БОМБА В ПИК: Румен Радев отказал тест за коронавирус след контакт със заразения шеф на ВВС - в Естония разузнали сами и моментално го затворили (СНИМКИ)

Политика

БОМБА В ПИК: Румен Радев отказал тест за коронавирус след контакт със заразения шеф на ВВС - в Естония разузнали сами и моментално го затворили (СНИМКИ)

134497
на 20.10.2020
БОМБА В ПИК: Румен Радев отказал тест за коронавирус след контакт със заразения шеф на ВВС - в Естония разузнали сами и моментално го затворили (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалът с карантината на Румен Радев в Естония, за който съобщи ексклузивно ПИК, се разгаря със страшна сила.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Медията ни научи, че той е заминал на визитата да се среща с държавни лидери на инициативата "Три морета", знаейки, че е контактувал с болен от коронавирус. Нещо повече - той отказал най-безцеремонно и безотговорно да си направи тест за коронавирус, за да провери дали не е пипнал заразата и не я предава! 

Това научи ПИК от отлично информирани източници в делегацията на Румен Радев. По думите им той е знаел, че е контактен още преди да отлети от България. Въпреки това не е информирал домакините си в Естония, а те са научили по други пътища за това и моментално предприели мерки, като затворили делегацията ни в хотел. 

Скандалът е гръмнал вчера следобед в Талин, като е последвало и официално съобщение за това от страна на естонското президентство. Мистерия остава защо у нас се укрива истината втори ден, а съобщението на "Дондуков" 2 гласеше, че се отлага срещите си заради усложнената ковид обстанова, но нямаше и дума за скандала.

ПИК разузна, че заразеният с коронавирус, с когото е имал пряк контакт Румен Радев е новият командир на ВВС Димитър Петров.

С него президентът е бил близо на 16 октомври, когато присъства на празника на военно-въздушните сили и прие почетния строй. На церемонията бяха и началникът на отбраната Ефтим Ефтимов и вицепремиерът Красимир Каракачанов, които вече са си направили тестове и чакат резултатите. 

Румен Радев обаче е отказал да се тества и вместо това е отлетял за Естония, застрашавайки живота не само на хората от делегацията си, но и на домакините си на място и много международни гости на инициативата "Три морета", заради което скандалът на място е огромен и е централна тема в местните медии, както и в редица руски агенции. 

Куп военни и официални лица с контактували на празника със заразения шеф на ВВС Димитър Петров, който на другия ден се почувствал зле и след положителен тест за коронавирус, веднага уведомил всички. Радев обаче до момента крие информацията

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК