Борисов от граничното Самуилово: До всяка точка ще стигнат ваксини, ако трябва и с БТР-те (ВИДЕО)

ВИДЕО

Борисов от граничното Самуилово: До всяка точка ще стигнат ваксини, ако трябва и с БТР-те (ВИДЕО)

7978
на 22.02.2021
Борисов от граничното Самуилово: До всяка точка ще стигнат ваксини, ако трябва и с БТР-те (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната. Този път проверява как върви ваксинацията в малките и отдалечените населени места, която в момента се извършва от мобилни екипи. В случая - село Самуилово, община Петрич. Заедно с него бе ефът на националния щаб - Венцислав Мутафчийски, както и здравният министър Костадин Ангелов. 

препоръчано

Ангелов поясни, че са направили нужната организация с големите болници в София и вече са създали мобилните екипи, които да са на разположение на кметовете, за да тръгнат до всяка точка. А там където личните лекари не могат да стигнат, за да вземат ваксини от РЗИ, това ще стане със съдействието на коли на МВР, които ще ги носят на джипитата с хладилни чанти.

"Ако трябва и с БТР-те", пошегува се Борисов. "До всяка точка ще стигнат ваксини", увери на свой ред Ангелов.

Борисов получи като подарък мед. Поясни, че 88 000 дози са разпръснали из страната само днес и ваксинирането ще продължи докато дойдат 18, 5 млн. ваксини.  Поясни, че никъде по света не избират ваксини и напомни, че ваксините са най-добрите и са одобрени от Европейската агенция по лекарства.

Напомни,че е нямало достатъчно дози и чакали да дойдат повече ваксини. "Искахме да видим как се работи", каза Борисов и изтъкна, че се пращат лекари от София да ваксинират с мобилните екипи.

Мутафчийски пък заяви, че най-възрастният ваксиниран е на 96 години, като добави, че хората са проявили отговорност. Само вчера ваксинирали 1500 във ВМА."По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина", каза Мутафчийски. Поясни,че у нас има 4 млн, които не са защитени и заяви, че трябва да се ваксинираме, че да прекършим гръбнака на заболяването.

Ангелов на свой ред заяви, че ще има на разположение 25 мобилни екипи и ще има конкретен координатор в МЗ, а при нужда колите на полицията ще разнасят ваксини до личните лекари.

Пред местните Борисов уточни, че сега в селото правят 4 улици.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 299
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това