Вход
София
Времето в София 25 o C

БОМБА ЗА ИКОНОМИКАТА! БМВ се мести в България! Гигантът изнася производството си от Острова заради Брекзит

БОМБА ЗА ИКОНОМИКАТА! БМВ се мести в България! Гигантът изнася производството си от Острова заради Брекзит

на 09.02.2018
111797
42
БОМБА ЗА ИКОНОМИКАТА! БМВ се мести в България! Гигантът изнася производството си от Острова заради Брекзит
Автор: ПИК
09.02.2018
42
111797

Германският автомобилен производител BMW обмисля възможността да построи автомобилен завод у нас. Баварците, които произвеждат Mini и Rolls-Royce в Обединеното кралство, търсят варианти да преместят производството на двете марки след излизането на Великобритания от ЕС.

От Българската агенция за инвестиции потвърдиха неофициално информацията, но отказаха да коментират бъдещите инвестиционни планове на немския гигант в автомобилостроенето.

Преди месеци от BMW предупредиха за „настъпващ период на несигурност”, но според тях няма да има незабавна промяна в операциите им на местна почва. Много условия за доставки на европейския пазар ще трябва да се предоговарят, заявиха тогава от BMW в изявление. „Не можем да кажем все още какво би означавал вотът за нашите дейности във Великобритания, докато не станат ясни бъдещите регулации и законодателните разпоредби”, коментираха от автомобилостроителя пред британски медии.

От BMW Group отговориха на запитване на „Монитор“, че няма да коментират въпроса. “Не можем да потвърдим информацията за планове за изграждане на завод на BMW Group в България. BMW Group се стреми към балансирана реализация във всички региони и в плановете си се ръководи от стратегията „производството следва пазара“. Като световна компания BMW Group управлява 31 предприятия за производство и сглобяване в 14 държави и има мрежа за продажби в над 140 държави“, се казва в отговора на германския концерн.

Според запознати и други производители, имащи заводи на Острова, като например от Япония, обмислят възможности за преместване на дейността си след Brexit в ЕС.

Преди време премиерът Бойко Борисов покани Hyundai да инвестира в производството на електромобили в България. Южнокорейският производител също обмисля да разкрие нови мощности или да премести част от производството си в България.

