Борисов пред ПИК TV в Китен: Всяка капка вода влиза чиста като сълза в морето и затова ги няма медиите - щяха да ме гонят, ако имаше проблем, и да ме питат за Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

ГОРЕЩО
БОМБА В ПИК! Ето го брачния договор на Бойко Рашков, най-богатия политик! Съпрузите поделят рекордните 19 имота. Резиденция в София с 12 бани, басейн и фитнес, част от резиденция на морето с 6 бани, два джипа, две къщи в Стара Планина, влог от 750 000 лв. остават за министъра (УНИКАЛНИ ДОКУМЕНТИ) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ДАНС започна проверка в Община Варна, души около боклука на морската столица ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Премиерът на Радев в нова гонка с медиите - закри важно заседание със синдикатите. ТЕЦ "Марица-изток" 2 на колене, синдикалните лидери категорични: Няма да се съгласим миньорите да станат берачи на лавандула (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) Валентина Маджарова е избрана за шеф на спецпрокуратурата 
Региони

Борисов пред ПИК TV в Китен: Всяка капка вода влиза чиста като сълза в морето и затова ги няма медиите - щяха да ме гонят, ако имаше проблем, и да ме питат за Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

209811
на 05.07.2020
Борисов пред ПИК TV в Китен: Всяка капка вода влиза чиста като сълза в морето и затова ги няма медиите - щяха да ме гонят, ако имаше проблем, и да ме питат за Радев (ВИДЕО/ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Екип на ПИК TV е на родното Черноморие, където днес премиерът Бойко Борисов откри реконструираната и разширена пречиствателна станция в Китен.

препоръчано

Това е един от важните проекти за Южното Черноморие и гарантира чистотата на плажовете на в Приморско и Царево.

След това Борисов ще присъства на официалната церемония по отварянето на обхода на Поморие – стратегически проект за българския туризъм.

Това е последният лот от четирилентовото трасе от Бургас за Слънчев бряг.

"Водата отива в морето като сълзичка, а не виждам никакъв интерес. Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат защо.

Но вие, ако покажете какво сме направили и как се пази природата, от думи няма да има нужда. Модерно, по най-нови технологии, най-доброто за хората и за природата.

Няма обаче, както виждате, много голям интерес", заяви Борисов ексклузивно пред ПИК TV, коментирайки факта, че само нашата медия отразява на живо откриването на проекта. 

"Иначе за Радев ще ме питат, а няма да ме питат какво правим за хората", каза още Борисов и припомни, че вчера вече е дал коментар пред нашата медия по темата. 

Снощи пред ПИК  по повод поредното вероломно нападение на Румен Радев срещу правителството, Борисов заяви: "Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее!"

Премиерът Бойко Борисов остана доволен от свършената работа по пречиствателната санкция и с министър Емил Димитров разкриха, че се прави и нов проект за водоснабдяване на Черноморието от три язовира. 

"Огромна пречиствателна станция - имат най-съвременните шведски и италиански системи. Изпълнихме това, което сме обещали - да предоставим най-чистото море. Всякак капка вода е чиста като сълза", каза на въпрос на ПИК премиерът. 

Премиерът Борисов отбеляза, че вече всички населени места имат най-съвременните пречиствателни станции. „Но ако тези отпадни води отиваха в морето, всички щяха да са тук и да ме питат“, категоричен беше министър-председателят. Той посочи, че в условията на пандемия бизнесът трябва да продължи да работи.

Инвестиционният проект за подобряване на съществуващата система за управление на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се реализира с финансиране по оперативна програма „Околна среда“ на обща стойност 22,27 млн. лева. От тях 16 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, съфинансирането от Община Приморско е 2 млн. лева, а останалите средства са от държавния бюджет. С изпълнението на проекта ще бъде постигнато подобряване на качеството на живот на населението на територията на гр. Приморско и гр. Китен, преодоляване на здравно-екологичните рискове и предоставянето на качествени екологични услуги на гражданите.

Реконструкцията и разширяването на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 жители и гости на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на проекта допринася за изпълнението на поетите ангажименти на страната ни за изграждане на обекти, чрез които да бъде увеличен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.

"Много се радвам, Китен има нужда. Това е най-новият, най-модерният обект. Много е добре - за всички, за Китен, за Приморско. Трябва да пестим водата, да я пречистваме, да пазим природата", заяви пред камерата на ПИК TV министърът на околната среда и водите Емил Димитров, който също е на място.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков допълни, че пречиствателните инсталации - на Приморско и Айтос са "първите птички". Те са общински бенефициенти, а инвестициите са общо за над 500 млн. лева.

"Бенефициент е община Приморско, над 20 млн. лв. са получили от МОСВ за модернизирането на тази пречиствателна станция. От 56 000 души максимална натовареност е капацитетът й. Има и и биологично и химическо стъпало на станцията, за да се пречиства максимално водата. Предстои финализиране на още две пречиствателни станции на Черноморието в близките седмици. Огромен проект има и в Бургас.

Наблягаме на питейно-битовото водоснабдяване. Има големи проекти в Несебър, Лозенец, Карнобат, Бургас, разбира се - всички, които се нуждаят от рехабилитация на ВиК структурите.

Днес ще направим поредната инспекция с премиера, на пътен участък. Днес ще пуснем движението между Ахелой и Поморие, 6 км отсечка. Пускаме я на "подготвителна фаза", с временно ограничаване на движението от 70 км/ч. Хубаво е, че се помисли през последните години за тази инвестиция.

Очаквам реалното стартиране на строителството на северния обход на Бургас през август. Но може и да се забави, тъй като се минава през защитени зони, през Бургаското езеро. Балансират се всички аспекти - екологически, културно-исторически. Нашата цел е да направим пътищата по-безопасни и спокойни", отбеляза той Нанков.

Той изрази своето задоволство от ремонта на виадуктите по "Тракия" и тунелите по магистрала "Хемус": "Съоръженията са доста стари, строени преди около 40 години. Ние правим не просто ремонт, ние правим укрепителни дейности. Имаше две колони, които висяха във въздуха... Ние правим ремонтите бързо, качествено, с максимален обхват. На "Тракия" ремонтите за около година и половина приключиха с изключително качество", каза още зам.-министър Нанков.

 

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това