БОМБА В ПИК! Радостин Василев: Кирил Петков говореше по телефона с Алексей Петров пред всички в ПП! Орлин Алексиев имаше 6-7 свои депутати при Слави. Борисов и Пеевски може да се избият като мутри. Пеевски държи президента (ВИДЕО)

ТЕМА

БОМБА В ПИК! Радостин Василев: Кирил Петков говореше по телефона с Алексей Петров пред всички в ПП! Орлин Алексиев имаше 6-7 свои депутати при Слави. Борисов и Пеевски може да се избият като мутри. Пеевски държи президента (ВИДЕО)

792274
на 25.06.2024
БОМБА В ПИК! Радостин Василев: Кирил Петков говореше по телефона с Алексей Петров пред всички в ПП! Орлин Алексиев имаше 6-7 свои депутати при Слави. Борисов и Пеевски може да се избият като мутри. Пеевски държи президента (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на партия "МЕЧ" Радостин Василев даде разтърсващо интервю за агенция ПИК, в което коментира отношенията на Кирил Петков с Алексей Петров, на Слави Трифонов с Орлин Алексиев и Галя от посолството, на Пеевски с Борисов и Радев.

препоръчано

И още - за шока в Министерски съвет след видеото на Кирил и Лена, за тежката участ на Мирослав Иванов и Линда, за скандалите в БСП и за амбициите на Василев при нови предсрочни избори.

Ето част от акцентите в интервюто:

Има ли Радостин Василев връзки с ДПС?

Моето адвокатско дружество обслужваше Лудогорец и ЦСКА, и Локо Пловдив, и Ботев и Арда Кърджали. Не познавам никого, свързан с Арда Кърджали от ДПС. Не познавам и Румен Гайтански Вълка, за който се писа, че ми е подарил джип, нито познавам Фуат Гювен и никога не съм го виждал. Петър Пешев познавам, който тогава беше директор на Арда Кърджали, а с Арда Кърджали ме свърза техният вратар Иван Караджов, на когото тогава движех международни дела. Прекратиха ми договора, когато Пешев продаде дела си. Не познавам и Вълка, нито пък бих му простил заемите към ББР, които не връща с фирмата си. Така че няма нещо, което да ме притеснява, отсече Радостин Василев на въпрос на ПИК има ли връзки с ДПС.

Колко близки са Слави Трифонов и Орлин Алексиев?

Дълбоко убеден съм, че целият проект на ИТН е замислен предварително и стратегически. Той е под влиянието на бизнес кръгове около ГЕРБ, а самият Слави е близък с хора от ДПС. ИТН е създаден с цел да не позволи истинска промяна и да има начин моделът Борисов и Пеевски да възкръсна във времето. Слави Трифонов е големият виновник това да се случва. Той имаше голямо мнозинство, но не желаеше да прави никакви коалиции. Сега щял да прави експертни кабинети, но сега от позицията на 100 хил. гласа, а тогавя имаше 650 хиляди. Еднолично негово решение е да дръпне шалтера на парламента. Той свали кабинета от икономически подбуди.

Орлин Алексиев е човекът, за който Слави призна, че е дългогодишен приятел и имаше негови работници, които бяха депутати. Виктория Василева сподели, че Слави й е дал 6-7 души в списък, които трябвало да бъдат на избираеми позиции и според нея тези хора били на Орлин Алексиев.

Слави не обича хора както мен със собствено мнение, обича да има роби.

Какво се случи в Министерски съвет след видеото на Кирил и Лена от "парапета"?

Кирил Петков беше доста некомпетентен като премиер. Не можеше да вземе никакво решение. 

Лена Бориславова беше сив кардинал в ППДБ, агресивно момиче, компетентно, политически неука, силно залитнала в либералния оттенък, и в много тесни отношения с Кирил Петков. Те двамата бяха като сиамски близнаци. 

За видеото за Лена и Кирил в ИТН се знаеше месеци преди да излезе. Стана шок в МС. За никого няма тайна какво се е случило след парапета, да не мисли някой, че са работили. Трябваше да каже: развеждам се...Не искам да мисля какво им е било на Линда и Миро. Неприятна е ситуацията. Аз му казах на Киро, че трябва да отстрани Лена и че тя е репутационна щета. Днес тя пак е депутат, а той лидер на партията.

Жълтини са пиците на кристали, не съм присъствал на такива неща. Бил съм в МС само когато е имало МС. Алкохол може би да, но на пици не съм присъствал. Те виното го пият като вода..

За какво Слави е молил Галя от посолството

На мен Галя не ми е звъняла и нито едно посолство не ми е звъняло. Казах, че Галя е едно митично същество. Виктория Василева ми написа съобщение, че не е митично същество Галя и Слави три пъти е ходил в посолството, а един път е ходил Ивайло Вълчев. Виктория е уреждала срещите през Галя.

Тя не е посланик, нито консул, за да има влияние върху парламентарни групи. Тя не е викана за обяснение, а се намесва в националната ни сигурност. 

Какви са били отношенията на Кирил Петков и Алексей Петров

Кирил Петков и баща му си говореха с Алексей Петров вътре в стаята пред депутатите. Покрай каратето баща му беше близък и помагаше да се сближат с Бойко. Вероятно той е искал нещо, което е било опасно за Борисов и Пеевски. Те имаха полза от неговото отстраняване.

Задава ли се война между Борисов и Пеевски

Виждам, когато има напрежение между двама души. Това е проблемът на миналото и на страха. Мутрите затова се избиваха едно време - от страх. Те не могат двамата да направят кабинет. Пеевски е готов на всичко. Конфликтът му с Борисов е неизбежен. Води се тиха война, но те доста добре знаят как е разпарчетосана държавата. Проблемът е, че другият лагер е раздробен. Между ПП и ДБ ще има разделяне. Има доста измислени проекти. 

Борисов е закован безапелационно. Трябва прокурор да повдигне обвинение за доказани неща. Това предизвиква ответна реакция. Да не стане като с Алексей Петров - от страх в службите го очистиха. Влиянието на Пеевски в прокуратурата и да знае как да атакува Борисов по ред на закона и съда също е опасно.

За "мишоците", които напират за стола на Нинова...

БСП е голяма партия и този бунт на мишоците вътре...Гуцанов, Зафиров...това не могат да бъдат лидери на БСП. Нинова е голям лидер, която водеше война вътре в партията. Аз като видя мишок и го гоня. Септември Нинова ще им избие зъбите, ще спечели и ще се върне. Ако тя напусне, няма кой да води партията. Радев няма да излезе вляво, в момента ситуацията е нестабилна, несигурна. Нинова е най-подготвеният лидер, но отблъсква хората. Познавам ги много добре тези от БСП. Но какво да ги коментираме...

Държи ли Пеевски с нещо Румен Радев

Радев изпусна два големи шанса за влизане в активната политика, той щеше да промени картата на България. Но щом днес Копринков е с него на масата на преговорите, значи ти си на страната на корупцията. Това е моето лично мнение. Със сигурност Пеевски има компромати срещу тази групичка. И ги спира. Той сам каза, че веднъж им спрял проекта. ДПС имаше добри отношения с президента, но лично Пеевски няма добри отношения. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства САМО В ПИК! Хороскоп на Алена за последния ден на юни - Раците да не се товарят с работа, Везните да избягват нови запознанства
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК