Борисов: Спечелихме и ще предложим кабинет! Ако не го приемат, Слави да вземе властта. Ще гарантирам 10 мои депутати да им помагат (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

Борисов: Спечелихме и ще предложим кабинет! Ако не го приемат, Слави да вземе властта. Ще гарантирам 10 мои депутати да им помагат (ВИДЕО)

187372
на 07.04.2021
Борисов: Спечелихме и ще предложим кабинет! Ако не го приемат, Слави да вземе властта. Ще гарантирам 10 мои депутати да им помагат (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

"Честита победа, защото като гледам изказванията на нашите опоненти, всички искат да омаловажат безспорния успех, който всички вие постигнахте", заяви с началото на заседанието на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

препоръчано

Лидерът на ГЕРБ изрази съжаление, че колегите му от ВМРО не са успели да влязат в парламента и са се разделили с НФСБ, като според него, ако това не се е случило, са щели да бъдат в парламента.
"Ние с чест и гордост можем да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година. Затова ние с нашия опит и експертиза, с 10 процента пред следващия - убедителна победа, сме длъжни заради нашите избиратели да предложим вариант за управление", заяви премиерът.

Той подчерта, че вижда огромна безотговорност в другите партии и дори някои стигнали до там, че след като са се похарчили над 150 милиона за изборите, като едва вчера са свършили изборите, не са доволни и искат нови.

"Ние с удоволствие ще се явим и на такива. Но да допуснем какъв е ефекта от това, а освен че парите и времето, което ще се загуби, в момента Европа работи по плановете за възстановяване след пандемията, самата тя не е отшумяла. Ние, като парламентарна република, ни трябва работещ парламент. Да приемем тези, които искат нови избори, резултатите дори да са им с повече или по-малко проценти, защото не е сигурно как ще се развият, но как ще реагират хората, бизнеса и работещите, които в огромната си част гласуваха за нас ще видят тяхната безотговорност и страх?!

Защото е много удобно и лесно да критикуваш и намираш кусури. Ето сега анти ГЕРБ, анти СДС, анти Патриотичен форнт, имат възможността с много стабилно мнозинство, не им трябват много избори, имат възможност да съберат 200 гласа. Ако не го направят, това означава, че искат да хвърлят държавата в хаос и не са способни да управляват", заяви премиерът по повод призивите всички против ГЕРБ, но без самите тези, които го искат, да намират някакви допирни точки.

"Мили колеги, наши опоненти - ще ви се върне с обратен знак на изборите.

Защото хората, които са казали, че искат промяна и да са други, в момента са ви дали тази прекрасна възможност. Ние като политически субекти, хора, управлявали последните четири години дадохме възможно най-добрия резултат.

Това е пета поредна победа на парламентарни избори и 14-та общо. И заради тези, които са много гласовити не можем да се зарадваме, че сме ги победили. Не с един, два, а с 10%.

Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Както се казва, ние носехме отговорност до изборите, сега с над половин милион гласа, колегата - политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи или втори няма значение.

Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Затова най-колегиално го моля да си прави състав на правителство, комисии, председател на Народното събрание да изберат, министри, зам.-министри, защото това не е лесно, а е важно и изисква време", обърна се премиерът към Трифонов, който от нощта на изборите се е самоизолирал, уж заради коронавирус.

"Да не дезертират и да не се оправдават, че не им достигат гласове. Нещо повече - ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, окито да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилност в държавата. Аз си обичам държавата. Искам бизнеса да се чувства спокоен, а той може да е такъв, само когато има парламент и работещо правителство", отчете премиерът. 

Борисов отново похвали ГЕРБ за отличното представяне и то след толкова години управление, като отново са първа политическа сила. "Партиите, които бяха в опозиция не само, че не вдигнаха - те се сринаха. ГЕРБ, когато се яви на избори, получи 1,6 млн. гласа, а Слави, когато се яви, получи 500 и няколко хиляди гласа. 

Ще заключа, че ако толкова им се вижда политическата обстановка и няма решение, новите избори не са решение, защото ГЕРБ е в прекрасна форма и ние ще имаме отново подкрепа. 

Решение може да бъде това, за което всички те говореха - Велико народно събрание и мажоритарни избори. Събира се това събрание, гласуваме свикване на ВНС и нека президентът Радев да внесе неговия проект за Конституция, не нашия, това събрание да го реши, свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и почваме на чисто. Ето това са варианти, които политиците би трябвало да разгледат. 
А не да се чудят как и къде да протестираш, защото това е лесно. Но трябва и някой да работи. Сега е техния ред.

Повтарям, че ние заради нашите избиратели сме длъжни, защото са ни поставили на първо място, да предложим вариант за кабинет. Надали ще стане от заявките, които чувам, но после тогава те да се съберат и да започнат да работят. За да направят хората сравнение и то ще стане само след няколк омесеца - как работи ГЕРБ и как работят те. 

Гледали сме го това при Орешарски и ще го гледаме в по-лош вариант. Нека съм лош пророк и нека е обратното. Може пък да се стегнат и да направят нещо добро. Желая им успех, защото за мен е важно България да има стабилно управление. В чий ръце, решава народът и на нас ни определи да сме първа политическа сила. 

И ако погледнем отзад напред - ГЕРБ е най-малко нехаресваната партия - 70 и няколк опроцента не я харесват, но пък Мая Манолова 96% не я харесват. Христо Иванов - 90% не го харесват. Е, можеш ли с 96% неодобрение и негласували за теб, да кажеш, че ще си омбудсман в парламента?!

Не, хайде да управляват сега и да ги видим. Щом не харесвате ГЕРБ, СДС и Патриотичния фронт, управлявайте да видите как е, лесно ли е. Или направете ВНС, ГЕРБ тогава може и да изчезне. Хайд еда го направим и да видим.  Нали всички искаха ВНС и мажоритарен вот. Ето това е прекрасен повод, вместо да се карат кой да е председател на парламента. Влизаме, приемаме на Румен Радев проекта за конституция и излизаме на избори, тогава има смисъл", отсече в края на програмната си реч премиерът Бойко Борисов след рекордните изборни победи на ГЕРБ. 

 

Сподели:
Бомба x
Кето диетични опасности, за които трябва да знаете Кето диетични опасности, за които трябва да знаете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Спипаха гаджето на Симона Загорова във финансови схеми - дъщерята на Глория пред раздяла с мачото САМО В ПИК TV: Спипаха гаджето на Симона Загорова във финансови схеми - дъщерята на Глория пред раздяла с мачото
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това