Вход
София
Времето в София 0 o C

БОМБА В ПИК! Никола Филчев изригна: По Конституция не може педерастчето Борис Велчев отново да се кандидатира за главен прокурор. Мога да ви посоча и любовника му от Доспат (ОБНОВЕНА)

БОМБА В ПИК! Никола Филчев изригна: По Конституция не може педерастчето Борис Велчев отново да се кандидатира за главен прокурор. Мога да ви посоча и любовника му от Доспат (ОБНОВЕНА)

на 30.04.2019
454684
71
БОМБА В ПИК! Никола Филчев изригна: По Конституция не може педерастчето Борис Велчев отново да се кандидатира за главен прокурор. Мога да ви посоча и любовника му от Доспат (ОБНОВЕНА)
Автор: Симо Русев
30.04.2019
71
454684

Потърсихме бившия главен прокурор проф. Никола Филчев за коментар около конституционната възможност наследникът му на поста – Борис Велчев, да се кандидатира отново за обвинител №1, каквито твърдения и настроения се лансират в публичното пространство.

Филчев цитира точно правните текстове и членове, но не спести личната си емоция и квалифицира Велчев (шеф на Конституционния съд) като „педерастче с любовник от Доспат“. Запитан дали може да бъде цитиран за тези си твърдения, Филчев беше категоричен: „Да!“

- Проф. Филчев, в публичното пространство се въртят твърдения, че вашият наследник като главен прокурор на републиката – Борис Велчев, е заявил амбицията си да се кандидатира отново за поста на обвинител №1. Вие чували ли сте такова нещо?

- Не, не съм чувал.

- Е, едва ли е възможно точно вие да не сте ги чували тези слухове?!

- Не, не, не съм чувал, а и не ме интересува.

- Питам ви като безспорен капацитет и юрист – такова кандидатиране, след реализиран вече мандат, възможно ли е?

- Не, не може!

- Тази невъзможност трябва да е облечена в конституционно-правен текст. Кой е той?

- Аз ли трябва да ви запознавам с Конституцията? Сега ще ви кажа.

„Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор по чл.129, ал.2, се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването и освобождаването при повторно направено предложение.“

- Това означава ли, че може да се влезе в хипотезата, че след като е прескочен един мандат, отново може да се случи такова кандидатиране, каквато би била ситуацията с Велчев, той няма повторен мандат?

- Ами то е повторно.

- Т.е. не може да има свободни тълкувания?  

- Това са на Георги Първанов тълкуванията. Той искаше да се кандидатира трети път за президент, като казваше, че „повторно“ означава само последователно.

Първанов имаше коментари, защото искаше да кандидатства за трети път за президент. Ето какво пише в Конституцията: Член 95, ал.1 - „Президентът и вицепрезидентът могат да бъдат преизбрани на същата длъжност само за още един мандат.“

И Първанов претендираше, че още един мандат е последователно. Т.е. ако прескочи един мандат, може за трети път да бъде държавен глава. Според него Конституцията го позволява това.

- Е, така ли е, как е в крайна сметка?

- Конституцията ясно казва.

Сега тук Велчев, вероятно и управляващите, които много си го харесват педерастчето, защото много им е удобен, много е приятен, затова го искат за главен прокурор. Ама няма да стане. Другото означава да нарушат Конституцията. „Повторно“ – ясно е казано що е повторност.

- Защо смятате, че Велчев, който също е професор, е удобен?

- Могат да се опитат да изнасилят Конституцията. Понятието за „повторност“ го има в член 28. „Престъплението е извършено повторно, ако деецът извърши престъпление, след като е вече осъден с влязла в сила присъда за друго престъпление.“ В случая „повторно“ значи, че изборът е повторен, ако след като веднъж е избиран, отново е избран. В Конституцията няма изискване само последователното избиране да е повторно.

Тълкуването, за което Велчев може би претендира, педерастчето му с педерастче…

- Ама защо го наричате така, мога ли да ви цитирам?

