Борисов посочи президента за снимките в спалнята: Опонентите ми, които работят за Радев, са бивши тайни агенти, деца на руски шпиони. Парите ги подхвърли една красива Мата Хари, която НСО не претърси...Готвено е години

НАЙ-ВАЖНОТО

Борисов посочи президента за снимките в спалнята: Опонентите ми, които работят за Радев, са бивши тайни агенти, деца на руски шпиони. Парите ги подхвърли една красива Мата Хари, която НСО не претърси...Готвено е години

279430
на 29.11.2020
Борисов посочи президента за снимките в спалнята: Опонентите ми, които работят за Радев, са бивши тайни агенти, деца на руски шпиони. Парите ги подхвърли една красива Мата Хари, която НСО не претърси...Готвено е години
Автор:   ПИК

В интервю за германския всекидневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", взето на 9 октомври, премиерът Борисов почти директно обвинява президента Радев и помощниците му за компромата със снимките от спалнята му.

препоръчано

"Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба", отбелязва Борисов.

Борисов и преди е коментирал в България, че президентът му пускал дрон над двора в резиденция "Бояна" (двамата живеят в съседни вили) и че му организирали компромати като по учебник на КГБ. 

Борисов сравнява жената, която вероятно е направила снимките, с Мата Хари. В интервюто Борисов се оплаква с познати твърдения, които обаче доразвива и стига до това да твърди, че НСО не проверява жените, които го посещават.

Припомняме, че по данни на агенция ПИК заподозряна за снимките в спалнята на Борисов е съпругата на подсъдимия олигарх Бобокова - Христина.

Обяснявайки мотивите за снимките, той говори за приемането на България в механизма ERMII и заключението, че "едва преди няколко месеца олигарсите в България осъзнаха какво съм им причинил" - дори някога да са заобикаляли българската банкова система, "им е невъзможно на европейско ниво". От друга страна "банковата ни система е толкова стабилна, че престъпни машинации и рухване на банки като след промените и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни."

В интервюто Борисов говори много повече за личния си живот. Според него става дума за снимки, направени по различно време, защото когато са го снимали да спи, не е било достатъчно компрометиращо и по-късно са аранжирали парите, златото и пистолета до леглото му.

Борисов твърди, че "планът е подготвян от години и всичките ми реформи само подтикнаха враговете ми да действат".

Когато започва да отговаря за снимките, той прибягва и до демонстрация (става ясно от публикацията) с дамската чанта на Деница Желева, началник на кабинета му, как според него жена може да вкара в правителствената вила компрометиращите го елементи (бел.ред. - пачки с 500 евро и златни кюлчета) от кадрите.

"Всеки, който гледа снимките и филма от моята къща, ще признае: аз живея при прости условия. Почти като в казарма", изтъква той като аргумент, че някой се опитва да създаде за него противоположно и отвратително впечатление за него. 

"Успешен политик съм, но личният ми живот е провал"

Помолен да уточни кого подозира, Борисов не навлиза в конкретика и заявява за снимките:

"Разпространяваните изображения от спалнята ми са като взети от учебник на КГБ, където се дава съветът човек да бъде унищожен, като вземеш истини за него и ги използваш за собствени цели."

В отговор на въпроса не се ли притеснява от факта, че лидерът на държава, членка на НАТО, може да бъде сниман без проблем в спалнята си, Борисов казва: "Работата е там: никога през всичките тези години, когато някоя дама ме е посещавала, охраната не ѝ е претърсвала и проверявала чантата."

Когато журналистът пита не е ли това невероятна небрежност, той отвръща: "Вероятно беше безразсъдно. Именно поради това, на извършителите вероятно им е било лесно", но същевременно "красива жена може много лесно да преодолее защитата ми" и именно така враговете са вкарали златото и парите според него.

Той споменава и видеото, което се появи в средата на юли с кадри от дома му и обръща внимание, че авторът се насочва към едно конкретно чекмедже на нощното шкафче и показва парите и кюлчетата. В разговора той отново дава нагледен пример как, ако конкретна жена, пристигаща при него му е звъннала и той ѝ е казал, че сега дава интервю и ще е в резиденцията до 15 минути, а охраната има инструкции да я пусне, тя има предостатъчно време да сложи ценностите в чекмеджето и да направи записа.

"Като Мата Хари."

"Сега не искам дори да виждам жени. Вижте, успешен политик съм, но личният ми живот е провал. Работя 20 часа на ден, цялото ми време е прекарано в работа, докато враговете ми опитват да ми спретнат скандали. Казват, че имам къща в Барселона, имение в Лос Анджелис или на гръцки остров, където дори се твърди, че съм убил манекенка. Когато хората се вгледат, нищо не остава от тези обвинения. Трябва да знаете, че в България отдавна има черен пазар за компромати."

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 297
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това