ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Стройната и привлекателна фигура е фикс идея за почти всяка жена. Купищата диети обаче са временна мярка или просто провал. Тайната на отслабването и добрия тонус се крие в зодиакалния знак, под който сте родени, разкрива астролог №1 на Русия Павел Глоба. Правилният път е дамите да подхождат към храненето индивидуално, като наблягат на продуктите, които отговарят на тяхната зодия, смята Глоба. Ето неговите съвети за астродиета.
Жените Овни са активни и енергични натури, винаги в движение и хапват първото, което се изпречи на пътя им. Трябва да наблягат на продукти, богати на протеини. Подходящи са бобовите храни и нетлъстото месо. Цвекло, карфиол, спанак, лук, моркови помагат за стимулиране на мозъчните клетки. Още: орехи, фурми, лимони и ябълки.
Телците обичат сладко и тестено, което е основният им проблем. Трябва да приемат богата на витамин А и Е храна – телешко, говеждо, дроб от треска, морски водорасли, мляко, моркови, орехи, растително масло.
Близнаците постоянно дъвчат нещо – ядки, стафиди, остатъци от обеда или вечерята. Основният им враг са нервите. За да успокоят нервната си система, трябва да наблягат на храна, богата на фосфор и калций: месо без тлъстини, риба, сирене, извара, яйца, орехи. В менюто си да включват аспержи, цвекло, карфиол, моркови, царевица. За десерт могат да ядат ягоди, малини, ананас, праскови.
Храната на Раците трябва да е лека. За добра обмяна на веществата тя трябва да съдържа достатъчно флуор и калций. На масата им трябва да има диня, пъпеш, кайсии, стафиди, праскови и лимони. Също краставици, зеле, яйца, ръжен хляб, мляко и сирене. Да се въздържат от захар и мазни храни.
Като царствени персони, Лъвовете смятат, че заслужават само най-доброто и често поръчват в ресторанта най-скъпите блюда. Но храната трябва да е и полезна, затова да я обогатят с витамини С и Е. В менюто си да включат дивеч, месо без тлъстини, риба, чушки, магданоз, домати, картофи, карфиол, спанак, кисело зеле. Подходящи са цитрусовите плодове, динята, ягодите и бананите.
За да поддържат добра фигура, Девите трябва да избягват люта и трудно смилаема храна. Да подбират продукти, съдържащи протеини и калий. Могат да ядат яйца, сирене, месо без тлъстини, риба, елда. За десерт - кисело мляко, бадеми, пъпеш, ябълки, круши.
Везните са с изтънчен вкус и обичат остри екзотични подправки и сосове. Затова после пият много вода, а така натоварват бъбреците си. Да наблягат на храна, която чисти шлаките на организма - моркови, аспержи, цвекло. Полезни са царевицата и кафявият ориз. Също - смокини, ябълки, праскови, бадеми и стафиди.
Скорпионите са хазартни лакомници. Но не трябва да пълнят стомаха си с каквото им падне. За тях е полезна храна, богата на протеини, морски дарове, дивеч, яйца, мляко, орехи. Задължителни са свежите зеленчуци: лук, зеле, аспержи, ряпа, картофи. Плодове - смокини, сини сливи, праскови и ягоди.
Стрелците имат страст към източната кухня, богата на подправки и висококалорични ястия. На организма им са необходими витамини С и В. Зодията им изисква да наблягат на дивеч, риба, яйца, ориз, гъби, пълнозърнест хляб, мляко. От зеленчуците – зеле, зелена салата, лук, картофи, спанак, домати. Плодове – манго, киви, папая, банани.
Организмът на Козирозите не е готов за атаката на мазни храни, сосове и подправки. За нормализиране на обмяната на веществата ще им помогнат продукти, съдържащи витамини А, С и Е. Да консумират месо без тлъстини, яйца, растително масло. Също - моркови, зеле, зелена салата, аспержи, спанак, червени чушки. За десерт – кисело мляко, ягоди, смокини, сливи.
Водолеите са почитатели на сандвичите, сиренето, пастета и хайвера. Но това не е полезна храна, напротив. Необходими са им продукти, съдържащи фосфор, желязо, калций, витамини от групите В и Е. Във вашето меню трябва да има дивеч, риба, продукти от покълнала пшеница. От зеленчуците полезни са зелената салата, зелето, ряпата, спанакът, морковите. Идеални за десерт са ябълките, смокините, ягодите, прасковите и черешите.
Рибите ще съхранят красотата и младостта си с продукти, богати на протеини и витамин С. В хладилника им винаги трябва да има месо без тлъстини, риба, яйца, сирене, мляко. Също – зелена салата, карфиол, аспержи, краставици, моркови, цвекло. Както и ябълки, круши, ягоди, грозде, орехи и стафиди.