- Само педерасти разбират и тълкуват така. Истински педераст е, разбира се, известен в цяла Европа, че даже и в Америка. Пиши, да. Пиши го.

Да го оспорва. Ще му дам свидетелства и от държавното ръководство, и от чуждите посолства. И лично ще посоча неговия любовник от Доспат.

Трябва да стане ясно, че Конституцията забранява въобще повторното избиране на поста главен прокурор. Сега някой се опитва да лансира идеята, че може повторно. Ако конституцията искаше това да каже, щеше да го каже.

- Да, Велчев няма реализиран нито последователен, нито непоследователен втори мандат.

- Точно повторното е забранено от Конституцията. Сега се опитват да лансират тезата, че се забранява само последователното избиране. Категорично се забранява да си втори път главен прокурор, след като вече си бил. Тази разпоредба на Конституцията - за мандата на главния прокурор, понеже се отнася до формата на държавно управление, съгласно Решение 3 от 2003 година на Конституционния съд, което аз предизвиках тогава, всякакви промени могат да се правят само от Велико народно събрание.

- Но това е  различно от фигурата на президента, където може да има втори мандат?

- Да, при президента може.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(71)
1
Ми то и Тиквата е п.е.дерастче,за това го иска,да си бъркат по дупките.
2
Правосъдието в България е пълен кИнеф!
3
Голям е Филчев, такъв му трябва на Баце! Кой знае за Цацата какво ще изръси след време...
4
Байко взе парите … до Варненеца нищо не е стигнало!
5
Браво. То ти писва да те правят на глупак. Добре го каза пълни педераси.
6
Вече и на обиди ли минахме?
7
Хаха хааа, Неди и на влизащите тук за с@@не им писна. Но нема друг начин... Който поръчва музиката, плаща. Та и затова тук трепти ос@@на музика!!!
8
Ало, плод и зеленчук
9
Филчев Поръча на Авера си Филко Славов Убийството на Прокурора Николай Колев ! ИМА ГОСПОД ! "Самоуби" се от РАК Бившия Шеф на Еничарите от СОБТ - Филко Славов ! ЦИГАНИНА Филко Славов Поръча Убийството на Прокурора Николай Колев ! СМЪРТ за ЕНИЧАРИТЕ от СОБТ, Техните Семейства и Роднини ! СВОБОДА за Националния Герой Застрелял Милиционерския КОПОЙ Петко Савов. УБИЕЦЪТ от СОБТ Емил Шарков се Хвалеше че Влизали в Домовете на БЪЛГАРИТЕ Заедно с Вратата ! БРЕНЕКЕТО на Големия БЪЛГАРИН Петко Савов как Влезе в Кухия Милицонерски ЧЕРЕП, Като в Масло ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
10
Филчев е доказан идиот!
11
https://www.youtube.com/watch?v=uPCi5Rs7EuA
12
Нека Филчев обясни как като главен прокурор се сдоби с огромен Хотелски имот в Тетевенския балкан само за сто хиляди лева? Два хотелски корпуса с тенис корт, ски писта и влек и десетки декари прилежащи в защитена територия.
13
А бе Филчев ми то кой от Импексовата патия не е пеераст бе. Кой само им прави децата не е ясно, но ще някой дебил, защото всичките са с еднакво промити мозъци, във червените им манерка!!
14
Другарите нали са леви,във всяко отношение.Къде е сензацията?
15
Да-а, г-н Филчев, има и едно друго пе'ерастче от Сuмuтли с мног популярна любовница от Банкя! Крайно време е да се произнесеш и за тех!!!
16
Беке да е пеерастин, като рогатият си баджанак.? Ми защо тогава Импексовата барсала, го ожени за тая селска пръчка, ми не за Ламбо например. Не ми се вярва Тиквата да е пеераст, виж какво коремно направи на лоста, но щом казваш, че е пеерастин може и да е така. Решетников дали го е изплющял преди да го посочи, какво ще кажеш по въпроса, за Сарайската чалма е 100% сигурно, иначе циганите защо гласуваха за него.
17
Да-а, г-н Филчев, има и едно друго пе'ерастче от Сuмuтли с мног популярна любовница от Банкя! Крайно време е да се произнесеш и за тех!!!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
filtschev e palen idiot
21
Филчев ме обижда.Аз лично разреших първия гей-парад.Аз съм най-големия п.ед.ераст ! Друго всичко живо са жалки гейчета.
22
https://www.youtube.com/watch?v=50CVZtJVL2Q
24
Интервюто разкрива един болен човек. Филчев е тежък психопат, за съжаление ползван от няколко нечистоплътни медии. Другото са подробности.
25
Радан Кънев и Стефан Тафров ще са следващите -главен прокурор и зам.главен!
26
Бай Иване, да те е.бе кой те хване, а който те изпусне...после ще те друсне!
27
Филчев е най-добрият съдия по наказателни дела във Върховния съд, под мое ръководство. Професор по наказателно право. Като главен прокурор той бранеше правата на гражданите и от престъпния свят и от злоупотребите на администрацията. Филчев направи добро на много хора в рамките на закона. Думата му струва колкото подписа му. На никого шапка не сваля. Браво Филчев ! Еваллла !
28
И все пак, това което филтъра изтри, е вярно....
29
Пръдиалко, ти, Питека и Цецо Апартаменто не сте ли п.чета?
30
Браво Филчев,продължавай в същия дух да разкриваш пазени от обществото злополучни факти за значими фигури от обществено-политическия живот.
31
страшно грозно слухове от ДС по милиционерски
32
Филчев твърдеше преди публично, че Боко е МУТРА, а сега страстно облизва подопашната му област. Тоя ненормалник отдавна трябваше да бъде госпитализиран в специализиряно заведение и да му бъде надената ризата с дългите ръкави.
33
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
34
Google плати за цялата онлайн работа от 16 000 до 32 000 долара на месец. По-малкият брат е бил без работа три месеца и преди месец чекът й бил 32475 долара, работейки у дома за 4 часа на ден, а печалбата можеше да бъде дори по-голяма. Така започнах...>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
35
сега ще чакаме реакцията на гн велчев
36
Отговор: ПЕЕЕЕРАСИ СМЕ, ГОЛЕМИ ПЕЕЕЕРАСИ....Ясен и изчерпателен отговор.
37
ЗДРАВНАТА КАСА ДА ОТКРИЕ КЛИНИЧНА ПЪТЕКА ЗА ГЕЙОВЕ.АМЕРИКАНСКИ УЧЕНИ ОПРЕДЕЛЯТ ГЕЙОВЕТЕ КАТО БОЛНИ ХОРА,С ПРОБЛЕМИ В ХОРМОНИТЕ.СПРАВКА УКИПЕДИЯ.
38
Ааааа, да ги немаме тия.Само това Не.Добре ми е така, и немам нужда от клинични пътеки.Да не си посмял пак да предложиш нещо подобно, 'щото ще станем на кълбета.....хахахахахахахаха....
39
По-добре гей, отколкото луд от плод и зеленчук!!!
40
Този винаги небръснат червен джендър трябваше да е отдавна в пандела, а ви го направихте конституционнен съдия
41
отговор на коментар
Ей номер 40, спри да говориш глупости. Като отиде в пандела пеераса, аз кого ще пое--вам?
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
43
филю, се правеше на кокуригу петленце бил зарзаватчия и нищо не помнел и го пратиха дипломатkw8s
44
Боко от Симитли, Велчев от Доспат, , сега остава да разберем Цвъко дали е скрита лимонка.
45
Мили Господи, прости ме! Моля те от все сърце, спаси България и прибери сикаджийската мутра, простака министър председател, комуниста мутант Бойко Борисов, и обслужващите го олигофрени!
46
Филчев го е изб-зикъл, като не пропуска индиректно да нъптцуе и опръвляващите, и Велчев изпада във физиологичен афект, заради собствените си мерзости, връзва се на б-зика защото схваща намека на Филчев и пище писмо, от което Филчев триумфално повтаря пред Пик обидата си към Велчев! Велик и неповторим! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!!
47
№36 Ясен и изчерпателен отговор, аз друго не очаквах. В такъв случай, ще те таковам без бой. Подмий се одзат със белина за дезинфекция и си приготви масло, аз след шоуто идвам при тебе у вас!
