БОМБА В ПИК! СРС-та от разговори на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: "Мерси, Кори!" Прокуратурата й повдига обвинение (СКАНДАЛНИ СРС И ДОКУМЕНТИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

БОМБА В ПИК! СРС-та от разговори на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: "Мерси, Кори!" Прокуратурата й повдига обвинение (СКАНДАЛНИ СРС И ДОКУМЕНТИ)

698462
на 12.12.2021
БОМБА В ПИК! СРС-та от разговори на Корнелия Нинова с олигарха Краси Фронтиера: Мерси, Кори! Прокуратурата й повдига обвинение (СКАНДАЛНИ СРС И ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова ще е новият вицепремиер на България и министър на икономиката. Това звучи като виц в контекста на серия от скандали, свързани с Нинова и участието й в икономиката през годините.

препоръчано

След като по Костово време Корнелия разкости външнотърговския гигант "Техноимпекс" в качеството си на синя комисарка, бившата следователка лъсна и в СРС-афера с олигарха Красимир Георгиев - Фронтиера. Това се случи при управлението на Тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Там Нинова бе зам.-министър на икономиката.

Припомняме публикация в ПИК от 2019 г., когато законни СРС-та с Нинова бяха изпратени на пощата на агенцията ни от наш читател.

Ето какво пише той:

"През 2007 г. шефът на Националното следствие Ангел Александров разкри, че "дългият инкасатор" Румен Овчаров и неговият продукт Корнелия Нинова са покровителствали олигарха Красимир Георгиев (един от най-близките приятели на Овчаров по онова време) и фирмата му „Фронтиер“, която години наред „консултираше“ всички златни проекти в енергийната система.

Името на Корнелия Нинова бе замесено пряко в скандала след разкритията на разследващите органи, че тя буквално е инструктирала Георгиев какво да говори при разпитите му, които бяха провеждани от следователката Шарланджиева (също с повдигнати обвинения след аферата). Органите на реда засякоха десетки разговори между Корнелия Нинова и Красимир Георгиев. Включително и СМС с текст: „Твоята приятелка е фантастична“ – по адрес на следовател Шарланджиева.

Или с други думи – Корнелия Нинова е била посредник между разследван бизнесмен и разследващия го следовател. Казват го прокурорите, не аз. Именно представителите на държавното обвинение разкриха наличието на 1000 страници разговори и есемеси между Нинова и Шарланджиева.

Изпращам ви факсимилета от въпросните разговори, добити от службите чрез прилагане на специални разузнавателни средства. Тъй като самите разговори са над 1000 страници, изпращам най-доброто, без да се разпростирам по опитите на Овчаров, Нинова и Красимир Георгиев да откраднат за себе си апетитни сектори от българската икономика.

През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП тъмно синята Корнелия Нинова е назначена в кабинета на тройната коалиция за зам.-министър на икономиката и енергетиката в мегаминистерството на Румен Овчаров, който е зам.-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.

След като през 1997 г. цялата се е боядисала в тъмно синьо и грабва тлъстия кокал, през 2005-а, без някой да забележи, Нинова умело се пребоядисва в тъмно червено и пак захлебва под крилото на Румен Овчаров.

Когато през 2005 г. тройната коалиция след много пазарлъци съставя правителство, в схемата за Овчаров няма място като вицепремиер. За компенсация специално за него се създава едно „суперминистерство” - на икономиката и енергетиката. Овчаров, като министър на икономиката, поема контрола на апетитното, но и взривоопасно предприятие „Булгартабак” заедно с много други големи държавни предприятия. Той също ще осъществява контакт с големите чуждестранни инвеститори. А като енергиен министър отговаря за изключително важни национални, наднационални и дори геополитически обекти, където ще се преговаря не за милиони, а за милиарди.

В мегаминистреството на Румен Овчаров, неочаквано за много висши и заслужили партийни деятели, от квотата на БСП за зам.-министър на икономиката и енергетиката е определена Корнелия Нинова.

Тя също е натоварена с много сериозни задачи – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; споразуменията, свързани с доставки на армията. Нинова е шеф и на две стратегически предприятия – „Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак Холдинг”, който e известен като „Бастилията” на ДПС. След време холдингът ще се превърне в ябълката на раздора и за малко не обръща колата на тройната коалиция.

Скоро след назначението й Корнелия Нинова се превръща в най-доверения помощник на Румен Овчаров – дясната ръка на министъра.

В началото на май 2007 г. се разкриват големите злоупотреби в „Топлофикация” София. За дружеството отговаря министерството на Овчаров. Следствието започва разследване на Валентин Димитров – тогавашен шеф на дружеството, за присвояване и пране на пари в особено големи размери. В процеса на разследването се разбира, че е замесен и Румен Овчаров.

Оказва се, че следователката, която води разследването на Валентин Димитров – Татяна Шарланджиева, е приятелка на зам.-министъра Корнелия Нинова още от времето, когато Нинова е работила в следствието. Разбира се, Нинова използва тази близост и започва да проявява голям интерес към разследването.

Директорът на Националната следствена служба Ангел Александров, като разбира за това приятелство и за интереса на Нинова към разследването, започва да изнудва Шарланджиева. Притиска я да иска от Корнелия Нинова различни услуги – документи, които уличават шефа на „Булгартабак” холдинг Христо Лалчев.  После иска 150 хил. долара, които Нинова можела да осигури от „Булгартабак”. Трябвало да окаже и съдействие за хазартен лиценз на фирмата „Дилот” и да помогне в освобождаването на близо 100 хил. тона пшеница от Държавния резерв.

След като Нинова не изпълнява исканията, открадват колата й, като й оставят бележка „да би мирно стояла, не би чудо видяла”. Освен служебната кола открадват и личната й, влизат в апартамента й и изземат протоколи от заседанията на УС на „Булгартабак”.

Открадната също е колата и на шефа на служба „Икономически престъпления” в следствието – Зоя Иванова, началник на Шарланджиева. Иванова също била принуждавана от Ангел Александров да иска нерегламентирани услуги от зам.-министър Нинова. Двете следователки, потърпевши от Александров, се оплакват, след което последва искане за тяхното дисциплинарно уволнение.

Междувременно става известно, че следовател от София е разпитвал над 20 души в Банско за имот на фирмата „Банско пропъртис 2”, която се управлява от Красимир Георгиев, крупен бизнесмен, един от основните собственици в мощната икономическа групировка „Фронтиер”.

Следствието е разкрило, че в сдружението „Банско пропъртис 2” участва и 82 годишната баба Цеца – майка на разследвания Валентин Димитров, заедно с бизнесмена Красимир Георгиев. Последният е състудент на Овчаров и бивш съдружник на съпругата му.

Записани са над 1000 страници разговори и SMS-си, които разкриват, че посредник между Красимир Георгиев и следователката Шарланджиева е Корнелия Нинова. Двете са разговаряли помежду си и със следствения Георгиев преди всеки разпит. Така показанията на Георгиев – свидетел по делото за пране на пари от Валентин Димитров, са били предварително нагласявани.

След един от поредните разпити Красимир Георгиев пратил на зам.-министърката съобщението: „Твоята приятелка е фантастична.” Има се предвид следователката Шарланджиева.

Заради подслушаните и записани разговори прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Корнелия Нинова и следователката Шарланджиева.

Не е тайна, че „Фронтиер” симпатизира и спонсорира БСП, затова и истинският възход на кръга започва с идването на Столетницата на власт. За две години при управлението на тройната коалиция „Фронтиер” и свързаните с него фирми се утвърждават като едни от най-сериозните играчи в енергетиката, строителството и продажбата на имоти.

Една от версиите за разразилия се скандал е, че в ламтежа за повече власт, кръгът „Фронтиер” нарушава утвърдените баланси, разпределени между големите групировки. Те решават да покажат силата си и да дадат урок на Овчаров. Той изгърмява с личния подпис на Станишев, но също така гръмва и бушонът Корнелия Нинова – дясната му ръка.

Разбира се и на нея ще се хвърли спасителен пояс, като на Овчаров. Задкулисните лидери никога не оставят своите хора да се удавят.

 „Аз съм по-лесна мишена от Румен Овчаров, защото съм по-ниска, по-млада, с по-нисш ранг в партията и управлението и за това натискът е насочен към мен”, казва тогава Корнелия Нинова от национален ефир.

Една такава декларация от страна на Корнелия Нинова говори не само за високо самочувствие, но и за това, че е неуязвима и че има определено място във високите орбити на социалистическата партия, щом като не е във властта. И бъдещето го потвърди.

Румен Овчаров е освободен от министерския си пост, но запазва партийния, депутатското място и отговорни позиции в парламента. И както в много други случаи, пак се намира някой мистериозно да подхване Корнелия Нинова и да започне да я тегли нагоре.

Първо, запазва голямата хапка „Булгартабак”. След това става депутат, изпреварвайки много други заслужили социалисти, после - говорител на партията, секретар на Висшия съвет на БСП. След като финтира по устав предшествениците си Станишев и Миков, Нинова успешно започна да „демократизира“ партията. Нейни безспорни успехи са президентът Румен Радев, отстраняването на „старите“ в БСП и избирането й за зам.-председател на Социнтерна.

Легенда:

Красимир Георгиев - 0888 33 33 13

Корнелия Нинова - 0887 96 92 45, 0889 30 05 70

Татяна Шарланджиева - 0888 41 05 50"

 Страниците, които ни изпраща читателят, разкриват шокиращи разговори, досега само загатвани в стенограмите, които ПИК публикува наскоро (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ТЕМАТА”). Ето и самите разговори.

 

 

 

 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК