БОМБА В ПИК TV: Цялата истина за скандалните пътни екшъни с Радев и Деси - президентът избягал от катастрофата, не слязъл да помогне на пострадала жена (ОБНОВЕНА)

Политика

БОМБА В ПИК TV: Цялата истина за скандалните пътни екшъни с Радев и Деси - президентът избягал от катастрофата, не слязъл да помогне на пострадала жена (ОБНОВЕНА)

250477
на 23.11.2018
БОМБА В ПИК TV: Цялата истина за скандалните пътни екшъни с Радев и Деси - президентът избягал от катастрофата, не слязъл да помогне на пострадала жена (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Скандално прикрити катастрофи и пътни инциденти със семейството на президента Румен Радев лъсват едни след друг. Пострадали има, но извинения няма. Няма и наказания, нито поета морална отговорност от държавния глава. 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Радев не се извини след като баща му Георги Радев бутна инвалид с мерцедеса си в Харманли. Дори не се поинтересувал как е мъжът в болницата и има ли нужда от някаква помощ и подкрепа. Случаят бе потулен и крит цели две седмици, преди медиите да научат и да го разкрият. 

Не се извини и съпругата му Десислава Радева, че мерцедесът й навлезе в насрещното преди ден в центъра на София, за да стигне тя по-удобно до магазин за рокли. Не се извини и, че охранителката й от НСО се нахвърли позорно върху униформен полицай, който спазва закона и си върши работата, спирайки лимузината й. Случаят бе потулен и се разкри, благодарение на видео, снимано от случаен очевидец, което първо ПИК публикува. 

Радев и жена му не се извиниха и за катастрофата, за която първо ПИК разкри вчера, че се е случила в неделя на столично кръстовище. Ескортът на президента се удря в жена с "Шкода". Пострадала е с охлузвания. Радев обаче не спира лимузината си, не слиза да помогне. Случаят се крие няколко дни, докато ПИК не го разкри.

Президентът Радев и жена му над закона ли са?

Ако имаше жертви, кой тогава щеше да понесе вината? Само НСО ли са виновни? Не носят ли и семейство Радеви - моралистите на България, отговорност? Защо позволяват на шофьорите си да карат като джигити и да навлизат в кръстовища на червено? Закъде толкова са се разбързали? Кога законът ще важи за всички? 

Гледайте още разкрития в коментарното студио на ПИК TV: 

Станаха много случаите и те са много скандални. Разкрихме инцидент с кортежа на Румен Радев, джип от кортежа се е блъснал със столичнка на кръстовището на булевардите Гоце Делчев и България, каза главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова. По-скандалното е, че този инцидент се крие от няколко дни. Жената не е пострадала сериозно, с охлузвания е. Въпреки това президентът не слиза от колата, не се погрижва за пострадалата. Ескортът отминава, жената звъни в КАТ. Морално и човешки Р,умен Радев за пореден път не постъпва в унисон с това, което говори, каза Мастагаркова.

Това при него е за пореден път, нямаше извинение и с инвалида в Харманли, при който баща му блъсна количката с него, припомни водещата Ива Николова.

И при този случай майката и бащата на Румен Радев не слизат да помогнат на инвалида, нито пък отиват в болницата да попитат как е блъснатият, посочи главният редактор на ПИК.

Мастагаркова припомни и случаят отпреди дни, когато колата на Деси Радева навлиза в насрещното, за да си сменя рокличките на бул. Фритьоф Нансен. При инцидента телохранителката на Радева се държи агресивно.

Агенция ПИК разкри, че това не е първият случай, при който охранителката Елисавета Толева се държи агресивно.

Аз като гражданка категорично отказвам да издържам съпругите на президентите. Първата дама е Цвета Караянчева, но тя не ходи за роклички в насрещното. Ние в България нямаме институция първа дама. Никой не е длъжен тези хора да ги отглежда тези разтури къщи, да им ходи за рокличките и да плаща на НСО да ги пази, посочи Ива Николова.

Ние работим, но не можем да си позволим скъпите роклички на Десислава Радева, каза Мастагаркова. Тези случаи са скандални най-вече за морала, допълни тя. 

Днес агенция ПИК изпрати писмо до прокуратурата с питане ще се сезира ли за този случай и дали ще бъде изяснено правомерно ли са действали униформените и шофьорът от НСО, който кара в насрещното. Тук говорим за морала и човещината на президентското семейство, което се превърна в семейство-катастрофа, което не спазва реда, заяви главният редактор на ПИК. 

В разговора се включи по телефона собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков. Първо искам да попитам какво би се случило, ако този инцидент беше не с кортежа на Радев, а с кортежа на премиера Борисов. Какъв би бил публичният отклик? Целият Фейсбук и всички телевизии щяха да гърмят, щяха да имат прокоби и анатеми. В момента сме свидетели на едно много деликатно замълчаване на ситуацията. Вярно, телевизиите някак мимоходом съобщиха, но го няма съответния отзвук. Какво се случва в последните няколко месеца? Г-жа Радева е спряна първо преди няколко месеца на път за Бояна с много висока скорост, има сблъсък с полицията. Следва навлизане на колата й в насрещното, за да иде в моден бутик. Последният случай е катастрофа с кортежа на президента, когато НСО минават на червено.

Ако вината е на шофьорите, това ще мине за пред закона, но за пред гражданското общество, чийто блюстител на морала би трябвало да е президентът, трябва да се отговори защо съпругата му се движи като принцеса из София и защо й се полага кортеж, кабинет, персонал, само каляската й липсва, възмути се Недялков. 

Г-жа Радева се е поставила както фактор в държавата, разполага с всички ресурси на властта, ползва охрана, изказва се по всички наболели въпроси. Т.е. тя не може да бъде третирана като някое недосегаемо лице, а се е поставила като активен играч в политиката и трябва да търпи всички негативи и позитиви, категоричен е собственикът на ПИК. 

Такова е отношението на семейството към гражданите. А ако възседнат цялата изпълнителна власт, какво ще се случи? Говорим за войнстваща простащина, която е репрезентативна за цялото им отношение към гражданското общество, добави той.

Представяте ли си пък Валери Симеонов, ако го беше направил това? Щеше да бъде обесен на първия телеграфен стълб. А защо никой не поиска Румен Радев да се извини на тази гражданка, която е потърпевша от кортежа в неделя? А кога ще се извини г-жа Радева на пътния полицай?, попита Недялков. 

Аз настоявам прокуратурата да разследва и двата инцидента - и този пред бутика, и този, при който има гражданка, която е с охлузвания по тялото. Нека прокуратурата разследва, да излезе със становище и, ако се докаже вина на шофьорите на НСО, идва въпросът по каква процедура беше назначен шефът на НСО Данчо Дяков - по открита процедура или само защото е селски на Радев, от хасковските села, по шуробаджанашки признак, попита още собственикът на ПИК.

Той даде за пример редицата запитвания на кмета на Стамболийски за охранителката на Радева от НСО, която се държи агресивно и посочи, че НСО се държи като държава в държавата. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК