Борислав Гуцанов: Трябва да има преходен или експертен кабинет

Политика

Борислав Гуцанов: Трябва да има преходен или експертен кабинет

6430
преди 5 часа
Борислав Гуцанов: Трябва да има преходен или експертен кабинет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„БСП – обединена левица може да бъде част от бъдещото управление, когато са ясни приоритетите, зад които застават партиите зад един бъдещ кабинет. Считаме, че там много трудно може да бъде политически кабинет. Затова трябва да има преходен кабинет или експертен кабинет, за да се излезе от кризата, в която се намираме“. Това заяви Борислав Гуцанов от „БСП – обединена левица“ по БТВ.

препоръчано

„Обединението е ключово важно и не само за нас. То е смисълът да има алтернатива на това безумно дясно управление, на което се нагледахме. Алтернатива на дясното управление в ГЕРБ, което повече от 10 години тресе в страната ни, алтернатива на това, което виждаме последните три години“, каза Борислав Гуцанов. 

По думите му „БСП – обединена левица“ има подробна програма със 100 решения за ускорено развитие на България.

„Нека водим спорове под програмите на другите партии, ако имат такива, и да видим кой какво предлага. Спрямо тези виждания да се види кои са възможните коалиции и управления. Не да се разпродават енергетиката и икономиката на България, не да се дава оръжие на Украйна, за да се въвличаме в един военен конфликт, а трябват такива решения, които да дадат самочувствие на България и да я изкарат от тази пословична невиждана досега криза“, допълни той.

По думите на Борислав Гуцанов „БСП – обединена левица“ се бори за справедливост в данъчната система, здравеопазването, образованието, съдебната система и в цялото общество.
 
„35 години стигат на разграбване на държавата и на безобразия, на които се нагледахме. Ние няма да увеличаваме данъците, но искаме да има справедливост. Всеки от нас си плаща здравната вноска, но когато се отиде в болница – то безплатно ли е? Безплатно е, ама друг път. В новата програма предлагаме безплатни лекарства за децата до 16 години и за хората над 75 годиниа“, коментира той.

Той допълни, че БСП настоява за преразглеждане на договора с „Боташ“. 

„В момента 476 000 долара ще плати всеки един български гражданин от договора за „Боташ“. Tой е срещу националната сигурност. Да видим какво стана в сглобката с „Козлодуй“ и „Белене“. Същите тези сглобкаджии внесоха в Народното събрание да се откажем от проекта „Белене“, който ще струва 5 милиарда евро срещу това да се построят седми и осми блок в АЕЦ „Козлодуй“, които ще струват 30 милиарда долара. Само че цената на тока ще се плати от всички български граждани и от икономиката. Това не е ли национално предателство“, заяви Гуцанов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 16 октомври: Пари за Лъва, секс за Близнаците и Рака
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за хаоса в управлението на София - Терзиев превърнал столицата в града на златните колчета и парапети (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за хаоса в управлението на София - Терзиев превърнал столицата в града на "златните" колчета и парапети (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК