Борисов - министър-председател! РБ с вицепремиер без портфейл и шестима министри, АБВ влизат в кабинета (обновена)

ЧАС ПИК

Борисов - министър-председател! РБ с вицепремиер без портфейл и шестима министри, АБВ влизат в кабинета (обновена)

63028
на 04.11.2014
Борисов - министър-председател! РБ с вицепремиер без портфейл и шестима министри, АБВ влизат в кабинета (обновена)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Постигнахме съгласие за имената на министрите и структурата на кабинета. Предстои те да бъдат гласувани. На този етап няма да ги оповестявам. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след преговорите с ГЕРБ за кабинет.

препоръчано

"Все пак ще отбележа, че Бойко Борисов е министър-председателят в новото правителство", поясни той. Според него така правителството ще е най-стабилно.

"Реформаторският блок никога не е оспорвал правото на първата политическа сила да определи своя министър-председател. Днес ГЕРБ посочи своя министър-председател", заяви Кънев.

Той уточни, че от Реформаторския блок са одобрени един вицепремиер (без портфейл) и шестима министри. Радан Кънев изрично уточни, че вицепремиерът е отделно от шестимата министри, т.е. РБ ще разполага със седмина в правителството.

Общо в кабинета ще има трима вицепремиери и 18 министри, поясни Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

Един от министрите може би ще е от АБВ. Не е ясно дали ще има министър от Патриотичния фронт.

В общата програма на правителството е заложено не всичко, което РБ иска, допълни лидерът на ДСБ.

Механизмът, по който ще се взимат решенията, са вече установени - парламентарен и консултативен към Министерския съвет. Решенията ще се взимат с консенсус, каза още Бъчварова.

И Кънев, и Бъчварова заявиха, че няма да бъдат министри в новия кабинет.

Реформаторите и ГЕРБ са се договорили и са записали в програмата си, че правителството ще се опита да изпълни пълен управленски мандат.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК