БОМБА В ПИК! Румен Радев подарил поръчката за охрана на митницата на Митьо Очите и Бенчо Бенчев

Политика

БОМБА В ПИК! Румен Радев подарил поръчката за охрана на митницата на Митьо Очите и Бенчо Бенчев

298782
на 08.08.2018
БОМБА В ПИК! Румен Радев подарил поръчката за охрана на митницата на Митьо Очите и Бенчо Бенчев
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандалният съветник от БСП Бенчо Бенчев, от когото социалистите побързаха да се разграничат, и заловеният в Турция престъпен бос Димитър Желязков - Митьо Очите, се оказаха протежета на президента Румен Радев.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Въпреки яростните опити на червените да накиснат ГЕРБ с това, че по време на тяхното управление охранителната фирма на Бенчев и Митьо Очите е спечелила обществена поръчка за охрана на митниците в Бургас, фактите сочат точно обратното.

Поръчката е спечелена на 17 февруари 2017 г., когато ГЕРБ не управлява, а е на власт назначеното от току-що встъпилия в длъжност нов президент Румен Радев, който пое поста на 22.01.2017 г. Служебният кабинет пък беше назначен на 25.01.2017 г., таке че е изключено партията и правителството на Бойко Борисов да има каквото и да било общо с обществената поръчка за охраната на митниците в Бургас.

Самите социалисти също изпаднаха в тежки противоречия за участието на Бенчо Бенчев в кампанията на Радев. Приближеният на лидерката на БСП бивш червен депутат Атанас Зафиров от Бургас твърди, че Бенчев е участвал в предизборните акции на Радев. Заместникът на Нинова в партията Кирил Добрев също категорично отрече БСП да има черна каса, макар до ден днешен да не е ясно откъде в кампанията на Радев са се появили няколко милиона.

Зафиров е най-наясно по въпроса какво участие има Бенчев в кампанията на президента през 2016 г., тъй като ексдепутатът е негова рожба, както обясняват социалистите от Бургас. Най-вероятно той е и човекът, който е съобщил на Нинова, че фирмата на Бенчев и Митьо Очите има интерес към обществената поръчка за охраната на бургаските митници. А оттам информацията е стигнала по каналния ред до президента Радев, който лично разпореждаше на служебния кабинет какви кадрови решения да взема и това беше съпроводено с поредица от скандали и оттегляне на решения, взети от кабинета на Огнян Герджиков.

Така че пътят до спечелената обществена поръчка от фирмата на Бенчев и арестувания престъпен бос минава пряко през президентската институция и ходатайството на социалистите начело с Нинова и Румен Радев. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК