БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - "Единна Русия" работи с "Атака" за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство

Политика

БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - "Единна Русия" работи с "Атака" за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство

122792
на 09.11.2017
БОМБА В ПИК! Партията на Путин готова да продължи АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ - Единна Русия работи с Атака за свалянето на санкциите по време на българското европредседателство
Автор:   Ива Николова

Влиятелни депутати от консервативното крило на „Единна Русия“ заявиха пред Светлозар Лазаров, че са готови активно да работят за реализация на енергийните проекти

Енергийните проекти за изграждане на АЕЦ „Белене“ и на газопровода „Южен поток“ през България все още са във фокуса на голямата политика в Москва. Влиятелни депутати от консервативното крило в партията на президента Владимир Путин „Единна Русия“ са готови активно да работят за тяхното осъществяване.

препоръчано

Това научи ПИК от националния координатор на „Атака“ и бивш главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който води партийна делегация в Държавната дума на Русия.

Днес Лазаров и шефът на международния отдел на „Атака“ Христо Маринов са провели работна среща със заместник-председателите на външната комисия на Думата Анатолий Карпов и Ирина Роднина, на което са присъствали и други депутати от консервативното крило в партията на Путин като Николай Валуев и Александър Василенко. Срещата е открил председателят на външната комисия на Думата Леонид Слуцки като в нея са участвали и депутати от други партии.

„В началото на разговора поздравих домакините ни в Думата от името на лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Обясних им, че той много съжалява, че не успя да пристигне лично в Москва заради неотложни политически ангажименти. Изтъкнах, че като председател на втората по големина парламентарна група, която подкрепя правителството, Сидеров трябва да бъде в София, защото сега нашият парламента разглежда най-важния закон за годината, а именно – бюджета на България, който е своеобразен вот на доверие към кабинета“, разказа Светлозар Лазаров пред ПИК.

Той е заявил пред депутатите от „Единна Русия“, че по време на започващото на 1 януари 2018 г. българско председателство на Европейския съюз „Атака“ активно ще работи за сваляне на санкциите срещу Москва. „Нашите народи са свързани от историята, културата и религията, но погледът ни трябва да бъде към настоящето и бъдещето като поставим акцент върху развитието на двустранните търговско-икономически отношения“, споделил Лазаров пред своите домакини.

Депутатите от партията на Путин са поставили въпроса за бъдещето на енергийните проекти за АЕЦ „Белене“ и газопровода „Южен поток“. В отговор Лазаров е подчертал, че АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ са стратегически за партия „Атака“ проекти, които освен за развитието на двустранните търговски-икономически отношения ще допринесат и за енергийната сигурност на България.

„Руските колеги благодариха за позицията на „Атака“ и на лидера й Сидеров във връзка със свалянето на санкциите. По отношение на АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“ те се ангажираха да работят активно за реализацията на тези проекти, ако за това се постигне необходимата парламентарна подкрепа у нас“, обясни още Светлозар Лазаров. Освен това участниците и от двете страни са изразили желание да работят за възстановяване на фериботната връзка между България и Русия през Черно море.

Вчера Лазаров и водената от него делегация на „Атака“ са участвали в съвещание в Обществената палата на Русия, посветено на възможностите и перспективите на народната дипломация в контекста на 140-годишнината от Освобождението на България.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Денят е изпълнен с противоречия за Раците, безпричинна заядливост причинява проблеми на Водолеите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Румен Радев: В огромен дълг сме към нашите предци и в решенията, и в нашето служение на България (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това