Сподели:
Напиши коментар »
(42)
1
https://www.youtube.com/watch?v=-s_hOUPUdl0
2
При комунистите на Импексовата барсала, сглобявахме Москвич, сега при демокрацията и Борисов БМВ..
3
На бас, че ще отидат или в Румъния, или в Сърбия! Още повече, че западните братя вече са с по-висок стандарт от нас и наистина ще станат пълноправни членове на ЕС, а и нашето динамично законодателство не предлага добра инвестиционна среда! За рекета от институциите няма да говорим... За липсата на кадърни специалисти - също!
4
В БЪЛГАРИЯ можем да правим части но завод.......................мечти.............magna powertain-с.Стряма обл.Пловдивска...............индустриална зона Пловдив
5
"Обмисля възможности", "Преместване" и деиствително "Построяване на завод" са много различни понятия. Най-вероятно е и ФАЛШИВА новина, подобно на тая, преди изборите, лично казана от Премиера-Тиква, че в Черно Море е намерен газ от френската компания и от Април 2017 година цената на газта ще падне с 30%.
6
И най смешен е червения дядо.
7
Мечтииии работодателите ревътр че нЕма кой два пирона да забие тия за цели заводи ни гъбаркат. Кой ще работи или ще си докарат и тамошните бачкатори.
8
Няма какво да се ловиш на бас. На всеки трезвомислещ му е ясно това, което си написал. Нямаме и изгониха кадърния и образован ЧОВЕШКИ РЕСУРС от България, а останаха гъзоблизците от обръча от фирми. Скоро и за тия "бизнесмени" (от обръчи от фирми около властта) ще има недостиг на квалифициран ЧОВЕШКИ РЕСУРС.
9
За Болните Позитанци Некрофили и Зоофили трябва да направим терариум на Бузлуджа, на върха на чинията Биволицата Импексова, а в командната зала Червеното Фърчило да води тайфата по пътя на световния комунизъм :)))))))))))))))
10
Я ми кажи Грипена като има 60 % рейтинг какво е направил ? Едно ми кажи ? После хората да преценят кой е смешника !Бе вие един ли ви прави комунистите , как един няма малко по-умен , поне с две клетки , ами всичките едно клетъчни !!
11
Мъка за БСПдирастията на Импексовата миризлива курабия, които ще изпукат от завист. На бас че те по червен ан/с ще се посурнат, ще направят всякакви диверсии, това да не се случи у нас. Защото БСПдирастията може да я избира на власт, само гладен болен и беден дебилен матриал, за кого уж се грижи..!!
12
Нова миризлива партенка на пик. Никой вече не ви вярва.Докато ГРОП е на власт, kypа ми ще дойдат инвеститори от класата на бмв. Може арапите да инвестират само в някоя фурна за печене на тиквено семе, или шишове за дюнери.... то пък месото Пеевски го няма, та и дюнери няма да се правят
13
ДО.............8...........................ТО И СЕГА ИМА ЛИПСА НА КАДРИ /СПЕЦИАЛИСТИ/......В КОЕТО И ПРЕДПРИЯТИЕ ДА ОТИДЕШ И ДА ПИТАШ ЗА РАБОТА И ДА СИ ЗДРАВ ТЕ ВЗЕМАТ НА МИГЪЪЪЪ
14
Що бе,има и мотики БМВ,нема кой да копааа
15
Мотиката е за ДЕБИЛИТЕ и Управляващите, ама и нея няма кой да я произведе и да борави с нея.
16
Алчната Тиквена зган няма да иска толкова голям рушвет че да изгони и БМВ хххахб
17
Държавата не можа да опази Грейт Лоул която продава над 1 млн, тук само седалките правим
18
Ужас, ако е истина! Ще натровят още повече природата и хората! Българите трябва да изгонят всички заводи и фабрики от държавата, защото те хранят само олигарсите и политиците!!! България има потенциал да привлича поне 30 милиона туристи годишно, които ще пълнят джоба на гражданите, защото само туризма създава бизнес за малки и средни фирми, и дава големи заплати на ОГРОМЕН БРОЙ РАБОТНИЦИ!!! Политиците затова не се интересуват от туризма, защото той не е в полза на тях, а на народа. Политиците искат заводи и фабрики, защото в тях се назначават малко работници заради автоматизацията, дават се по-ниски заплати отколкото в туризма, и се взимат огромни рушвети. Освен това данъците, които влизат в хазната от заводите се РАЗДАВАТ НА НАШИ ФИРМИ, а за народа ЕДИН К*Р. НЕ НА ЗАВОДИТЕ В БГ!!!!
19
Имам чувството, че ще се пръснете от кеф ако не се случи.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Не се притеснявай за Природата. Тия от БМВ не са тъпаци като нашите управляващи и бизнесмени. Няма кой да инвестира в Икономика, в която Човешкия Ресурс намалява драстично всяка година и управляващи, търсещи "рекет". Най-вероятно, ще се преместят в Румъния.
22
БСП се изчистиха от комунистите и ги прехвърлиха във вашата партия бе глупако !!! Последна придобивка от БСП- кречеталото Кирилов до вчера член на БСП
23
От БМВ не са тъпаци, но всеки гледа печалбата! Като дойдат в БГ ще бъдат научени да не пазят природата, да не дават големи заплати, да укриват данъци, НО ДА ПЛАЩАТ ГОЛЕМИ РУШВЕТИ! Политиците затова искат заводи, а не малки семейни хотелчета и прочие. Бургас има НЕФТОЗАВОДА, но какъв е стандарта на живот там? НИКАКЪВ!!! Варна има най-голямото пристанище, Девня Цимент, и прочие... Какъв е стандарта на живот във Варна? НИКАКЪВ!!! Само една шепа политически приблежени индивиди печелят от тия заводи, а за народа отровите!!! В София к'ви заводи има?? Никакви!!! А какъв е стандарта в София, спрямо Варна и Бургас?? ГОЛЯМ!!! Само идиотите си мислят, че заводите ДНЕС носят пари за народа, както заводите през КОМУНИЗМА!!! Днешните заводи само вредят на народа!!!Не е комунизъм, хората да се събудят и огледат!!!
24
Да, ама първо колко Москвича са произведени тук, и въобще произвеждали сме хиляди други неща и то качествено, а БМВ-то "на другаря ти Борисов" още не е започнало, дори е още само на ниво "първо заглавие" в пресата. Има разлика, а? Второ ПРАВИШ ЛИ РАЗЛИКА между една 1978 г. и 2018 (имайки предвид, че всичко е още само идея)??? Трето: НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ Е ЗАРАДИ БРЕКЗИТ??? - Ако Великобритания НЕ БЕШЕ излязла от ЕС, щеше ли на някого да му хрумне да мести БМВ в БГ??? Значи от бежанската криза (породена, знаем от кои) до този момент, излиза че придобитите плюсове в България са благодарение на възникналите КРИЗИ в ЕС!?! ..А твоя другар Борисов, ЗАЩО не преместиха БМВ през 90-те години в България, вместо да я разкъсват от вътре??? Номерът е да изпъкваме пред Запада когато там всичко върви на добре, а не да "намазваме" покрай разпада! ... Излиза, че българина ВЕЧНО ще е НА ПРИНЦИПА: "АЗ СЪМ ДОБРЕ, САМО КОГАТО ВУТЕ Е ЗЛЕ!" Ха-ха-ха . . . П-О-З-О-Р-Н-О! ......А ти КЮФТЕ такова, ИЗЛЕЗ най-сетне от ТВОЯ КОМУНИЗЪМ!
25
Точно никога !
26
Терена е ясен - около Видин цяла седмица огромен катер с немското знаме и фирмения знак на BMV е в града,речния транспорт е най евтин.
27
БМВ ще дойде в България когато дойде газът от Кувейт или от Армения !Герберастката измет знае само ЩЕ- ЩЕ- ЩЕ- ЩЕ- ЩЕ АМА НЕ ЩЕ!!!
28
След БМВ . завод ще прави и Фолксваген - разбира се ..около Перник !
29
Да не се окаже "БОМБАТА" без зарядно устройство? Винаги българите казваме хоп,преди да сме скочили.Дай Боже това да стане реалност,но има много време за се случи...
30
Съгласен съм теб, обаче ако няма производство как ще имаме и стандарт на живот? Далеч съм от мисълта, че БМВ ще дойдат тук да плащат нормални заплати, но в Румъния, например, един обикновен работник (от рода на общи работници) в завод за части на Мерцедес (който не е само един завод), получава 600 Евро заплата.
31
На Борисов девиза е- "Никой не може да ви даде това, което Аз мога да ви обещая "
32
Няма да стане! Няма как да стане. Ако случайно нещо тръгне да става, ние с всички сили ще се противопоставиме. Във краен случай, Президента ни има право на вето.
33
Дори и да стане, няма да бъде заслуга на Борисов, а на брекзит.
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Щом можехме да правим Москвич,ще се справим и с BMV.Да не забравяме,че Москвича е краден от BMV.
36
Откъде толкова комуняги. ..мръсна паплач!
37
Откъде толкова комуняги. ..мръсна паплач!
38
Същите глупости пишехте за намеренията на правителството да покани у нас производители за резервни части. За радост на нас, сбъркахте с прогнозите и сега имаме 30 000 работни места в сектора.
39
Първи април е далече
40
ПО-ДОБРЕ ДА СЪБИРАМЕ МОСКВИЧ В ЛОВЕЧ, ОТ КОЛКОТО БМВ, ЩОТО БЕСЕПЕЕРАСИТЕ ЩЕ ЛЕГНАТ БОЛНИ В ЧИНИЯТА СИ, ГОРЕ НА ОСРАНОТО!
41
В технологично отношение българският казан в който всички се печем на огъняикойто иска да направи нещо и се покаже веднага му се намира цаката да бъде смъкнат заглушен болест наречена ЗАВИСТ която ни мори и ни настройва за противодействие всеки срещу всеки и групово група срещу група Това не е конкуренция за посттигане на успех в добри начинания а война САМОУБИЙСТВЕНА за това изоставаме в стандарта на живота.Все чакаме дадойде някой да ни "оправи.За това исивото вещество бяга на вън .Без казанът ще постигнем успех но самобез него .
42
А бе година ще работи и фалит който се е хванал с българин не е прокопсал...............
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Син отишъл на вилата на баща си на гости. Поживял няколко дена и след това една сутрин казал на баща си:
- Тате, защо не махнеш този кенеф в двора. Направи нормална тоалетна в къщата. Излагаме се пред съседите.
- Ти не ми давай акъл! – казал бащата. 
– Моят клозет не пречи на никой. Стои в дъното на двора, до оградата, близо до реката. Не се вижда от дърветата.
- Тате, това е гадно. Никой вече не ползва такива клозети в двора.
- Стига-а-а! – сопнал се бащата. 
- Не ме поучавай. Клозетът си остава там където си е.
- „Хубаво!” - помислил си сънът. 
- „Аз нощеска ще реша въпроса радикално”.
През нощта синът станал тихо от леглото. Промъкнал се в гаража. Запалил колата и бавно, бавно с колата, бутнал клозета в реката.
На сутринта бащата влиза разярен в кухнята:
- Ти ли бутна клозета в реката? – попитал бащата.
- Няма такова нещо. – заоправдавал се синът.
- Не ме лъжи. Ако си признаеш, това е половин грях и ще ти простя. Миналата година синът на съседа счупи стълбата им. Призна си и баща му не го наказа.
- Е добре. Аз бях! – признал си синът.
Пляс, пляс. Бащата плеснал два шамара на сина си.
- Ама тате, защо? Нали каза, че ако си призная, ще ми простиш. Съседът как е простил на сина си за счупената стълба?
- Да ама, когато съседското момче счупи стълбата, баща му не е седял на нея, както аз седях в кенефа...

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
2740
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Фандъкова инспектира ремонтите на столичния бул. България (ОБНОВЕНА)
x
ОТКРИТИЕ! Учени намериха начин за ранна диагностика на Паркинсон
x