БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА: Канада одобри ваксината на Johnson & Johnson

Америка

БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА: Канада одобри ваксината на Johnson & Johnson

4240
на 06.03.2021
БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА: Канада одобри ваксината на Johnson & Johnson
Автор:   ПИК

Канада одобри използването ваксината срещу коронавируса на компанията Johnson & Johnson. В северноамериканската страна вече се извършват имунизации с познатите и в Европа средства на Пфайзер, Модерна и АстраЗенека, но тази на "Джонсън енд Джонсън" е първата, която изисква само една ваксинационна доза. Тя вече беше одобрена и в САЩ.

препоръчано

Преди дни Европейската агенция по лекарствата обяви, че ще решава за използването на ваксината на "Янсен" - европейското подразделение на "Джонсън енд Джонсън" на 11 март.

В Канада се надяват позволението да ускори темповете на ваксинация, тъй като до момента страната е имунизирала около 4%от населението си с една доза. Поръчаните количества са 38 милиона дози, уточнява БНР.

Според данни, публикувани от самата компания, ваксината има 66 процентова ефективност при предотвратяване на средни до сериозни случаи на COVID-19 и 100 процентова в предотвратяване на болничен престой или смърт, причинени от заболяването.

Сподели:
Бомба x
Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието Осем сигнала, че партньорът ви смачква самочувствието
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: ДПС с първи коментар за изборните резултати: Програмният кабинет трябва да надмогне нашето партийно политическо его (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това