БОМБА! Руското разузнаване разсекрети информация - САЩ търсят алтернатива на Зеленски (ДОКУМЕНТ)

Акценти

БОМБА! Руското разузнаване разсекрети информация - САЩ търсят алтернатива на Зеленски (ДОКУМЕНТ)

206305
на 11.07.2024
БОМБА! Руското разузнаване разсекрети информация - САЩ търсят алтернатива на Зеленски (ДОКУМЕНТ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руското външно разузнаване е получило информация за търсенето на алтернатива на Володимир Зеленски от американците от свой резидент в Киев. Това става ясно от разсекретена шифрограма, публикувана в сп. "Разведчик". 

препоръчано

Според постъпващите данни Западът е изключително обезпокоен от динамиката на обществените настроения в Украйна, съобщава ТАСС, цитирани от "Гласове“. Въпреки това, отбелязва резидентът, американците и европейците биха искали Зеленски да остане на поста, тъй като той е замесен в схеми за финансиране на войната, които носят огромни доходи. 

В тази ситуация Вашингтон и неговите съюзници призовават опонентите на Зеленски в Украйна да проявят сдържаност за момента.

"Според постъпващите данни Западът е изключително обезпокоен от динамиката на обществените настроения в Украйна. В Държавния департамент на САЩ и европейската външнополитическа служба констатират, че сред украинските граждани нараства недоволството от удължаването на конфликта с Русия, апатията бързо се разпространява, усилва се недоверието в държавните институции, особено след като легитимността на В. Зеленски след изтичане на петгодишния му президентски мандат на 20 май  е напълно загубена“, се казва в документа.

Въпреки това, отбелязва резидентът, американците и европейците биха искали Зеленски да остане на поста, тъй като той е “замесен в схеми за финансиране на война, които носят огромни доходи както на представители на киевския режим, така и на западни производители на оръжие“.

В тази ситуация Вашингтон и неговите съюзници призовават опонентите на Зеленски в Украйна да проявят сдържаност за момента, се отбелязва в документа. В същото време американците са активизирали усилията си да намерят алтернатива на сегашния украински президент, се отбелязва в шифрограмата. Установени са съответните контакти с лидера на партията “Европейска солидарност“ Петро Порошенко и кмета на Киев Виталий Кличко.

“Провежда се негласна работа с началника на кабинета на президента на Украйна А. Ермак, бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна В. Залужни и бившия председател на Върховната Рада Д. Разумков. Предполага се, че тези фигури могат да бъдат търсени в случай на рязко влошаване на ситуацията на фронта и необходимост от спешна смяна на лидера. Тогава ще бъде възможно, приписвайки всички провали на Зеленски, да бъде избран един от тях“, заявява резидентът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК