Вход
София
Времето в София 1 o C

БОМБА В ПИК TV! Заговорът на Радев, Слави, БСП и ДПС срещу властта - кой клати държавата (ОБНОВЕНА)

БОМБА В ПИК TV! Заговорът на Радев, Слави, БСП и ДПС срещу властта - кой клати държавата (ОБНОВЕНА)

на 17.11.2017
339618
22
БОМБА В ПИК TV! Заговорът на Радев, Слави, БСП и ДПС срещу властта - кой клати държавата (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
17.11.2017
22
339618

БСП и ДПС ли управляват държавата? Каква е ролята на Румен Радев и Слави Трифонов? Какви задкулисни сили стоят зад вече видимото им обединение в политиката, което от 27 години спира нормалното развитие на България, всеки път щом получат власт? Отговор на тези важни въпроси трябва да дадат от управляващата партия ГЕРБ и да кажат защо се поддават на натиска и позволяват явните саботажи на ДПС и БСП, които в комплот клатят държавата още от първия миг на законното и с мнозинство избрано правителство "Борисов" 3 само преди 6 месеца на легитимни и честни избори.

Икономически или само политически са мотивите за заговора вижте в извънредното коментарно студио на ПИК TV:

 В рамките на шегата много лесни оставки падат - за месец двама депутати и един шеф на Народното събрание, който е първи човек в държавата. Как се случва това не знам - от една страна моралният казус се случва много европейски. Но да не сме на мястото на твърдия електорат на ГЕРБ. Тази сутрин видях физиономиите на депутатите от ГЕРБ - тези хора бяха смазани, тъй като пада поредната глава, коментира собственикът на ПИК и ПИК TV Недялко Недялков. 

Не трябва ли БСП да си подават оставките - примерно, Манол Генов и Иво Христов, който нарече хората "дебили", коментира гл.редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова. 

Да речем, че Главчев е пресолил манджата. Но пада ли глава за такова нещо. Примерно по времето на Орешарски, Мая Манолова се държа отвратително с ГЕРБ. Но падна ли главата й? Не, посочи Недялко Недялков. Не може всички да са заложници на физиологическите особености на Г-жа Лъжа. Тя има проблеми в партията и се радикализира, посочи още собственикът на ПИК и допълни, че имаме истерична опозиция, а ръководството на ГЕРБ проявява мазохизъм.

Дори не искам да си мисля, че премиерът е взел главата на Народното събрание, това звучи като абсурд в държава, която ще председателства ЕС. Това би било ужасяващо, коментира още Недялков. 

По-скоро премиерът постъпва визионерски, посочи Мастагаркова. 

Какво се крие зад целия сценарий, кой има полза от това, което се случва? Дотук стигаме, допълни Недялков. 

По телефона в ПИК TV се включи социологът Живко Георгиев.  Не придавам грандиозен смисъл на оставката на Главчев, това едва ли нещо ще промени в политическата драма. Обяснявам си го не само с неговото поведение и искането на БСП, а с желанието на управляващите да си гарантират политическо спокойствие в навечерието на председателството на ЕС, коментира той. Нищо няма да се промени в парламента. Няма незаменими хора.  Това, което си позволи г-н Главчев не е особено европеидно. Следя европейския парламентарен живот, няма такива изпълнения, посочи още социологът. 

Цинично е да се каже, че няма незаменими хора, защото всеки има своята стойност и уникалност. Всеки е незаменим, независимо дали се казва Главчев, Делян Добрев, Антон Тодоров и т.н. Това не е игра на привидност, това е игра на характери, репликира собственикът на ПИК Недялко Недялков. 

Социологът Юрий Асланов коментира пред ПИК TV, че е очаквал оставката на Главчев. Неговото действие не се вписва в някаква логика, имало е много по-остър език в парламента. Корнелия Нинова бе изгонена за едно нищо, нямам обяснение защо така постъпи. Но понеже Нинова не е коя да е, а е лидер на опозицията, решението за бойкот на БСП и ДПС очевидно този скандал не устройваше управляващите. Аз очаквах да махнат Главчев от поста, за да върнат БСП в залата, коментира Асланов. Работа на опозицията е да блокира и саботира работата на управляващите, дори Борисов го правеше като беше опозиция в парламента. Това не се случва за първи път. Нека си припомним, че опозицията през 1993 г. също обяви бойкот и се върна, когато Стеван Савов подаде оставка. Подобен случай имаше и по времето на мандата на НДСВ. те оттеглиха Огнян Герджиков от председателския пост. Очевидно ще има временно спокойствие, щом БСП се върнаха в залата, допълни социологът. 

За първи път имаме нормални отношения между опозиция и власт, преди е имало почти любовни отношения между тях, допълни социологът. 

 Социолозите са спокойни, може пък ние да пресоляваме манджата, допусна Недялко Недялков след двата коментара. 

Оценявам оставката като достойна, каза по телефона за ПИК TV политическият коментатор Георги Харизанов. 

Митът за силното лидерство на Корнелия Нинова се руши. Ако си спомняте, в деня на малоумното изказване на нейния депутат Иво Христов за "дебилите", тя се криеше и отказа да говори пред медиите. Не е дала еднозначно своето решение. И според мен тя не е лидер, който да се разпорежда самостоятелно и да взима решение. Нинова няма достатъчно власт да се справи с човек като Иво Христов, допълни Харизанов. Тя не се чувства комфортно, в противен случай тя щеше да защити Иво Христов, каза още той.  

На въпрос дали ГЕРБ няма да откликва на всяко искане на оставка, Харизанов посочи, че ГЕРБ трябва да спрат да се прострелват в краката. Никой не е карал никого да бъдат назначавани хора в община Хасково, които компрометират Борисов, както и Антон Тодоров да се шегува несполучливо, нито пък Главчев да отстранява Нинова. Всичко това компрометира премиера, посочи още той. 

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че днес г-н Главчев е преценил какво да направи сам. Бяхме поставени пред дилемата дали да имаме силна конфронтация с опозицията или да продължим нормалния парламентарен живот. Ние предпочитаме да изберем българските национални интереси в една по-спокойна обстановка и да проведем председателството в една нормална атмосфера. Надяваме се опозицията да отчете този жест, посочи Биков. Не се поддаваме на рекет, демонстрираме европейско поведение. Главчев спази правилника на парламента буквално по отношение на БСП, които всеки ден се опитваха да предизвикват скандали, коментира депутатът. 

За БСП се оказа сериозна обида отстраняването на Нинова от зала и заявиха, че напускат зала. Най-крайната мярка е когато опозицията излезе от парламента и когато реши да постави националния интерес на карта. В името на това да имаме нормален парламентарен живот, ние направихме тази жертва, защото това е жертва на един достоен председател от ГЕРБ, смята Биков. 

Няма страх в ГЕРБ, никой не се страхува от нищо, коментира депутатът на въпрос дали в партията има опасения от хората чия ще е следващата оставка. 

Виждате за какво става дума, много европейско, показателно, но и много несправедливо. Излиза, че достойното поведение е несправедливо, а недостойното е овластено, коментира Недялко Недялков. Аз смятам, че става дума за терористичен акт, рекет, на което легитимната власт се подчинява, съзнавайки, че това е несправедливо. БСП е овластена да работи в парламента, те получават многомилионна държавна субсидия, не за да бойкотират, тъй като Нинова се фръцнала. И какво е това послание от страна на управляващите с приетите оставки? Валери Симеонов, ако беше политик от ГЕРБ, щеше отдавна да си подаде оставката. Хващам се на бас. Подобно поведение на ГЕРБ ще доведе до неминуем разпад на коалицията, смята собственикът на ПИК и ПИК TV. Той поясни и кой има интерес от създалото се напрежение. "Интерес  от сегашната ситуация има президентът Румен Радев. Институционалните кризи започнаха след скандалите с Грипените. Това, което днес се случва в парламента, е епизод от войната, която президентът обеща, когато каза: Искате война, ще я получите. А Нинова е марионетка на Радев. Те искат да има служебен кабинет по време на европредседателството, зад който ще стои той. И втория интерес е сделката с Грипените, коментира собственикът на ПИК.  

Един евентуален разпад на коалицията ще доведе до поява на извънсистемен играч. Това ще са или партия на Румен Радев, или партия на Слави Трифонов. Когато са се изчерпали различни комбинации в управлението, идва ред на месията отвън. В този момент Слави Трифонов дрънка оръжието. Той ще лансира един сбирток от юпита, каквито събра навремето НДСВ. И кой управляваше по времето на НДСВ отзад? ДПС. Т.е., ако отидем отвъд всички теории, всичко това работи за ДПС. При всички сценарии ДПС печели. Едно извънсистемно правителство, отново ще бъде в сянката на агата от сараите, смята Недялков. 

Уви, има крайно маргинализиран електорат, на когото Слави Трифонов импонира. Това е поколението "Пайнер", чалга-вълната, онези, които хвърлят по 20 хиляди през прозореца. Тук Иво Христов ще излезе прав. Това е една повсеместна дебилиада, коментира още той. 

Всичко е за пари. И това, за което говорим сега, е за пари. За кокал, обобщи собственикът на ПИК. 

Вижте цялото коментарно студио и мненията на анализаторите във видеото на ПИК TV:

 

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев е поел определен ангажимент към изтребителя "Грипен" и сега лобира за него?
Общо гласували: 8953
архив

Звъненето на будилника рано сутрин може да превърне спящата красавица в недоспало чудовище…

няма нови новини
Днес: 173
hot
най-четени новини в момента
сега
3191
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Правителството емва пречките пред инвестициите в България (СНИМКИ)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x