Вход
София
Времето в София 4 o C

Ботушът на Радев стъпква Борисов и конституцията

Ботушът на Радев стъпква Борисов и конституцията

на 16.11.2018
68152
58
Ботушът на Радев стъпква Борисов и конституцията

Президентът Румен Радев води открита и ожесточена война с премиера Бойко Борисов. Тя е за властта в България и вече не става дума просто за намеци. Днес той си позволи да унизи грозно министър-председателя, квалифицирайки го просто като лидер на партия ГЕРБ.

„Аз съм готов да приема лидера на партия ГЕРБ г-н Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестиции, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж и качество на живот”.

Готов да го приеме?!

Така, както бил приел лидерката на БСП Корнелия Нинова с нейната визия.

Защо един случайно кацнал в президентството бивш военен си позволява да се има за нещо повече от действащ лидер на изпълнителната власт, управляващ с доверието на суверена – българския народ, кормилото на държавата? Защо му нарежда кога и къде да се яви и снизходително му подхвърля, че няма нищо против да го приеме, щом пък толкова иска?

Защото министър-председателят му позволява това. И не само той, ами и депутатите от партията, която ръководи. И не само те, а всички институции, които са управлявани от кадрите на въпросната партия. От комплекса да минат за много либерални, диалогични и демократични. Но народът знае друго – ако приведеш гръб, по нещо ще свистят тояги. И човекът от народа това и прави.

И ето как се стигна дотук.

Президентът Румен Радев още не е изхлузил военния ботуш, изживява се като пилот и бърка кабинета си на „Дондуков” 2 с кабина на изтребител. Това е разбираемо. Друго не знае човекът, носил униформа до онзи ден. Така е нормално да разбира един военен битката – атака, бой до кръв и победа.

Косвените жертви са неизбежни, разрушенията и хаоса след войната също.

По-опасното е, че вече две години не се намира кой да му каже, че вече не е в изтребителя, политиката не бойно поле, а жертвите на битката, която води, са мирни граждани, чиято демокрация и свободен избор поставя под съмнение, а вече се готви и да отнеме. И ако този някой не се намира около него, защото в екипа му логично е пълно с жадни за власт реваншистки настроение елементи, непипвали до момента държавен лост, това също е разбираемо. И ако те насъскват у него военния хъс за победа, ако умело набелязават целите му и го навигират, това също е разбираемо.

Не е разбираемо обаче бездействието на блюстителите на демокрацията в България – първата власт на Народното събрание в лицето на депутатите, както и съдебната.

Тези уж мъдри избраници на народа отдавна трябваше да бият аларма, че президентът Радев тъпче с военния си ботуш конституцията на парламентарната ни република, рушейки с атаките си авторитета на законодателна, изпълнителната и съдебната власт, които са над него. А също така забравяйки, че по закон той няма право на пристрастия, че е държавен глава на всички българи и не на последно място – че има предимно представителни функции и ако не може да помага на първата законодателна власт, то поне не трябва да й пречи, камо ли да я напада.

Радев стъпка с ботуша си и унизи депутатите още с първата си поява в парламента и като видя, че номерът минава и спечели битката, продължи с бодър марш към рушенето на останалите власти и институции. Нападна прокуратурата, критикува съда, и пак никой не го сложи на мястото му.

От няколко дни вече открито тъпче и конституцията, и правовия ред, и демокрацията. Подкрепя криминални бунтове, предвождани от килъри и групировки, метежи, целящи силова промяна на конституцията и държавния строй.

Щом премиерът е съгласен да „бъде приет” от по-нисшия по ранг в държавата от него президент, дали пък наистина този криминален преврат вече не е станал? И кой тогава е останал да брани конституцията и демокрацията, изразена като свободна воля на народа само преди година в полза на ГЕРБ и „Обединени патриоти”.

И най-важното – кой ще пази обикновените граждани, които са атакувани по улиците от криминалните групировки, узурпиращи с метеж властта, за да марширува на власт ботушът на Радев?  

Сподели:
Напиши коментар »
(58)
1
Ген.Румен Радев е избран с гласа на 2 500 000 българи.Повтарям Два и половина милиона българи...Горд съм че този достоен човек е наш президент.А вие сте жалки...както винаги.
2
Много добре казано. Интересно защо Б.Б се унижава така
3
Фатмакът си е фатмак!
4
Единият и другият искат нашите пари държавните да докопат и да ги харчат по царски както те решат.
5
Е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ БОКЛУК В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. ВАНГА Е ПРОРОКУВАЛА , ЧЕ ИДИОТ КАТО НЕГО ЩЕ ЗАТРИЕ ДЪРЖАВАТА.
6
НЕ ХОДИ ПРИ ТОЯ ИДИОТ !
7
narode -boiko --daite da se suberem pred presidensvoto i da go savrem v mi6a dupka tosi liot4ik ------ot kude e tasi sloba vtosi r-pon
8
KAKBO E TOBA ?? >> https://www.youtube.com/watch?v=kQlHI-Jnh1E
9
Щото е държавен глава. Затова. И случайно какво обидно има в това да нарече Б. Б. лидер на ГЕРБ? Да не би вече да не е? Проблема е само в идиотизираните Пикаджийски посанкци, които ги мързи да прочетат и Конституция и т. н. Задължително трябва да има закон за логотерия и да наказва. Такива писаници само сриват ГЕРБ.
10
До 2.....2 500 000 - процентите на Иво Христов. Добре ви е изчислил и още по - добре ви е характеризирал.
11
По-прост президент не сме имали досега!
12
ОТ 10г. ЧАКАМЕ НЯКОЙ ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ГРОБАРСКОТО РОБСТВО , ОТ ГЕСТАПОВСКИЯ СИКАДЖИЙСКИ , СОРОВСКИ и ЕВРОПЕЙСКИ ФАШИЗЪМ . ДАНО УСПЕЕТЕ КАТО ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ДА ПОВЕДЕТЕ ХОРАТА И ДА ИМ ПОКАЗВАТЕ ВСЕ ТАКА УВЕРЕНО ВЕРНИЯ ПЪТ КЪМ СВОБОДАТА !!!!!! ДАНО БГ ДА ТРЪГНЕ ПО НОВ , ИСТИНСКИ , ПРОЦЪВТЯВАЩ , СВЕТЪЛ ПЪТ !!!!!!
13
БРАВО ! ! ! МНОГО ТОЧНО И ДОБРЕ НАПИСАНО.
14
Мастурбарова, един истински генерал от БА е много повече от измислен пожарникар.
15
пътни терористи затварят магистрали и кръстовища а в същото време не са регистрирани в бюрата по труда и са на по 30-35 години без един месец трудов стаж...и в същото време шербета ГИ насъсква да събарят държавата като казва че те са гласа на народа...представете си тия от Перник които затварят магистрали половината са на по 25-28 години и никога не са работели и даже не са регистрирани в бюрата по труда за да си търсят работа...а вчера крещяха на колите и плашеха майките с децата и викаха ..'' защо не излизате от колите..'',с бири от по 2 литра ...и не работят никъде..
16
Звездомиро,до вчера ревахте,че Президента е приел Лидера на БСП,а днес бил Унижил Б.Борисов,нали и него Го прирма като Лидер на ГЕРБ,тоест Лидер на Партия
17
ПРЕЗИДЕНТЪТ КАНИ ЛИДЕР НА ПАРТИЯТА ГЕРБ , А НЕ МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛЯ С КОЕТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ПОТЪПКВА КОНСТИТУЦИЯТА И НЕ ПРЕНЕБРЕГВА ВЛАСТТА., А ТОЧНО ОБРАТНОТО -ИЗСЛУШВА И ГЕРБ И БСП КАТО ВОДЕЩИ ПАРТИЙНИ СИЛИ.
18
Този цървул,Президента си е повярвал нещо!Той е Никой,няма власт няма нищо,само за показване е ,като дресирана мечка!Бойко няма да го трае много,ще му изкара кирливите ризи!
19
Президентска република и Бойко Борисов за президент. А за Фатмака шут в г*за.
20
КАЦНА, ЗАЩОТО ГЕРБ НЯМАХА КАНДИДАТ, ИЗБИРАЕМ И РАЗУМНИТЕ БЪЛГАРИ НЯМАХА ИЗБОР... ТАКА, КАКТО СТАНА В ЧЕТИРИ СТОЛИЧНИ ОБЩИНИ, КМЕТОВЕ НА ИЗМИСЛЕНИТЕ РБ...НИКОЙ НЕ ГИ ПОМНИ ВЕЧЕ / РАДА И Т.Н/... НО ТОЗИ ПИЛОТ ЩЕ БЪДЕ САМО ЕДИН МАНДАТ! ТОВА Е! СЛЕД ТОВА ТРЯБВА ПРОМЯНА!
21
СЪД, ОСТАВКА И ЗАТВОР ЗА ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ !!!
22
За Президентът са гласували 2.5 млн. По 0.05 ст. На месец правят 12500.Така,че ние, които сме гласували За него я плащаме. А ти кажи, кой плаща държавната субсидия на ГЕРБ на която е 40 млн.
23
Преди време в специализирания съд се гледа делото на афганистанеца Бахир Ярунал, който на 24 ноември 2016 г. запали българския национален флаг по време на протест в центъра в Харманли. Реално погледнато запалил е парче плат, а отива на съд !!! Заслужено и медиите и обществото порицаха това действие , а някои от нас бяха и крайни в присъдата си срещу никому неизвестния емигрант осквернил националния ни флаг и национално достойнство. Когато човека докопал се до най-високата държавна длъжност в България и съответно най-високо заплатената си позволява публично да обижда страната ни другарите не само си затраяха , а и масово нападнаха всички които изразиха своето възмущение почуствали се излъгани и унижени от така наречения „обединител на нацията”.Няма друг президент в света, който да е нарека страната си блато. С какво е по-различен и по-важен от афганистанеца??? Обижда без свян и чуство на безнаказаност нацията си, която му плаща 11 бона на месец неизвестно за какво.
24
От какво точно сте доволен драги господине? За 2 години президентстване г-н Радев не свърши нищо, освен да разхожда нелепата си жена из Европа и да срича написани от друг речи. Много моля да ми отговорите - точно от какво сте толкова доволен и защо гласувахте за този никому неизвестен в политиката човек. Моля да ми отговорите конкретно, без изишен патос и задължителните за червените дебили клишета.
25
Боко се явява пред Генерала! Ще има - Падни! Стани! Падни! Стани! Ще има лупинги всякакви, само и само да остане на власт! Радев, българите искат да станеш родния Пиночет и да разчистиш тая гнилоч от властта. Изборът е твой!
26
Така се отговаря на мутри. А борисов не искаше ли да унизи Радев като му праща треторазрядни актьори, от които не зависи нищо. Знаем кой р е шава еднолично в герб и правителството.
27
Как може лошият Радев да е толкова лош , пък добрият Борисов да е толкова добър ? Да не би защото е имал здрава комунистическа закалка ? Истински и фалшив генерал , един срещу друг ! Дали ще си показват средни ПРЪСТОВЕ / както казва пожарникаря ? Да не стана така , че накрая фалшивия да пие студена ЧУШМЕНА вода / пак според банкянския диалект / ?!
28
Да кажат, защото не разбирам откъде са 40-те милиона след като за втория в ГЕРБ Цветанов в Търновско са гласували само около 2500 човека. А за Деси тежката артилерия в Разградско не знам дали има и 500 гласа.
29
Ало, вие рабогещите плащате и заплатите на премиера, хилядите калинки-.депутати, министри, кметове, общинари и вс. останали до чистачките в министерства , учреждения и общиини!!!!! Плащате и бонусите, болничните и осигуровките им за здраве и пенсия!!!!!!! Доволни ли сте? А, не, само ви тежи заплатата на Президента, която е определена от МС и НС! Каква двойственаст!! Е, да, защото така е казал ББ!!!!!!!!!!!!!!!
30
Основните приоритети на фатмака са плющене на джолани и шкембе чорба по селските кръчми и екскурзийки и шопинг по света за държавна сметка заедно с антуража си от баджанаци и водещата го за носа трътлеста лелка.Всичко това обилно гарнирано с безконечно лямпане, поучения и закани в стил треторазрядно ЗКПЧ..Жалка карикатура и тотално обезсмисляне на институцията. Гаф след гаф и поради тази причйна го избягват ВСИЧКИ световните лидери.Личи в последно време , че и другарите от БСП си хапят задника от яд, че се вързаха и натресоха на насебе си и българите това недоносче пробутано им от КГБ от което не извличат никаква файда и далавера, а само негативизъм и присмех. ....И каква въобще е нуждата за България от тази безлична огромна чиновническа институция именувща се Президентство и цоцаща огромна сума пари от бюджета ?!? До сега нищо смислено и в полза на България не е сътворено там.Целия народ ги хрантути и им плаща скитането по света, а ефект - никакъв !!! _ Ето един много-точен коментар от форумите ...."Какво ще направите със служител, на който за 19 месеца сте платили 216 980 лева заплата, а той е свършил толкова работа, колкото президента Радев?"...
31
До 5 Този който ще съсипи държавата е Бойко
32
Президентът Радев е погазил Конституцията и трябва да му се снеме имунитета чрез Импийчмънт за да отговаря пред Закона за държавна измяна. Вместо да обединява той сее разделение на България. Затова ние считаме да организираме Национален Марш около Президенството и подписка с иск Импийчмънт на Президента Веднага!
33
Президентът Радев е погазил Конституцията и трябва да му се снеме имунитета чрез Импийчмънт за да отговаря пред Закона за държавна измяна. Вместо да обединява той сее разделение на България. Затова ние считаме да организираме Национален Марш около Президенството и подписка с иск Импийчмънт на Президента Веднага!
34
G-jo Zvezdomira,ne e losho da sednete i da se ogramotite pone malko,zashtoto po tozi nachin Vie diskreditirate ne samo sebe si ,no i vashia rabotodatel!!!
35
А така, г-н Радев, мачкайте нискочелите Тикви!? Направете партия и дружно да ги одухаме, веднъж и завинаги, на предсрочните избори през март догодина!?
36
да така е плащаме заплатите на тези които ги изброи ...а.в това число и на президента....казвам ние работещите...които пълним хазната и работим а вие 300 350 хилади никога не сте работили а сте на по 40 години без един ден трудов стаж...и не сте се регистрирали ....чу ли меее..НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАНИ В БЮРАТА ПО ТРУДА...ЛУМПЕНИ И БАНДИТИ НА ПО 23-35 ГОДИНИ НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ И СА В СТАТИСТИКАТА КАТО ТАКИВА КОИТО НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ ...5-6 % Е БЕЗРАБОТИЦАТА В МОМЕНТА А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗАВОДИТЕ ТЪРСЯТ ХОРА ДА РАБОТЯТ А ТАКИВА КАТО ВАС КОИТО ЗАТВАРЯТ МАГИСТРАЛИ НЕ ИМ СЕ РАБОТИ И СА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ВЕЧЕ НА ПО 23 ГОДИНИ..90 % СТЕ ТАКИВА НА ПРОТЕСТИТЕ..А МУТРИТЕ НА БСП НА ПО 35-40 ГОДИНИ С ДЖИПОВЕ ЗАТВАРЯТ БУРГАС ....ТЕ ИМАТ ЛИ ПОНЕ ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ...ИМАТ ...ДРУГ ПЪТ..
37
ГОРКИЧКИЯТ БОРИСОВ.ДО ВЧЕРА ПРЕГРЪЩАШЕ МЕРКЕЛ И ВЛАДЕЕШЕ ПОЛОЖЕНИЕТО,БЕШЕ ДВА ПРЪСТА НАД ЕВЕРЕСТ.И КАКВО СЕ ОБЪРКА ТОЛКОВА,ТА ЩЕ ГОСТУВА НА ГОЛОГЛАВИЯ,ДЕТО НЕ ИСКАШЕ ДА ГО ВИДИ,ЩЕ ГОВОРИ С НЯКАКВО СИ ТАМ ПИЛОТЧЕ,ДЕТО БАДЯВА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА. БОЖЕ,НАКЪДЕ ВЪРВИ СВЕТЪТ?!
38
На малка България изобщо не и е нужен президент, тази институция е излишна, само да яде парите на хората и да си правят безплатни екскурзии по света. България е парламентарна република, президентът е излишен, разберете го това!!!!
39
Що така, бе, Мастиягърчева ,ама от няколко дни прегракна съвсем от постоянния вой който издаваш, вярно че хормоналния дефицит се отразява на мисловната дейност, ама вземи някакви мерки, ако трябва дай някой лев,за да си решиш проблема, недей така се занемарявай!
40
Борисив матира шимпанзето с този си ход да приеме поканата ! Просто му показва какво е България да е над всичко и същеврвмено показва на хората контраста между европейски политик и зависима пионка като радев .АЗ си мисля че радев си вкара автогол с тази си покана
41
импийчмънт
42
Ето тази грешка на радев чакше Борисов От сега на татъка на всяка критика ще има отговор нали те запознахме защо не реагира тогава ще му покажат фактите в очите ,растеж,безработица ,фискален резерв дефицит от този момент радев каквото и да каже ще звучи глупаво ( както и до сега де ) но това е голям коз в рацете на герб браво на генерал Борисов 3:0 за борисов до сега
43
отговор на коментар
Аз пък го обидих на времето, като го нарекох шофьор на самолет
44
Ако “някакво си там пилотче” качи Зайчето Бъни на неговото самолетче, то ще напълни гащичките от страх.
45
Звездомирке, статията Ви звучи като предсмъртно стенание.
46
До 32. Малоумен гербер я кажи как президента е нарушил конституцията. Недей с патешкия си мозък да повтаряш чужди глупости .
47
отговор на коментар
За съжаление и за срам, неразумно и на инат на ГЕРБ много от т.наречените автентични десни под контрол гласуваха за него. Те щяха да гласуват и за змия, ако беше срещу кандидат на ГЕРБ. Така, че човекът случайно беше избран за президент на България. Остава само да се надяваме да не стане Пиночет на Балканите, защото и Вие, които го величаете, може да се озовете по стадионите.
48
Има ли в Европа президент като нашия. Май няма такъв. Няма да се намери между всички президенти личност, която да се опростачи до такава степен, че да се обяви против милионите избиратели гласували за управляващата партия. Няма президент, който да подкрепя и насърчава мутрите и криминалните типове, които водят протестите. Срам и позор за такъв президент. Вместо диалог с всички партии нашият си избра да е подчинен на най-популистката червена такава и нейната лидерка. Горко на родината с този т.н. обединител.
49
Президентът се изживява като ГЕНЕРАЛ ГУБЕРНАТОР НА РУСКАТА ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ БЪЛХАРИЯ явно има подкрепата на руската империя която е поставила задачата нему и на БСП бившата БКП за изваждането на Родината ни от Европейския съюз и НАТО Никога не съм чул от него и НИНОВА че са за европейското развитие на България че желаят народите на Балканите да живеят в мир и сговор а не настройвани от проруските сили тайно да работят за връщане в геостратегическите планове и кръгове на ПУТИНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
50
Звездомирче. Мисля си че най добре ще е недялko министър председател. Ти главна говорителка на партията, а ивето кмет на Габрово. Данчето я виждам като вътрешен министър. За външен - специалността по международни отношения жорката дантеления. България ще цъфне и върже.
51
Ко не, откъдя на къдя питека Румен Тиквата ша са среща с Бойко бря. М чи тоя гашник освен да носи само шербетя на Бойко друга какво е направил. И затова пъпчивия взема 11 000лв. заплата, за тоя дето духа бря, и 1200 лв. пенсия на всичкото отгоре. На времето га избрахме д-р Желев за президент, от срам за голямата си заплата от 1700лв. даваше една трета от нея за бедните деца бря, а тоя глупак издържа селската си курабия лапа джолани на аванта. Колко минимални пенсии получава кретена Шербет, като разделим12 200 на 200. То излезе, че ние цялото село от 50 челяка вземаме колкото тоя глупендър бря.!
52
Тази пу--тка, де са и дали и много подходяща фамилия - Маст-иева, с простотиите си ще накара хората съвсем да се отвратят от медията, която я храни. И не само това. Създава впечатление, че Борисов трябва винаги да го лъскат и гримират за да бъде харесван. Все едно ние не го знаем. Борисов губи от това, защото този медиен стил е гаден. Такъв стил подхожда само на журналисти, които работят по поръчка. А една маст-ия едва ли може да влияе на аудиторията.
53
И защо да не си го позволи след като са го избрали над 2500000 БЪЛГАРИ а не цигани
54
импийчман и на ген.деса !!!!
55
отговор на коментар
№47, много сте прав! Ако вместо съществото с неопределен пол, Бойко беше издигнал за кандидат-президент кмета на Бургас, Гумен Гадев щеше да гледа президентството през крив макарон (имаше някога такива). Сега сигурно се хапе там, дето не може да се стигне, но духът (червен!) е изпуснат от бутилката и трябва сериозно да се помисли как да бъде неутрализиран. Барабар с трите вещици...
56
Досега си мислех,че подобни неща се пишат от платени или болни.Сега съм убеден,че са обсебени.
57
ФУРАЖ КАТА И ОМРАЗНИТЕ КОМУНИСТИ МЕЧТАЯТ ДА НИ ВКАРАТ В ЛАГЕРИТЕ И ДА ИМА "НАРОДЕН СЪД". НО ЩЕ ИМА ОТВЕТЕН УДАР, ТИЯ ГАДОВЕ БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДЯТ!
58
Радев не приема ПРЕМИЕРА,а лидера на ГЕРБ-т.е.-не го признава за примиер.А ти ,съпруга на деси какво си-един случайник,който се приема много на сериозно,оглавяващ кухата от съдържание институция.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 27184
архив

Един геймър умрял. Свети Петър решил да го прати в ада заради греховете, които имал. Не щеш ли, след седмица дяволът отива при свети Петър и се оплаква от него: - Преобърна всички казани с вряла вода, направи куп поразии... Накрая пък пита къде е изходът към второ ниво.

няма нови новини
Днес: 15
hot
най-четени новини в момента
сега
1540
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЗА ЖИВОТНИТЕ С ЛЮБОВ: Опашати приятели без дом разплакаха Златните момичета - или как FiBank и грациите на Илиана Раева вдъхновяват да правим добро... (ВИДЕО)
x
Супер супички срещу грипа и настинката
x