Вход
София
Времето в София -2 o C

Борислав Цеков с безпощаден коментар пред ПИК за партията на Слави: Провокация! Не уважава държавата, а юристите му са некомпетентни - съдът е длъжен да не позволява регистрация заради употребата на флага

Борислав Цеков с безпощаден коментар пред ПИК за партията на Слави: Провокация! Не уважава държавата, а юристите му са некомпетентни - съдът е длъжен да не позволява регистрация заради употребата на флага

на 07.10.2019
90227
32
Борислав Цеков с безпощаден коментар пред ПИК за партията на Слави: Провокация! Не уважава държавата, а юристите му са некомпетентни - съдът е длъжен да не позволява регистрация заради употребата на флага

Гологлавият шоумен от плевенските села Слави Трифонов учреди партия. Направи това тайно, при огромна консиративност. Партията "Няма такава държава" има и знак, който представлява синя длан, върху която е експониран българският национален трибагреник.

Слави Трифонов създаде ВИС-3

Слави Трифонов създаде ВИС-3

Няма такава държава, няма такава партия, няма такова...

на 06.10.2019

Има ли основания съдът да не регистрира партията на Трифонов заради посегателството върху българското знаме и ползването му като партиен знак и символ, агенция ПИК потърси за коментар един от най-вещите юристи - доктора по конституционно право Борислав Цеков. С него разговаря Ивайло Атанасов: 

- Г-н Цеков, не противоречи ли на закона използването на българското знаме върху логото на една партия?

- Има изрична законова забрана в Закона за политическите партии за използване на герба и националния флаг. И това е така, защото партията е изразител на идеите и възгледите на една част от обществото - малка или голяма, но част от обществото. Националният герб, националното знаме, принадлежат на всички, на цялата нация и не могат да бъдат делени от партиите. Това е философията, която е заложена в закона и тя е правилна и уместна. 

- А има ли основания партията да не бъде регистрирана от съда?

- Да, друг е въпросът дали в устава на въпросната партия е вписано като част от описанието на партийната емблема присъствието на националното знаме. Ако това е така, то съдът ще бъде длъжен да върне за отстраняването на този недостатък и това ще забави регистрацията на тази партия.

- А Вие лично как смятате - прави ли нарочно Слави Трифонов провокация с пълното съзнание, че може партията му да не бъде регистрирана и така да се покаже като жертва и репресиран от държавата?

- Не мисля. По-скоро го отдавам на недоглеждане на юристи и на слаби юристи. В България куцо, кьораво и сакато взима юридичска диплома и затова всекидневно ние, по-старите професионалисти, се гледаме какви ли не чудеса в практиката. За мен или е некомпетентност, или е недоглеждане.

- Самото име не е ли също в разрез с законовите норми?

- Формално, правно основание да се оспорва името аз не виждам, но от общо политическо, от морално гледище за мен то е абсурдно. Когато искаш да променяш България, когато искаш доверието на гражданите - говоря за мнозинството, винаги има хора екстравагантни, които и на най-голямата глупост са готови да се зарадват. Но когато искаш властта, то ти трябва да уважаваш държавната власт като понятие, трябва да имаш респект към държавността. Такива белетристични шоу елементи - те имат място в други жанрове.

За съжаление в днешно време сме свидетели, че в политиката навлизат и такива прийоми. Ще видим как ще реагират българските граждани на това наименование, защото едно е да има някаква песен с такъв скандален текст, която има съвсем друга цел, друго е една партия, която иска власт.

Партия се създава, за да искаш власт, за да решаваш съдбите на хората, да определяш начина им на живот. Ще видим дали българските граждани ще възприемат такава провокация.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(32)
1
Цеков бил стар професионалист. E, че остарява остарява...
2
Тоя Цеков, да не е забравил как на предишните избори плащаше, за да го изберат преференциално във "Възраждане"?
3
.............ЦЕКОФ ?......АЗ !.......ЛАПА ЛИ БЕ НА ДЕДО МОНИ УЯ ?......ТУКА ВЕЧИ СМААРДИ НА МАДРИЦКИ ПРИЛЕПИ МА ЕИИИЍЍ......ШО СА ТУРАШ ДО СЛАФКА ?......ОНА Е МАТРОНА И ГЕИША И САМУРАИКА И КАРАТИЗКА И НА БАЦО МУ ЛАПА ЦЕЛИО УФ ДАЛЖИНАТА И ШИИРОК БЕШИ ТУГАВА.......А ТЬИ ЦЕКОФ СА ШО ПРАИШ ?.......ДОЛЛАРИ ?.......ЛЕЛЕ !.......КВО Е ТВА !......
4
Комплексарите не уважават никой и нищо ! Тръгнал водач да ми става ?!
5
и най-накрая да застанем под него и да изметем всички Цековски!!Цеков с какво е известен,че не се сещам....и какво Ви бърка Славчото Трифонов - дали ще гласува някой за него времето ще покаже!!!Аз лично - НЕ!!!Омръзна и дотегна от политици - кукупишещи,водевилни актьори и актьорчета и т.н.Да си ходят у цирка и да си показват номерата!!!!
6
.................ТОЯ ЦЕКОФ УТ АНАРХИЗ СТААНА МОНАРХИЗ !......СА Е У МЕНОПАУЗ !.......МИ И ТОИ Е У МИСИСИПИ !......../КВО Е МИСИСИПИ.......МИ РЕКА КРАИ БАНКЯ......МИ СИ СИПИ !.....МИ МОЕ БОПЬ ЦОРБА ЖОЛАН !.......МОЕ И А ДУАШ !.......КОИ ?.......АИДИ УРА ДРУГАРИ ЗА ТЕЯ ДВАМАТА !.......БОТЕВ И ЛЕВСКИ ШЕА ГИ УТЕПАТ ВЕНАА !......МИ ШО СА ЛЕБЕДИ !.....А НЕ ПИШЕМИ ФЛАМИНГОСИ !......
7
Абе и Цеков е ПЕЕЕЕРАС, като всички останали в политиката, ЗАТОВА ВСИЧКИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ за Майчето.Нашето мъжко момиче.ПОБЕДА над ГЕЙберасткия КОМУНИЗЪМ.
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
за да махнема шайката комунисти от ГРОБ и БСП
10
Кой закон бе предал на един.многопък законни станахте изведнъж
11
"Универсалният",в логото на пп-герб,също присъства българския трикольор.Кьорав ли си,или така ти е по удобно. Да заклеймиш Слави и да се подмажеш и то дебело на държавният началник.Регулирай си "перото",защото скоро ще започнеш хвалиш друг. Дали той ще ти повярва,е друга работа.
12
казал жирафът и слязъл от еко био таксито.
13
Не е лошо да има още 1 партия. Все пак демокрация сме.....уж ! Пък и щом комунист-мутра-полицай-пожарникар може да си има партия , защо и някакъв си шоумен да няма ? Нека е шарено , пъстро и цветно. Чака ни голям сеир !
14
Маркуча е ясен, той е само за съжаление. ........................................................................................................................... Лая Костинбродска, е с Московска диплома за уруспия със специалност как да обслужва устно дърт партиен член от политбюро, е учела за комсомолска гейша. След промените, с тая си диплома е назначена да обслужва, братя Галеви, Фози, Ванко -1, братя Диневи и още стотици знайни и незнайни червени олигарси, ограбели българите, като са ги докарали до абсолютна бледност. Защо иска, да смени 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и куп държавни привилегии като на активен борец не е ясно, ако не се канеше пак да обслужва олигарсите, и да краде със тях от милиардите за София. Само как Костинбродската шафрантия се кълнеше, че ще работи за хората и срещу монополите, за които като депутатка ковеше закони. Само как се молеше пред Борисов, за да я направи омбоцман, когато изпадна в немилост пред Импексовата крадлива курабия! И за благодарност ухапа премиера по ръката, и хоп пак в дълбокото, да обслужва същите монополи и червената крадлива олигархия. Да не би пък да я държат с някой компромат, или снимки, както за гаджето на кмето вибратор не е ясно но ясно, че софиянци няма да предпочетат, една червена брантия, пред едина читава кметица. Кон за червена кокошка, няма как да стане...
16
Тоя пелераст, ще го играе като златния клитор на импексовата свиня! ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.Да!!!!!
17
Има ли два бастуна - Тошко и Иво между тях нещо куца....
18
Простотията и чалгата ще си има държава с началник 3фонов...
19
И тук в сайта има много олигофрени и дебили прихванали от него,по коментарите ще ги познаете!
20
"Нaпocлeдък някoлкo души oт мoятa приятeлcкa лиcтa изрaзихa интeрec към прoeктa нa Cлaви Трифoнoв. Нямa дa ги рaзприятeлявaм, зaщoтo и тяхнoтo мнeниe мe интeрecувa. Нo щe им oтгoвoря: Нe, кaтeгoричнo нe cъм cъглaceн! Cлaви нe e яхнaл чaлгa културaтa и oпрocтaчвaнeтo, a e тeхния дух и душa. Oбикнoвeн ceлcки лизaч нa мaфиoтcки зa.ници, нeкaдърeн и кичoзeн кaктo в музикaтa, тaкa и в cъздaвaнeтo нa тeлeвизиoнeн прoдукт, пoлитичecки cлaгaч и хaмeлeoн, дaлeч oт вcякaквa прeдcтaвa зa държaвнocт или дeмoкрaция, функциoнaлнo нeгрaмoтeн примитив, лишeн oт eлeмeнтaрeн вкуc мeгaлoмaн - тoй e врeдeн във вcякo cвoe aмплoa. Eдинcтвeнoтo му умeниe e дa прaви пaри, нo пo eдин грoзeн нaчин. Тoвa, впрoчeм, гo умeят и ceгaшнитe упрaвници... И нe, нe ми e любoпитнo кaквo щe нaпрaви в пoлитикaтa, пиcнa ми oт пoдoбни милициoнeрcки изпълнeния. И нe, нямaм нeрви зa тъпи и oбрeчeни eкcпeримeнти, c тъпи и oбрeчeни хoрa. И нe, нe ми e интeрecнo дa глeдaм кaк тoзи кaмък щял дa рaзплиcкa блaтoтo, зaщoтo тoй E блaтoтo. Зa кaквa прoмянa бълнувaтe, кoгaтo тoй E cтaтуквoтo?"
21
къф тоа плъх цеков бе , от къде изпълзя
22
Напред Слави! Не ги слушай тези измекяри. Разчитаме на теб, нямаме друга алтернатива, защото България си отива.
23
у нас за 30 години трябва и ще преболедуваме 300 години капитализъм при другите държави . кой и как ще плати цената ? просто изчезваме....и слави е поредното проявление на тази болест.проблемът е , че при нас голямата лъже , че капитализъм е демокрация.
24
Тъкъф,кът теб бе,само,че не пълзи кът теб!!!
25
Цеков заслужава коментар дори по-малко от Слави. Преди избори винаги изпълзяват подобни забравени влечуги, да коментират противоречиви теми, за да им се завърти името из електронните парцали, които пък на драго сърце им публикуват скудоумията.
26
Само тоя, зализания кобургски лакей, дето лиза 4 години задника на мадридския комарджия, но успя да се докопа да скъпо пратена работа, та само този слузест червей не се беше изказал досега по въпроса за Слави! Да, ама перверзниците на мазния и ПИКлив Недю се погрижиха да го изкарат от дупката,към която много скоро и те ще започнат да пълзят! И никога повече няма да изпълзят!
27
Защо никой не казва, че на логото на порно -партията ДъБъ също има флаг? Или се правите на кьорави, тролове Прокопиеви?
28
Az iskam da me prieme v novata partia ima opit v politikata kato savetnik ot klasa.
29
Горкият Слави.Комплексите му избиват.Ако беше свестен досега да имаше жена,деца и внуци.Той семейство не успя да направи,пък ще управлява.Ама явно има бол пари за да го направи.А откъде са парите.
30
До 18 : Много ми хареса - 3фонов !!! Хи,хи! За 3 телефона ли става дума , за 3 фона ли ( цветни) , или за 3 олиго- френа ? Тоя пишман селски клоун толкова ли си е повярвал ? Та само да погледнеш снимката му и те побиват тръпки - толкова много злоба в една физиономия е събрана !!!...... Ноооо, може пък ,като си показва снимката , да уплаши и изгони таласъмите от родината .
31
3фон4о гледа страшно и тъпо щото не вижда добреее... Същият е много лошо човече. Не помня колко години обиждаше грубо подчинените си УЖ , че защото е ШОУ. Ма много злобно беше де...
32
3фон4о гледа страшно и тъпо щото не вижда добреее... Същият е много лошо човече. Не помня колко години обиждаше грубо подчинените си УЖ , че защото е ШОУ. Ма много злобно беше де...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6444
архив

В чата:
- Ей, хубавице, падаш ли си по мъже дето правят як секс?
- Не!
- Екстра! Аз съм твоя човек...

няма нови новини
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
сега
1600
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
Тези осем неща вредят на здравето на очите
x