Вход
София
Времето в София 1 o C

БОМБА В ПИК TV! Кой подвежда Борисов? Заговорът на обратните (ФАКСИМИЛЕТА)

БОМБА В ПИК TV! Кой подвежда Борисов? Заговорът на обратните (ФАКСИМИЛЕТА)

на 19.01.2018
212843
3
БОМБА В ПИК TV! Кой подвежда Борисов? Заговорът на обратните (ФАКСИМИЛЕТА)
Автор: ПИК
19.01.2018
3
212843

Подведен ли е премиерът Бойко Борисов, а с него и българското общество, по отношение на Истанбулската конвенция? Говори ли се в нея за други полове, социални роли, гейове, приемане на мигранти с хомосексуална ориентация?

Отговорът на този въпрос, който буни вече две седмици българското общество, дават в извънредното коментарно студио на ПИК TV издателят и собственик на агенция ПИК Недялко Недялков, водещата Ива Николова и главният редактор Звездомира Мастагаркова.

Те разкриват пълното съдържание не само на Истанбулската конвенция, но и на обяснителния доклад към нея, който върви в едно с конвенцията и навсякъде е публикуван и превеждан като част от нея, освен в България. Обяснителен доклад към Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, както е цялото име на документа, е приет и публикуван заедно с нея на 11.05.2011 г. в Истанбул.

"В официалния сайт на Съвета на Европа той върви също заедно с нея, а дори родни юристи и евродепутати заявиха, че докладът е документът, който разяснява понятията, правилата и начина на прилагането им, заложени в конвенцията.

Защо тогава обяснителният доклад не е преведен и приложен заедно с конвенцията от Министерски съвет, както и в парламента? Този въпрос вече бе зададен от евродепутати и юристи, а агенция ПИК откри и възможният отговор и за първи път представя пълния текст на доклада", обясни Мастагаркова. 

По думите й вероятната причина той се укрива е, че в него открито се говори за защитата от насилие и мигрантските права конкретно на „гейове, лесбийки, бисексуални или транссекуални” (ВИЖТЕ ФАКСИМИЛЕТАТА ПО-ДОЛУ).

"Именно за това алармираше и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки още преди месец, когато пръв заговори за опасността от Истанбулската конвенция, която по думите му съдържа отворени врати за узаконяване на въпросните „транс полове”, както и на хомосексуални бракове, залагане на темата в образователната система и основното – прием на мигранти на база преследването им в техните държави заради различна сексуална ориентация! Оказва се, че е бил съвсем прав, тъй като подобни текстове се съдържат черно на бяло в Обяснителния доклад на Истанбулската конвенция", разкри още Мастагаркова. Той обаче бе укрит по време на обсъждането му в Министерски съвет и въпреки това много министри, включително от ГЕРБ, не подкрепиха внасянето й в парламента. Остава въпросът дали те са чели този доклад и затова знаят за огромната опасност (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

"В този доклад открито вече се говори за лесбийски, травестити и прочие, както и недокументирани мигранти и бежанци. Излиза, че не е вярно, че тази конвенция третира само насилието над жени, което е световен проблем. Той обаче е изострен предимно страни от третия свят, но не и в България. Тук има ясни закони по темата и категорични формулировки в Наказателно-процесуалния кодекс. 

Нямам никакво впечатление, че българският мъж бие жена си, особено във феминизираната среда, в която живеем. Напротив, българският мъж е под чехъл, пример са президентите. Действащият наказателен кодекс регламентира достатъчно добре борбата срещу всяко насилие, независимо дали е над лесбийка, гей или жена. Ако мъжът бие жена си, подава жалба и полицията си върши работата. Същото се отнася, ако бъде набит гей, лесбийка или наркоман. Всички са равни и законът им осигурява защита. Всеки насилник е обект на криминално преследване.

Не схващам при това положение защо се налага дефинирането на някакви хора в отделни конвенции въз основа на тяхната сексуална ориентация. Защо за пореден път, след като изтърпяваме всяка година гей парада и заразата пълзи все повече в нашето общество, сега се налага и това. Имаме отдавна Комисия за защита от дискриминация, която е пълна с жалби от всякакви такива хора и тя си върши работата. Водят се дела и съдът също си върши работата. 

Тази конвенция е сигнал за заразата, която пълзи", коментира Недялко Недялков. По думите му, ако тези норми от конвенцията бъдат въведени в общественото говорене, това крие опасност младото поколение да приеме тези различни сексуални ориентации като модерни. Още повече, че подобни изисквания има в конвенцията по отношение на включване на този материал в учебните програми под предлог, че това се налага с цел превенция. 

