъти "неудобните" коментари с абсурдната тъпня "Грешен код за сигурност". Но вие сами сте публикували "Репортери без граници"...
29
Каква мътилка била тази Нинова! Питаме се, кога прокуратурата ще възобнови спряното разследване срещу нея. Вонята винаги се размирисва. Няма как ! БСП е срината морално и идейно - окончателно!
30
Р. Овч. + Фронтиера+ Петър Кънев - състуденти от Москва! Явно къде са обучаване за големите далавери.........
31
Това са текстовете на официално направени записи на телефонни разговори, знаят се от години, но въпреки това наглата КурНелка опищя света, че ще демонтира паралелната държава и глупаците и повярваха. така и не разбраха тия 900000 българи, че паралелната държава почва от БКП/БСП. И досега пищят за връзка Борисов - Пеевски, а си мълчат затова, че СтаниШеф направи Пеевски и Курнелия заместник министри, след това като се видя в чудо ги уволни и двамата за далавери, пак БСП направи Пеевски шеф на ДАНС, а КурНелка борец срещу самата себе си и кликата на която служи. Но опорната точка се набива в глават на народа безкрай Борисов и Певески са тандем. Така де Борисов направи Пеевски зам.министър и шеф на ДАНС няма как да го скриеш.
32
Цялата партия на олигарсите е корумпирана и изтъкана от мошеничества. Група милионери и милиардери си присвоиха лявата част на политическото пространство, но по същество те нямат нищо ляво. Те се интересуват само как да увеличат парите си и червените тролове платени писари на Р.Овч. К. Нин. и други хора със съкратени имена се радват на медийната изява. Сега троловете разбират ли каква кауза защитават пишейки, пишейки колко са честни господата от ляво. Това са същите хора които предизвикаха 10ти ноември, защото социализъм вече не им трябваше и за една нощ се оказаха милинери капиталисти. От това на народа не му стана финансово по-добре каквито са идеите на комунизма за свекиму според нуждите за всекиму според потребностите. Така, че да се иска сметка за дивата приватизация в България и да се търси ново ляво пространство и политици Тези олигарси са до ушите корумпирани.
33
Че е старо, старо е, но съдебните органи го приемат за доказано, защото подслушването е било законно и записите автентични. Зам.министър урежда посредничи между уж независима следователка и енергиен олигарх. Тайни срещи, нагласени показания, смачкано разследване. Шефът на следствието разбрал, че тази зам. министърка си поискала и получила да се водят делата на олигарха /и съученик на нейния шеф, министъра/ , така че той да не пострада и започнал да си иска компенсации- да му изнася тя тайни документи от министерството, а после и да му урежда процедури за обществени поръчки и лицензи, че накрая поискал и пари, тогава вече работата се разсъхнала, защото и в изнудването трябва да знаеш, кога да спреш. Помните ли тогава, кой помогна медийно на Корнелия да изплува постепенно - Слави.
34
Вие сте слуги на мафиота ББ,биете се срещу опозицията което си е донопробно!
35
Никой няма право да обижда всички комунисти. Аз съм сърбала попарата и на едните и на другите преди измислената по български демокрация и след това. Разочарована съм и преди и сега. Симпатизирам на лявата идея, но не съм вече член на БКП/БСП. И все пак вярвам че мина времето на дивия капитализъм и другарите от двете страни са си осигурили до 9коляно своето потомство. Дано най сетне са повярвали в божието възмездие и загърбят силата на парите.
36
на Бог че опази България и българите от червената проказа БСП / БКП ,ДС, ДПС / . Слава ! Слава!!!
37
Евала пик,ха сега със същия ентусиазъм да публикувате разговорите на мишо бирата с боеко и разговора с кокинов в който му казва-ти си го избра.Бъдете така добри да ги пуснете и тях и да ги припомните.А дали ви стиска...
38
Днес се навършват 31 год от аварията в ЧЕРНОБИЛ! Само като си спомня как комунистите скриха от народа за трагедията и ни изложиха на радиация се отвращавам от партията им! Около мен има толкова починали от рак и други болни!В заключение никой не е навредил толкова на народа както БКП-БСП! Нинова малко да наведе глава ,да се извини първо за тези престъпления ,второ за това ,че винаги е грабила с пълни шепи и името е замесено в много далавери!
39
Каква опозиция бе? Изобличени разбойници а ние да си траем и да преглъщаме наглост след наглост! Защо няма ПРОКУРОРИ по случаите на разбойницшки грабежи? Какво направихте с България червени разбойници? Ето за това сме голтаците на ЕС
40
Що не серете по герба, а само ги хвалите?
41
Нищо не споменавате за грабежа на последната година-50 милиона от дебелата и мутрата.Автомагистрала Марица????
42
За тези й прегрешения кака Кори е наказана да е шеф на БСП. А след Костинбродската афера Мая Манолова беше наказана да е Онбудсман, а Николай Бареков беше наказан да е евродепутат. Така действа прокуратурата - смело и решително.
43
„ … Няма да съм жив, да ви видя аз вас, другарчетата, как хубавичко ще се охраните, какви хубавички коремчета ще отвъртите, как ще лапате на приемите, няма да го видя. Но то ще стане. Помнете ми думата – ще станете свине. Защото лакомията и властта правят хората свине.” ….
44
Сланинова веднага в затвора, и ако това и се размине, да закриваме държавата!
45
Другарката Сланинова е достойна вода4ка на комунисти4еската паралелна държава.Да ВИ е 4естита и само за нея и крадливата и партия да гласувате.Многооо бързо се разместиха пластовете на 4ервените капиталисти и за6титници на бедните и онеправданите.В ПАРТИЯТА им ври и кипи.6те и изкарат вси4ките кирливи ризи
46
Нещо за некой КУЛТОВ запис с Боко Тиквата - Рапона? НАПРИМЕР КАК СИ ПРИЗНАВА ЧЕ Е ПиДАЛ ПРЕД кОКИНОФ...там имаше и други далаверки разни Мишо Алкохола, Пешо Тревата, Цецо Кокаина и пр....СФФИРКИ НА ЕРДухАН И ПОДОБНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...
47
Нещо за некой КУЛТОВ запис с Боко Тиквата - Рапона? НАПРИМЕР КАК СИ ПРИЗНАВА ЧЕ Е ПиДАЛ ПРЕД кОКИНОФ...там имаше и други далаверки разни Мишо Алкохола, Пешо Тревата, Цецо Кокаина и пр....СФФИРКИ НА ЕРДухАН И ПОДОБНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ...
48
Статията е за Кури червената мошеничка, не намесвайте Борисов. Ще пишем каква крадла си има БСПето,вие ще четете и ако ви влезе нещо в празните червени кратуни ще е добре. Но едва ли вие по далеч от носовете си не виждате вече 60 години червени боклуци
49
Курни крушовската мангасарка в затвора заедно с другарите си крадливи мангасари от бсп- гергов свинаря, румен овчаря, кънев печатаря михов алкохолика, станишев гея- всички заедно го лапаха рязания на бея
50
Един свестен човек не познавам от тях! А водачката им е амбициозна и нагла....
52
Типично за проруски кенеф. https://iconomicabg.blogspot.com
53
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате в очертаващата се война между Бойко Борисов и Румен Радев?
архив

Ако са ви обидили незаслужено, върнете се и си го заслужете!

няма нови новини
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
сега
2206
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! "Мис Силикон" Анна-Мария Чернева проговори за отношенията си с бохема Христо Сираков: Много го обичам, но...
x
Днес алкохолът и лекарствата действат като наркотик. Вижте защо!
x