48
Да не говориме, че и Ивайло Атанасов е пдрасше... Изнъсилено в остата от мангусти. В "църковния" и етнокалендар го пище. А твърдението на (27), че Чичо Колю е бил съдия във ВКС под председателството на Иван Григоров не отговаря на истината, по това време, Филчев бе зам. министър на Кривосъдието. Този подвеждащ кументар е писън от пдрасше и долен минeτчия. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!!!
49
Google плати за цялата онлайн работа от 16 000 до 32 000 долара на месец. По-малкият брат е бил без работа три месеца и преди месец чекът й бил 32475 долара, работейки у дома за 4 часа на ден, а печалбата можеше да бъде дори по-голяма. Така започнах...>>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m
50
Усещам Тони - шайката да броди тук под пиздоним! Елементарно, в неговия стил!
51
Отдавна не съм се кефила така, както от казаното от Филчев! Каквото и да говорят за него, той е изключителен юрист и невероятно дързък човек! Браво, Филчев!
52
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
53
:Боже, пази България!!!
54
На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2BjCdTi
55
пийдирасчето му с пийдирастче ех какви времена доживяхме
56
Борка, мило либе, мноу си сладък. И добре плащаш, гуведце
57
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
59
Скиваш ли, Атанасов, не може пеерасчета да списват живοτοοпиcaнията на cвeτциτе.
60
и дедо му борис велчев беше със съмнителни наклонности и женски гласец, пък и редица стари комунсити твърдяха преди да се споминат, че имало дори архивни материали, че е работил за фашистите преди девети септември...абе нема нищо случайно
61
тоя зарзаватчия защо не върви да продава марули
62
ДНЕС Е 06.08.19 ГОДИНА-РЕАКЦИЯ НИКАКВА.ТАКА ЧЕ...
63
Стига сте ни го напомняли този чичак, Н. Филчев. Сигурно много е падал на главата си, като малък. Освен това се е занимавал на любителски начала с бокс. На младини. Отразява се по-късно. Много.
64
отговор на коментар
Ти, ако си Иван Григоров от ВС не почина ли през 2017г.? Или пишеш от отвъдното за идиота Филчев, на който всички магистрати винаги са се присмивали.
65
https://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2019/09/13/3962651_pik-ut_na_otrovenata_sreda/?ref=cheteno24
66
Бивш боксьор ,без грам мозък в главата си ,сложен на този пост като абсолютна марионетка седнал да дава мнения.Все едно простата кобра да говори за квантова физика.Да си наляга парцалите и да си затвори миризливия плювалник.Главен катил на републиката.
67
Тази фамилия Велчеви е за ликвидиране. Борис Велчев стана професор като главен прокурор, кога му остана време да го направи с тази престъпност и корупция. Ако е работил нещо телефона ще му звъни непрекъснато, а преписките трябва да не спира да ги обработва. Милен Велчев пък дойде от заплата 500000 паунда на година, да взема 500лв. на месец в България. Колко нещо открадна с брат си Георги.
68
Борис Велчев и Милен Велчев са братчеди. И двамата са педита и подлеци. Крадат кът Костофф
69
Айде сега, а Гешев какъв е, с розовите ризки и декоративно афиширания атрибут в джинсите?
70
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
71
ПИК, в коментара нямаше нито една нецензурна дума, а критика да не публикувате подобни уронващи престижа на други хора злостни интервюта.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3916
архив

По какво си приличат соята и вибр*тора?
- И двете са заместител на месото.

няма нови новини
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
сега
3682
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за понеделник - ето как започва новата седмица за зодиите
x