"Това е продукт на перверзното мислене на неолибералите. И в момента ние без никаква причина се поддаваме на тази провокация и го внасяме в обществения ред, разделяйки обществото, без това да е какъвто и да е казус за българската християнска и православна държава", категоричен бе Недялков. 

 "Има държави, които не са подкрепили тази конвенция, тъй като това е доброволен акт. Нищо не следва от неприемането на тази или която и да е конвенция. Затова щом има разделение в обществото, може би трябва да се оттегли и да не бъде гласувана", коментира Ива Николова. 

"Призоваваме да не се влиза в тази матрица на пълзящото зло и на демоните, които са обладани човечеството. Трендът идва от Америка. Виждате какво се случва в Холивуд - лов на вещици. След Кевин Спейси, Уди Алън е нападнат. Сериалът "Приятели" искат да се преработва, защото имало реплики, уязвяващи гейвоте. 

Феминисти в Италия пък смениха финала на операкат "Кармен". Решиха, че трябва не тя да бъде убита, а тя да убие Дон Хосе, защото иначе било сексистко. "Отнесени от вихъра" е забранен за прожекции.

Те пренаписват история, литература, а сега искат да пренапишат и гена. За мен това е част от цялостен процес. Това е опасното и не трябва да го позволяваме. Това цели промяна на човешкия морал“, коментира Недялков.

Тримата се обединиха около тезата, че конвенцията трябва да бъде оттеглена от парламента и да се проведе референдум. Тъй като темата разделя обществото и е от историческо значение, не е редно по нея да бъде взето решение само от шепа хора, които в момента са на власт.

"Инициирането на референдум е най-справедливо в случая. Трябва да стане ясно в крайна сметка демокрацията власт на мнозинството над малцинството ли е или обратното? Това трябва да се случва при всеки подобен казус, както например този с втория лифт на Банско. Волята на народа може само така да стане ясна, а не да се чете фейсбук, където ако четеш ще решиш, че на власт е Христо Иванов и Радан Кънев. Единствено референдум може да реши този казус справедливо", заяви категорично Недялко Недялков.

"За подмяна на историята и морала на нашата цивилизация, не само нация, трябва да има референдум, а не може да се взимат решения от шепа хора", потвърди и Мастагаркова. 

Ива Николова припомни, че предстои конвенцията да бъде подложена на обществено обсъждане преди да се разгледа от депутатите в парламента. Висящ остава и въпросът дали ще бъдат събрани достатъчно гласове за нейното ратифициране. До момента е ясно категорично, че групите на БСП и на „Обединени патриоти” категорично няма да я подкрепят. От ДПС и „Воля” все още не изразяват конкретна позиция. Единствено ГЕРБ се обявиха „за” ратификацията, но отделни депутати не приемат тестовете и до последно не е ясно как ще гласуват. Техните гласове дори и в пълнота обаче не стигат, така че единственият възможен вариант е да ползват ДПС за патерица, което пък политически би било пагубен ход за управляващата партия. Движението от своя страна също едва ли ще си позволи да подкрепи узаконяването на подобни текстове, в които се говори за гейове и лесбийки, имайки предвид консервативния им електорат.

Остава да виси въпросът защо ГЕРБ отправят подобни послания към електората си и защо са готови да платят солената политическа цена от въвеждането на тези приемани от българското общество като перверзно извращение норми? Дали премиерът Борисов е бил подведен от външната министърка Екатерина Захариева и правосъдната Цецка Цачева по отношение на съдържанието на конвенцията и доклада към нея и готов ли е да остане в историята като човекът, допуснал въвеждането на тези норми?

Казали ли са му Цачева и Захариева и знае ли какво точно пише в обясненията към дефинициите и задълженията, които се обвързваме да спазваме и затова, че те касаят и хора с хомосексуална ориентация, наравно с жените. Или и те самите са проспали да прочетат пълните текстове и всички документи, които се приемат покрай тях и така макар и неумишлено също подвеждат премиера и обществото? 

 

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК TV! Патриотите към ГЕРБ: Изтеглете Истанбулската конвенция, няма да я гласуваме! (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Патриотите към ГЕРБ: Изтеглете Истанбулската конвенция, няма да я гласуваме! (ОБНОВЕНА)
Обединени патриоти сме против Истанбулската конвенция и...
на 18.01.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев е поел определен ангажимент към изтребителя "Грипен" и сега лобира за него?
Общо гласували: 8974
архив

Две жени си разговаряли и едната попитала:
- Какво ти подари мъжът ти за рождения ден?
Жената отговорила:
- Виждаш ли онова сребристо ферари пред нас?
- Да!
- Същият цвят тенджера.

няма нови новини
Днес: 180
hot
най-четени новини в момента
сега
3240
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Министър Караниколов с гореща информация - няма да дават "златни визи" срещу бързи инвестиции (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x