Борисов уби Радев, морално

Политика

Борисов уби Радев, морално

491279
на 23.03.2020
Борисов уби Радев, морално
Автор:   Данка Радева

Последвайте ни в Google News Showcase

С близо двучасов монолог, предаван на живо, Бойко Борисов вчера приключи президента Радев.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Лице, което оттук нататък все по-трудно ще може да се зове президент.

За държавен глава или обединител на нацията - да не говорим.

Борисов с убедителен и драматичен наратив доказа, че:

1. Румен Радев е егоцентричен демагог. Дни наред подвежда премиера, че подкрепя мерките на правителството и извънредното положение. Демонстрина сговорчивост и съпричастност. Среща се с министри, непрестанно говори по телефона с Борисов. Внезапно, в най-неочаквания момент, забива нож в гърба. 

Румен Радев, в панически опит да опази авторитета на БСП, не споменава, че текстовете от закона за спекулата, които оспорва, са внесени именно от левицата. Приписва ги на сметката на ГЕРБ.

Това нито е мъжко, нито е генералско, нито е национално отговорно. Никакво не е.

2. Румен Радев е марионетен президент на Кремъл и БСП. Артикулира публично техните опорки, изхожда от строго партийни позиции, пристрастен е. След три години и половина мандат не успя да надрасне нито себичността си, нито зависимостите си от Москва, Държавна сигурност и "Позитано" 20.

3. Румен Радев не работи за националното съгласие и обществения мир, а обратното - за хаос и безредици в държавата. Това е хранителната среда за неговия рейтинг. Единственото, което го вълнува е, как да извлече максимален личен дивидент от драмата на хората. Това отвращава нормалните българи - отвъд зомбирания хард електорат на червената партия и радикализираните маргинали от психодясното. 

4. В аргументите си за ветото Румен Радев пропагандира всеизвестни мантри и заклинания на тъй наречения кръг "Капитал" и неговите финансови благодетели Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Васил Божков.

Наистина е цинично именно Радев да говори за нарушаване на свободата на словото, при положение че най-гнусните фейк сайтове на Арман Бабикян са се превърнали в елейна трибуна за славословене на държавния глава. И при положение че Румен Радев не благовоява да отговаря на никакви журналистически въпроси, както прави премиерът Борисов. Напротив - Радев излиза на подиума, изчита предварително написаната му реч и напуска залата. Уверен е, че не дължи отчет никому.

Не знаем какво се случва с рейтингите и социологията след вчерашното вето на Румен Радев. Знаем само, че в морален план този човек няма никакво право да бъде български президент. Той предаде народа и държавата си в трудно и смутно време. Чака го военен съд, но и по-страшният - съдът на историята.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да бягат от ласкатели, Раците да очакват нови запознанства
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Ядосаха Борисов заради служебното правителство: Защо не питате как Гвоздейков и Вътев са министри? Радев и Денков не приеха идеята ни за стратегически енергийни доставки (ВИДЕО)
ново
Днес: 63
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК