БОМБА В ПИК TV: ДАНС разследва Цветан Василев, Къро и "Бобока" за поръчители по данни на партньорска служба. Заподозрени двама висши офицери от НСО (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

ПИК TV

БОМБА В ПИК TV: ДАНС разследва Цветан Василев, Къро и "Бобока" за поръчители по данни на партньорска служба. Заподозрени двама висши офицери от НСО (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

546774
на 03.05.2023
БОМБА В ПИК TV: ДАНС разследва Цветан Василев, Къро и Бобока за поръчители по данни на партньорска служба. Заподозрени двама висши офицери от НСО (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

ДАНС проверява постъпила оперативна информация от партньорски служби за това, че Цветан Василев с помощта на крими -героя Къро е финансирал организацията около взрива срещу Иван Гешев. На местна почва логистиката е била осъществявана от бизнесмен с прозвище "Бобока". 

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Това стана ясно в извънредно студио на живо в ПИК TV с участието на Соня Колтуклиева, Недялко Недялков и Асен Рашков. 

Източници от ДАНС споделят, че в агенцията е постъпила информация, че още в края на миналата година Цветан Василев е организирал финансиране, за да бъде създадена организация, при която да се наемат хора от службите и частни специализирани фирми. Целта е била да контролират движението и навиците на Иван Гешев и в подходящ момент да го елиминират физически. 

Координирането на схемата е осъществявано чрез журналиста Димитър Стоянов от сайта "Бърд бг, който от своя страна е подсигурявал контакти на вече арестувания Делян Георгиев с лица, ангажирани да извършват фактическото следене. 

ДАНС разследва и двама висши офицери от НСО, заподозрени, че са подали на атентаторите маршрута на семейството на Иван Гешев.

ПИК научи, че поради лоша интернет връзка взривът се е забавил с няколко секунди, което е било решаващо за степента на пораженията.

Наши източници ни потвърдиха, че е подаден сигнал от партньорска служба, че с финансирането и поръчителството на атентата са били ангажирани Цветан Василев, Къро, а на местна почва атентатът е подсигурен от човек с прозвището Бобока. Това е основна версия, по която работи ДАНС, коментира Недялко Недялков. Това не е изненадващо и по данни на ПИК ДАНС разследва двама висши служители на НСО, които евентуално са можели да издадат маршрута и логистиката на Иван Гешев. Колата се е движела към София, защото досега се твърдеше, че се е движела в обратна посока, допълни Недялков.

Той изтъкна, че взривът се е забавил с около 2 секунди заради лоша интернет връзка. Има ниска степен на информираност, самият Гешев мълчи, прокуратурата дава малко информация и хората са притеснени, защото това е терор, какъвто не помним от времето на Луканов през 1996 г. Не бива да се прикриват никакви факти, защото това поражда слухове, че става дума за инсценировка, заяви Недялков.

Анонсът на прокуратурата, че главният прокурор няма да коментира атентата, е несериозно. Медиите по света гърмят, даже и Лаура Кьовеши е изказала солидарност и е пожелала бързо възстановяване на Гешев и семейството му от този травматичен инцидент, подчерта той.

Асен Рашков посочи, че малко хора знаят маршрута, по който ще минат официалните лица. Той припомни, че една бележка е иззета при обиските на домовете на замесени в организирана престъпна група срещу държавата, за което ПИК съобщи преди време.

Безпрецедентно е в най-новата история на света случващото се. Попитах колеги журналисти как биха реагирали във Великобритания при такива случаи и те ми казаха, че ще се обяви извънредно положение, ще се задействат всички служби, отряд Кобра, ще се постави охрана на всички институции. У нас има две групи, които са се разделили. Но става въпрос за атентат срещу главния прокурор. Липсата на информация създава почва за неправилно тълкувание и Гешев трябва да излезе и да каже какво точно е станало, а главна прокуратура трябва да изнесе данните. Това, което разбрах аз, че Гешев е бил в станцията на прокуратурата в Боровец. В последния момент е било решено той да се върне с брониран автомобил. Това, което ми казаха от разследващите, е, че в тревата, близо до пътя, е било поставено насочено взривно устройство, за да покоси движещ се обект, каза Соня Колтуклиева.

Соня Колтуклиева се свърза със зам.-шефа на НСлС Ясен Тодоров по телефона.

Разследването продължава с бързи темпове, извършват се всички действия и няма как да ви съобщят повече информация, знаете, вчера прокуратурата излезе със съобщение, че няма да се дава информация по това дело, а само Борислав Сарафов има право да съобщава новини по делото, посочи Тодоров.

Взривът, поставен между селата Ковачевци и Железница е сложено да убива, а не да сплашва, каза още той. 

Видях какво се е случило с част от дърветата, ако такава осколка попадне в тялото на човек, изходът може да е фатален. Късмет е имал главният прокурор и хората около него, че автомобилът е бил брониран. Щеше да има и невинни жертви, посочи Тодоров.

На въпрос дали в колата на Гешев са били съпругата и двете му деца той заяви, че не може да коментира този факт, но итъкна, че за извършителите на престъплението не е имало значение кой е бил в колата.

Мога да кажа със сигурност, че в автомобила е имало повече от две лица и главният прокурор е бил мишена на този акт, отсече Тодоров.

Запитан има ли заподозрени лица, той посочи, че ще се радва да работят с МВР и заедно успеят да разкрият както преките извършители, така и поръчителите.

В момента разделителната линия е престъпността срещу държавността и всеки гражданин трябва да избере на коя страна ще застане, заяви Ясен Тодоров.

Когато се закри спецправосъдието, аз прогнозирах, че това ще доведе до бум на организираната престъпност, но не съм и предполагал нито за секунда, че ще се стигне до атентат срещу главния прокурор. Върнахме се 20-25 г. назад, коментира той.

По телефона Колтуклиева се свърза и с Бранимир Ботев. Той заяви, че издания като Политико и Юроактив са отразили незабавно атентата срещу главния прокурор.

Посяга се на една от ключовите в държавата фигури. Фактът, че ключови издания реагират веднага, изтъкна той.

България отново е в окото на бурята и то не по желания начин. Да се посегне на такава фигура, свързана с държавността, винаги ще бъде обект на специално отношение. Без значение дали се казва Иван Гешев или Гешо Иванов.., коментира Ботев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК