Вход
София
Времето в София -4 o C

Борисов уби Радев, морално

Борисов уби Радев, морално

на 23.03.2020
550660
0
Борисов уби Радев, морално
23.03.2020
0
550660

С близо двучасов монолог, предаван на живо, Бойко Борисов вчера приключи президента Радев.

Лице, което оттук нататък все по-трудно ще може да се зове президент.

За държавен глава или обединител на нацията - да не говорим.

Борисов с убедителен и драматичен наратив доказа, че:

1. Румен Радев е егоцентричен демагог. Дни наред подвежда премиера, че подкрепя мерките на правителството и извънредното положение. Демонстрина сговорчивост и съпричастност. Среща се с министри, непрестанно говори по телефона с Борисов. Внезапно, в най-неочаквания момент, забива нож в гърба. 

Румен Радев, в панически опит да опази авторитета на БСП, не споменава, че текстовете от закона за спекулата, които оспорва, са внесени именно от левицата. Приписва ги на сметката на ГЕРБ.

Това нито е мъжко, нито е генералско, нито е национално отговорно. Никакво не е.

2. Румен Радев е марионетен президент на Кремъл и БСП. Артикулира публично техните опорки, изхожда от строго партийни позиции, пристрастен е. След три години и половина мандат не успя да надрасне нито себичността си, нито зависимостите си от Москва, Държавна сигурност и "Позитано" 20.

3. Румен Радев не работи за националното съгласие и обществения мир, а обратното - за хаос и безредици в държавата. Това е хранителната среда за неговия рейтинг. Единственото, което го вълнува е, как да извлече максимален личен дивидент от драмата на хората. Това отвращава нормалните българи - отвъд зомбирания хард електорат на червената партия и радикализираните маргинали от психодясното. 

4. В аргументите си за ветото Румен Радев пропагандира всеизвестни мантри и заклинания на тъй наречения кръг "Капитал" и неговите финансови благодетели Иво Прокопиев, Цветан Василев, Сашо Дончев, Огнян Донев, Васил Божков.

Наистина е цинично именно Радев да говори за нарушаване на свободата на словото, при положение че най-гнусните фейк сайтове на Арман Бабикян са се превърнали в елейна трибуна за славословене на държавния глава. И при положение че Румен Радев не благовоява да отговаря на никакви журналистически въпроси, както прави премиерът Борисов. Напротив - Радев излиза на подиума, изчита предварително написаната му реч и напуска залата. Уверен е, че не дължи отчет никому.

Не знаем какво се случва с рейтингите и социологията след вчерашното вето на Румен Радев. Знаем само, че в морален план този човек няма никакво право да бъде български президент. Той предаде народа и държавата си в трудно и смутно време. Чака го военен съд, но и по-страшният - съдът на историята.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18521
архив

Двама английски джентълмени се изгубват в Сахара. Трети ден жажда и адски зной. По-младият джентълмен, внезапно оживен, пита спътника си: - Милтън, не бяхте ли споменали наскоро, че имате вода в коляното?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Китайската година на Белия метален вол ни носи пари и работа
x