Вход
София
Времето в София 3 o C

БОМБА В ПИК: Олигархът Сашо Дончев лъсна в нов запис след заканата да "сбие" Борисов - ето какви апетити има към "Булгаргаз" (АУДИО)

БОМБА В ПИК: Олигархът Сашо Дончев лъсна в нов запис след заканата да "сбие" Борисов - ето какви апетити има към "Булгаргаз" (АУДИО)

на 03.01.2019
331291
27
БОМБА В ПИК: Олигархът Сашо Дончев лъсна в нов запис след заканата да "сбие" Борисов - ето какви апетити има към "Булгаргаз" (АУДИО)
Автор: ПИК
03.01.2019
27
331291

Нов скандален запис разкрива апетитите на газовия олигарх Сашо Дончев, заради чиито доноси България е ощетена с над 77 млн. евро. Аудиото разкрива желанието му да приватизира "Булгаргаз" и да се превърне в тотален монополист, какъвто и сега е в много отношения на газовия пазар. 

Припомняме, че преди две седмици на пощата на ПИК бе получен първият скандален запис, в който маститият олигарх Сашо Дончев заявява, че ако искаш да бъдеш значим и да те забележат, то трябва да се сбиеш с някой голям и за пример дава министър-председателят Бойко Борисов.

Къде са направени записите не става ясно, но от звуковия файл ясно се разпознава, че е в много приятелска компания, тъй като Дончев очевидно е във вихъра си да крои планове за бизнеса си и да политиканства. Чува се и дрънчене на чаши и прибори. Гласът му пък е ясно различим, заради специфичното изговаряне на звуците.

Ето и точните му думи от втория запис:

"Министърът на икономиката не е лошо момче. Но той не знае как да формира своето поведение, когато говори за газ. Той е сто процента собственик на "Булгаргаз" и нула процента в "Овергаз". А като министър трябва да третира и "Булгаргаз и "Овергаз" по един и същи начин и трябва да мисли за политиката, която се провежда в този сектор и всеки един, както и да се казва - "Булгаргаз" или "Овергаз", се намества според тази политика. Но той как да го направи?", пита Дончев. 

"Да се отърве от "Булгаргаз" - много просто", предлага неизвестен човек от записа.

"Но как да се отърве? Те са му го натрапили. Дуализмът държавата да притежава, това е постсоциалистическа държава. Да ги изкараме някъде встрани и да ги направим дали в агенция, дали в инвестиционен холдинг, каквото и да е, но да освободим министрите да генерират и провеждат политики", обяснява политикански Дончев и от думите му ясно личат апетитите да лапне и "Булгаргаз". 

БОМБА В ПИК: Олигархът Сашо Дончев в скандален запис се заканва да "сбие" премиера Борисов (АУДИО)

БОМБА В ПИК: Олигархът Сашо Дончев в скандален запис се заканва да "сбие" премиера Борисов (АУДИО)

Скандален запис получи на редакционната си поща агенция...

на 19.12.2018

Припомняме, че именно по донос на Сашо Дончев, собственик на "Овергаз", Брюксел глоби България с 77 милиона евро (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА). Въпреки, че "Овергаз" бе спасена лично от премиера Бойко Борисов, след като руската Газпром спря доставките за "Овергаз" поради дългове, Дончев е клеветил Българския енергиен холдинг пред Европа. Олигархът държи още вестник "Сега", с който се опитва да прокарва корпоративните си интереси. Той действа по същия начин като подсъдимия Иво Прокопиев, който притежава и ползва за защита кръга "Капитал".

Чуйте в записа скандалните апетити на Дончев:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(27)
1
Този ли финансира ДСБ, Дай България и Боец?
2
Дали Сашо Дончев ще лапне Булгаргаз или Пpacчо+Бoeko, не е ли все тая !!!
3
Дончев финансира БСП и винаги ги е финансирал!!!!!!
4
Май Сашо Дончев и кръгът на Бойко Борисов и Пеюфски са конкуренция за Булгаргаз.
5
kakwoto i da plete po Donèw ,ewropejskata komisiq go podkrepi i nakaza ne Bulgaria,a prawitelstvoto i.
6
в интерес на всеки е да не забравя това никога...
7
Този е отдавна за затвора,ма не знам сеа кой го паци-Цацаров ли ,Боеко ли и кой играе театър.Но този си е отдавна за затвора-пълен е с далавери.Ама на кой да споделиш като не се разбира кой с кой играе я?Погледнете му рекламната кампания-отиват милиони.Ако решиш да им станеш абонат-уви-не става.И знаете ли защо? ѝѝѝѝѝѝщото мат един счупен багер и толкова.Яки пари се перат. Що не съм му аз следовател......
8
Такива безродници и предатели като олигарха Дончев, окрадоха държавата и народа през прехода, а сега пак ни ощетяват като ни и съди!!!!! Не мога да разбера защо червените дебили се кефят когато техните червени феодали ни съсипват и излагат. Това е зомбираната бсп-арска чалга, злоба и простотия в действие. И майка си ще оплюят и предадат.
9
Много тенденциозно написан материал в ПИК. Сашо Дончев не пуска донос, а води дело пред международен съд. Делото не е против България, а против "Булгаргаз", която нарушава международните европейски правила. На международния съд може да се вярва. Не става на въпрос за глоба, а за загубено дело. Дончев правилно казва, че държавната и частната компания трябва да се третират равнопоставено. Ако държавен ръководител е некадърен, той няма право да прави политика. с това съм напълно съгласен - заради некадърници и продажници сме последни в ЕС. Ама кой да мисли?
10
Философията на този е,че държавата е една отживелица.Бизнеса трябва да притежава всичко и да се грижи за робите.А държавата е само един ненужен огромен разход на врата на всички ни.Та и от там апетита му към всичко свързано с газта.Ако лапне Булгаргаз цените ще скокнат по две ,че и повече.Както номера с тоците.Сключихме договори уж за по ниски цени и сега 30-40 % отгоре.Ако щеш пазарна икономика.затова и не смеят да продадат Топлото на София.Копувача веднага ще вдигне цените до небето. И народа излиза на улицата и започва да беси по дърветата.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този тродуваците да го надуьят със компресор! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
13
Кой ще се осмели да оспори съдебно решение? Защо не се анализират действията на нефелното ръководство на БЕХ. Г-н Борисов време е да се освободите от хората в енергетиката, които клатят държавата, иначе е съмнително измиването на ръцете само с президента или Дончев, който само използват предоставените им аргументи от близките Ви хора.
14
Не е хубаво да има монопол при доставката на газ,ако БГ е нормална държава,но когато не е нормална,по добре да има държавен монопол,отколкото частен картел.
15
Е ГАДНО КОПЕЛЕ! ТАКЪВ СИ БЕШЕ И НА 25 И НА 35 Т..Н. ГОДИНИ!! ТОЙ ЗАБИВА НОЖ В ГЪРБА И НА НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ! ПРАВИ СЕ НА ХРИСИМ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГАЗОВ СПЕЦ И НА ЧЕСТЕН НО СИ Е М0ШЕНИК ОТ КЛАСА!!
16
ПИК, много си малък за да търсиш роля в такъв мащабен проект.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
вкарва по документи течния вътре в пъти по скъп и рано или късно държавата ще опре до неговия газ
19
газа трябва да е държавен стокообмен с държавен актив 100 % и държавата да е печаливша от цялата история..частника винаги ще иска още и още..фирмите за газ , които са го докарали до домакинствата също не трябва да са частни фирми ..държавен газ..така трябва да е ..като едно време при бай тошо държавно парно..
20
Пак ли друг е виновен за кашите , които ББ е надробил ? Време е да прогледнете и да кажете , че ЦАРЯТ НИ Е ГОЛ ....много гол.
21
Много рубли също има инвестирани, ха дано, ама на дали! Хибридна война на антибългарите, искат да си подпишат договорите СААБ, искат да освободят Миню,Ветко, Баневи,ПрокопиеФи, Огнян Дончевци и много други подследствени престъпници! Метеж и военен преврат искат да направят, ама им са къси, мазните ръчички! Фатмака нали опита още от начало с летците да вкара България в метеж, не му се получи, защото Народа не е проЗд, видя каква е алтернативата ДПС+БСП+Радев, само уволнения, кражби, далавери, прекратяване на преписки на престъпници-спонсори, а и много Помилвани Престъпници от Радев! Само тази година са над 350 помилваните престъпници, по официални данни от Дондуков 2! Всичките помилвани от Радев са лица на протестите! България е във Война, нападната е от Руски престъпни организации, само Путин отказа помощ на Радев за сваляне на Бойко, но КГБ с Решетников захранват с агент-провокатори и много рубли, нашествениците! ДПС+БСП+Радев са чуждопоклонници и Българофоби! Да се задейства чл.103(2) от Конституцията и Радев първо на село, после в Софийския!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
"Гладна ямболска кокошка просо сънува" би казал един друг виден представител на същата гимназия!
25
Сашо Дончев — главные новости о персоне 17 мая 2018 «Газпром» подал в Высокий суд Лондона иск против болгарского предпринимателя Сашо Дончева и аффилированных с ним компаний DDI Holdings, Overgas Inc и Overgas Mrezhi о взыскании убытков в связи с незаконным размытием доли «Овергаз Инк.
26
Имате грешка - не ПИК е блатото, а блатото е на Дондуков 2 там идете всички ,които си избрахте владетеля на блатото и сега се хапете за глупостта си.Друг път мислете какво правите, че които повтарят една и съща грешка ги наричат глупаци.
27
отговор на коментар
Гол и то съвсем гола, няма как да е по гол!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев е поел определен ангажимент към изтребителя "Грипен" и сега лобира за него?
Общо гласували: 7887
архив

По крясъците, които се носеха от операционната, анестезиологът разбра, че пак е закъснял за работа...

няма нови новини
Днес: 193
hot
най-четени новини в момента
сега
3780
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Иван Гешев и главсекът на МВР с извънреден брифинг заради източването на НОИ (ОБНОВЕНА)
x
Диетолозите съветват: Колко трябва да е една порция храна
x