Борислав Гуцанов: България трябва да стои далеч от военния конфликт в Украйна

Политика

Борислав Гуцанов: България трябва да стои далеч от военния конфликт в Украйна

9897
преди 4 часа
Борислав Гуцанов: България трябва да стои далеч от военния конфликт в Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

“Живеем в сложно, трудно и тревожно време на постоянни войни и военни конфликти. Нещо, което не се е случвало през последните близо 80 години. 

препоръчано

Войната в Украйна продължава трета поредна година и краят й не се вижда. Но, всички знаем, че това не е война Русия – Украйна. Това е военен сблъсък на Русия и Америка на територията на Украйна. И България трябва да не участва в този сблъсък по никакъв начин”. Това казва във видеообръщение във фейсбук председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

Според него, България трябва да подпомогне политическите и дипломатическите усилия за прекратяване на тази война и постигане на справедлив и траен мир. 

“Категорично отхвърляме всяко решение и действие, което може да въвлече България във война. Против сме и политиката на санкции и контрасанкции, от които потърпевши са всички граждани и цялата българска икономика. Ние сме за противодействие на милитаризацията на Черно море от страна на всички държави в региона. Искаме това да бъде зона на мир и сътрудничество, а не на военно противоборство и война”, казва още Гуцанов.

Той се обявява и за запазване на възможностите за взаимодействие между черноморските държави в сфери като търговията, транспорта, туризма и енергетиката след края на военния конфликт и - нормализирането на отношенията с Руската федерация.

БСП – Обединена левица е за последователна защита на националните ни интереси в отношенията с Република Северна Македония и отстояване на българските позиции пред нашите съюзници и партньори. Нито крачка назад, защото който иска да е член на ЕС, трябва да спазва правилата, смята Гуцанов.

Той посочва, че приоритет за БСП е постигане на пълно членство в Шенгенското пространство в най-кратки срокове без допълнителни условия, защото България отдавна отговаря на всички критерии.

“За нас е важно да имаме диалог с всички държави – и на запад, и на изток. Диалог е ключовата дума!”, обобщава водачът на листите във Варна и Шумен.

В края на видеото той призовава:

Всичко това е възможно с БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА.

На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината. 

Време е за решения!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО) Проф. Антоанета Христова с убийствена прогноза пред ПИК TV: Преговорите за правителство ще се влачат дълго. Ще има редовен кабинет, ако... (ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК