Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради коронавирус във Великобритания

Европа

Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради коронавирус във Великобритания

2122
на 11.05.2021
Борис Джонсън одобри облекчаване на ограничителните мерки заради коронавирус във Великобритания
Автор:   ПИК

Британският премиер Борис Джонсън даде официално благословията си за следващата фаза на облекчаване на локдауна във Великобритания от 17 май, съобщава БНР.

препоръчано

Той изрази увереност, че неговата „пътна карта“ за излизане от локдауна ще бъде спазена като срок, като на 21 юни ще отпадне и правилото за социална дистанция.

Джонсън също намекна, че на Острова едва ли ще има нужда от така наречените „ковид паспорти“.

Борис Джонсън потвърди на специална пресконференция, че от 17 май в Англия започва третата фаза на облекчаване на ограниченията. Заведенията ще могат да обслужват клиентите вътре в тях. При определени условия отварят кината, театрите и музеите. Учениците ще бъдат в училище без маски. Разрешава се пътуването за почивка в чужбина, макар и на този етап само 12 дестинации да попадат в „зеления списък“, в който не е България.

Премиерът обаче заяви, че въз основа на много добрите данни по отношение на жертви и заразявания и успешния ход на масовото ваксиниране, на 21 юни вероятно ще отпадне социалното дистанциране.

Джонсън уточни, че окончателно решение решение за това още не е взето и че редовно ще информира за подробностите за по-нататъшното облекчаване на локдауна, така че компаниите да могат да се подготвят своевременно.

Освен това премиерът заяви, че докато при пътуване в чужбина сигурно ще се наложи използването на ковид паспорт или сертификат, то такъв документ едва ли ще бъде нужен на Острова.

Междувременно главният научен съветник на правителството сър Патрик Валанс предупреди хората, че въпреки премахването на някои ограничения, те трябва да продължават да бъдат бдителни, защото нови варианти на вируса могат да се появат „като гръм от ясно небе“.

 

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това