Вход
София
Времето в София 6 o C

БОМБА ГРЪМНА В ПИК TV: ДАНС разработва Слави за пране на пари от Таки! Делото "Емири" е по сигнал на Европол (гледайте на живо тук)

БОМБА ГРЪМНА В ПИК TV: ДАНС разработва Слави за пране на пари от Таки! Делото "Емири" е по сигнал на Европол (гледайте на живо тук)

на 06.11.2016
75401
27
БОМБА ГРЪМНА В ПИК TV: ДАНС разработва Слави за пране на пари от Таки! Делото "Емири" е по сигнал на Европол (гледайте на живо тук)
Автор: ПИК
06.11.2016
27
75401

На редакционния мейл на агенция ПИК се получи писмо с твърдения, че ДАНС разработва Слави Трифонов за пране на пари. Операцията е с кодово име "Емири". Другият обект на разработката е криминалният бос Таки.

Данните са смущаващи и при всички случаи заслужават внимание, защото са подплатени с конкретика. Репортери на ПИК успяха да получат потвърждение от два независими източника, свързани със службите, че операция "Емири" наистина съществува и се води от пет месеца.

Публикуваме фактите от скандалния мейл, тъй като те биха могли да осветлят истинската същност на човека, инициирал днешния референдум за промяна на държавното устройство. Няма ли този референдум да бъде дискредитиран, ако се окаже, че е финансиран с криминални средства? Няма ли да се окаже дискредитиран, ако е прикритие на престъпна група, която се опитва да овладее властта в държавата?

Това са тежки въпроси, които тепърва ще получат своя отговор. ПИК ще следи горещата тема.

А ето какво се казва в писмото, чиято достоверност - повтаряме, бе потвърдена от два независими източника: 

Съществува групово дело за оперативна разработка (ГДОР) "Емири" в ДАНС с основни обекти на разработката Христофорос Никос Аманатидис – Таки и Станислав Тодоров Трифонов - Слави.

Образувано е преди няколко месеца по сигнал от партньорска служба Европол по линия на работа на мрежата "Карин", чиято дейност е насочена към установяването, обезпечаването и отнемането на престъпни активи във връзка с получени данни за съмнителни парични потоци - предполагаема част от схема за пране на пари от престъпна дейност.

Засечени са прехвърляния на парични средста по линията Дубай - Латвия - Люксембург - България, за които средства се предполага, че принадлежат на Таки. Използват се банки, собственост или под контрола на руски олигарси, за които банки е налична информация, че обслужват и перат парите на лица, занимаващи се с престъпна дейност.

По първоначална информация са замесени няколко дружества, за едно от които е налична оперативна информация, че е свързано със Слави Трифонов.

Във връзка с горното са планирани и са в ход мероприятия по разширяване на информацията относно финансирането на Слави и свързаните с него търговски дружества. Работи се активно с Европол, като са изпратени и писма до специалните служби на Латвия и Русия, отговарящи и прилагащи мерките срещу изпиране на пари в съответните страни, с искане за предоставяне на наличната им информация, касаеща Таки и Трифонов и свързаните с тях дружества, както и молба за оказване на съдействие в работата по случая - на база европейските и международни договорености и спогодби по линия на противодействието на изпирането на пари.

По информация от оперативни източници (информатори от криминалните среди) Таки и Слави Трифонов се познават отдавна и са в близки приятелски отношения още от времето на активната дейност на групировката ВИС-2 в средата и края на 90-те години.

Работи се по версия, че двамата са замесени в схема за пране на пари чрез влагането на средствата от престъпната дейност на Таки - основно търговия с наркотици, в редица легални дейности, управлявани и контролирани от Трифонов. Сътрудничеството между двамата се засилило покрай инициативата на Слави за референдум и наближаващите избори за президент, като се предполага, че именно Таки е един от основните скрити „спонсори” на Слави.

Финансирането се извършва главно по две линии. Една част от средствата, насочени към Трифонов, се получават чрез споменатата по-горе схема, като след преминаването им през контролирани дружества, те са налични като чисти средства, легално подпомагащи различните дейности и инициативи, с които се занимава Слави.

Другата част от парите се осигурява кеш от действащите в страната и контролирани от Таки лица, занимаващи се с разнообразни незаконни дейности, основно трафик и разпространение на наркотици. Тази част от парите е насочена към обезпечаване на съпътстващи разходи, част от прикритата дейност на Трифонов и свързаните с него лица, като неофициални хонорари, подкупи и др.

Разработката е в ранен етап, като след получаване на повече данни по случая и съответния им анализ, ще се вземе решение в каква насока да продължи работата под ръководството и в коордианция с органите на прокуратурата.

 Гледайте на живо!

 

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 12292
архив

Баба към внучето си:
– Чедо, дете мое, на тоя кантар къде ми изписва колко са ми килограмите?
– Бабо, я да слизаш веднага от таблета!!!

няма нови новини
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
сега
3095
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов от Брюксел: Въпреки умората, продължаваме да работим в пълна кондиция
x
Не се заблуждавайте! Не е любов, той иска просто секс
x