БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)

Политика

БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)

118614
на 08.04.2019
БОМБА В ПИК TV! Изборджия № 1 на БСП разследван за тежка корупция от КПКОНПИ - прикрива ли го Корнелия Нинова? (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Разследван от КПКОНПИ държавен служител е свързан с БСП и с Корнелия Нинова, научи ПИК от свои източници. Именно това е пишело и в доклада на комисията "Антимафия" в петък, след което най-скандално Румен Радев в събота пише писмо до КПКОНПИ да не присъстват на КСНС.

препоръчано

Припомняме, че в Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер, като, според източници на ПИК, това е именно Корнелия Нинова. Според данните лицето, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери..

За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице. Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата. По последна информация на медията ни именно БСП стои зад атаките срещу шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Причината е, че комисията "Антимафия" започна мащабна проверка срещу кадър на червената партия, който върти корупционни схеми. Служител на КПКОНПИ съобщава информацията на БСП, след което започват и атаките срещу Георгиев и неговите заместници.

Служителят на КПКОНПИ, който е изнесъл информацията към БСП вече е уволнен, научи ПИК. Именно Корнелия Нинова назначи само преди няколко месеца на поста шеф на предизборния щаб на партията бившият мъж на Десислава Радева, Георги Свиленски. Все още обаче не е ясно, дали става дума за сегашния организатор на изборите или става дума за друг висш кадър на БСП.

Както ПИК съобщи, президентът Румен Радев се уплаши от антикорупционния орган и се опитва да се скрие от комисия "Антимафия". След разкритията на медията ни, че Радев също е замесен скандално в аферата "Апартамент гейт", държавният глава е в шок. Радев знае, че подобно на останалите политици ще бъде разследван от прокуратурата и КПКОНПИ и ще трябва да подаде оставка, както направиха всички от управляващата коалиция. 

Самият той преди седмица поиска това и каза, че сваля доверие от всеки, който се е сдобил с жилище по този начин. Сега се очаква да свали доверие респективно и от себе си и да подаде оставка.

Радев обаче се страхува от законите и разследване срещу имотните му афери. Затова панически през уикенда, въпреки че са почивни дни, е пратил писмо до КПКОНПИ, с което спира достъпа им до президентството днес. В него се казва, че няма нужда зам.-председателят да Антон Славчев да присъства на КСНС, въпреки че преди това лично Радев го покани.

Писмо с отказ от присъствие е изпратено и до антикорупционната комисия в парламента. По закон на заседанието на КСНС трябва да присъства и председателят на антикорупционната комисия, който е Борис Ячев от НФСБ. На последното заседание на комисията е било решено да бъде изпратен Спас Гърневски от ГЕРБ.

Пред медията ни Спас Гърневски потвърди, че му е било отказано да присъства днес в президентството.

На въпрос как президента си позволява да разпраща писма, Гърневски заяви, че парламентарната комисия е била официално поканена на КСНС, като темата е именно борба с корупцията по високите етажи на властта.

"Беше изискано да изготвим становище - пред кого отговаряме и се отчитаме, ние изготвихме такова, както и да се опише какви подобрявания трябва да се направят относно КПКОНПИ. Ние направихме всичко това, изпратихме всичко в президентството с подписа на Борис Ячев. Тъй като председателят не може да присъства, бе решено да отида аз на днешното заседание", заяви Гърневски пред ПИК.

Депутатът от ГЕРБ допълни, че не е отишъл, тъй като е получил обаждане, след получено писмо в комисията от президенството, в което Румен Радев е казал, че след полученото становище и след като председателят не може да присъства, няма нужда и заместник-председателят да ходи.

"Това е нарушение не само на закона, но ако имаш желание за борба с корупцията, то представители на тази комисия трябва да присъстват", заяви пред ПИК Гърневски. Той бе категоричен, че КСНС свикан от Радев е именно предизборна акция.

Не е ясно как точно се обсъжда по този начин борбата с корупцията. За сметка на това Нинова, на влизане в КСНС, поиска да се постави чатал на Прокуратурата и да се състави нов закон за органите за корупция, както и двамата представители към Европрокуратурата да бъдат избрани от КСНС.

Волен Сидеров не се съгласи с нито едно от тези предложения и припомни, че КСНС може само да отправя препоръки. Инетересн момент е, че Сидеров посочи, че само час ще участва в това заседание, но вече трети час не е излязъл все още. 

Сред хората, които се занимават пряко с изборите в БСП са Георги Свиленски и Кирил Добрев. Не се знае обаче дали става въпрос за официално лице, което е назначено за шеф на предизборния щаб или става въпрос за неофициално лице в червената партия.

Много скандали и дебати протекоха около създаването на "Антимафия", защото президентът Радев и Нинова искаха президентът да назначава председателя на този орган. Депутатите обаче не се съгласиха с това, защото представителите на народа, на гражданите, са вътре в парламента.

Първи излязоха Волен Сидеров и Владислав Горанов. Три и половина часа тече един много полезен, творчески КСНС без становище, понеже нямаме съгласие по проекта. Казах, че като стар редактор не бих редактирал този текст, защото той не подлежи на редакция и не казва нищо, посочи Сидеров.

Радев е съобщил, че не е поканил съответните хора от КПКОНПИ и комисията срещу корупцията в НС.

Съветът беше експромт, не беше обмислен, затова няма становище, отсече Сидеров. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РАЗКРИТИЯ ВЪВ ВИДЕАТА ОТ ИЗЛЪЧВАНЕТО НА ЖИВО ОТ ГОРЕЩАТА ТОЧКА ПО ПИК TV:

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО) ШОУТО ПРОДЪЛЖАВА! Делян Добрев звъни спешно от САЩ - иска да го включат в парламента онлайн, за да разбие еквилибристиките на Асен Василев (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК