Борисов срази Радев и Нинова: С кои очи вие излизате да говорите, че ми е предизборен бюджетът? Наследих от вас дългове за над 6 милиарда лева, а сега даваме на учителите, медиците, пенсионерите... (ВИДЕО)

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Борисов срази Радев и Нинова: С кои очи вие излизате да говорите, че ми е предизборен бюджетът? Наследих от вас дългове за над 6 милиарда лева, а сега даваме на учителите, медиците, пенсионерите... (ВИДЕО)

314261
на 28.10.2020
Борисов срази Радев и Нинова: С кои очи вие излизате да говорите, че ми е предизборен бюджетът? Наследих от вас дългове за над 6 милиарда лева, а сега даваме на учителите, медиците, пенсионерите... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Следващия бюджет ще го изпълняваме пак ние и затова си правим разчетите да март, за да можем да ползваме парите, които сме си осигурили ние със строгата финансова дисциплина, за да може да управляваме пълен мандат. Ако народът ни даде да сме първа политическа сила и ГЕРБ да управлява отново заедно с колегите Обединени патриоти, ние ще сме тези които ще изпълняваме и ще продължим да изпълняваме", заяви премиерът Бойко Борисов повод поредните нападки от страна на Румен Радев, че бюджетът на държавата бил разоряващ и нямало политики в него, но без проблеми и възражения е подписал.
Премиерът подчерта, че ако са и в следващото правителство всички мерки ще продължат да се изпълняват докато има пандемия, като визира 50 лева на всеки пенсионер и допълнителните възнаграждения за хората на първа линия.
"Ние не правим правим предизоборни бюджети, това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и живеят в България. Само да преди месец, ако си спомните ни обвиняваха защо не се дават грантове на хората. Сега когато вашите екипи, от които съм изключително доволен, изработиха програми, намериха средства и навсякъде, включително и с данъчни отстъпки се помага. Във всички системи сложихме пари, за да може да се преодолее тази ужасна пандемия", обяви още премиерът и даде за пример случващото се в световен мащаб и големият брой заразени.

препоръчано

Министър-председателят заяви, че на три съвета в Брюксел се е молил като малко дете, за да бъдем подготвени именно за тези дни, но все едно глас в пустиня. "Като гледам какво става във Франция, Белгия, икономиките заминават", каза още Борисов и подчерта, че милиардите от фонда за подпомагане на фона на случващото се вече са като стотинки.

Той отбеляза и социалното нарастващото социално напрежение и припомни, че предизборно правителствата на БСП са давали милиони преди да си тръгнат. "Кое ми тежеше от наследството уважаеми г-жа Нинова и г-н Радев, това че фалираха КТБ, че ми оставиха дългове за Белене, че не изплащахте задълженията по централите, над 6 милиарда стартира това правителство на минус. С кои очи вие излизате да говорите и да ме питате, че ми е предизборен бюджета. Че даваме на учениците, на учителите, на университетите, за високите технологии, на здравето, на отбраната, на вътрешните работи, на социалните служби, икономиката, енергетиката, индустрията, цел посоки, всичко е ясно за доходите на хората", заяви още Борисов и заяви, че накрая са се научили да правят бюджет и политики и кой ще е премиер и ще управлява знае само Господ и българския народ и който си изберат, той ще носи отговорност.

Премиерът бе категоричен, че бюджетът така е направен, че да може да се изпълнява. "Щях да съм много по-впечатлен, ако Радев беше казал, защо полицаите искат повече от 10 процента увеличение, или за кметовете, медицинските сестри. Там не се бърка, говори само общо.

"Същите тези хора, когато аз говорех, че трябва да стискаме и да пазим мазнинката, нали помните, защото ще дойдат още по-тежки времена, те ми казваха да давам грантове и да пръскам пари навсякъде. Сега когато даваме на бедните хора, на пенсионерите, по всички сектори питат защо даваме", заяви още Борисов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - неочаквани препятствия пред зодиите
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Йордан Цонев попиля Бойко Рашков от парламентарната трибуна: Този е последният, който може да бъде образец за вътрешен министър (НА ЖИВО)
ново
Днес: 56
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това