Вход
София
Времето в София 7 o C

Браво! Слави аут от Софийския университет - не го пускат да прави политика в Алма Матер

Браво! Слави аут от Софийския университет - не го пускат да прави политика в Алма Матер

на 17.01.2016
2899
4
Браво! Слави аут от Софийския университет - не го пускат да прави политика в Алма Матер
Автор: ПИК
17.01.2016
4
2899

Срещата на Трифонов със студенти беше предвидена за края на седмицата. За щастие се оказа, че новият ректор на СУ Анастас Герджиков, неговият екип, както и ръководството на Факултета по журналистика, за разлика от много други техни колеги в страната знаят, какво означава автономията на университетите, за която са се борили техните предшественици, видни интелектуалци и студенти.

В Университета на може да се прави политика! Той е свободна територия!

Слави Трифонов и неговият екип, които претендират, че са първи радетели за свобода и демокрация, обаче се опитаха да потъпчат най-свещената територия - тази на Алма матер. Да яхнат елита на нацията - студентите, за целите на своя политически проект, който в първата си част е маскиран като референдум. 

След тур из няколко висши училища, напълно в противоречие със Закона за висшето образование и университетската автономия, Трифонов удари на камък в Университета на Университетите.

Гологлавият водещ обаче не само на разбирал, какво нередно прави, ами натискал членове на Студентския съвет да окажат от своя страна "натиск" над ректора Анастас Герджиков. Това разказват студентите, които първоначално били ентусиазирани от срещата си с телевизионната звезда. Много скоро обаче те останали разочаровани от екипа на Трифонов, който не подбирал средства и дори се държал унизително с тях. 

"Кой е тоя Ректор, който не пуска Слави!, възмущавали се сценаристите на водещия, които в момента работят активно и в политическия му проект.

"Три пъти ми звъняха от "Шоуто на Слави", за да ме молят ние студентите да настояваме пред Ректора и да се проведе срещата със Слави на територията на Университета. Останах с впечатлението, че много настояват. По едно време дори станаха нападателни. Казаха - вие сте силата, никой не може да ви спре", разказват членове на Студентския съвет. 

По предварителен план срещата със студентите трябваше да е в 272-ра аудитория. Следва решението на ръководството - да я забрани, защото правилникът  е категоричен - никаква политическа дейност на територията му.

Инициативата за срещата със Слави Трифонов уж идвала от студенти от втори курс във Факултета по журналистика. Сценаристите на Слави имали човек сред тях, на когото обещавали работа в шоуто, твърди студентка от факултета. 

На последното заседание на Студентския съвет на Софийския университет студентите са разказали впечатленията им от срещата си със самия Слави Трифонов, който решил да действа директно. 

"Вие нали сте го решили, тогава кой е Герджиков да ви каже", обявил нагло водещият.

Той дори им предложил да действат без разрешение, както са направили при последната окупация на СУ. Тогава студентите окупираха първо именно 272-ра аудитория, преди да се разпрострат из целия Ректорат. Студентите смятат, че Слави Трифонов директно ги призовавал към неподчинение и окупация. 

Членовете на Студентският съвет са разочаровани от срещата си с водещия. Част от тях наистина са искали да има дискусия за предлагания от Трифонов референдум. Те обаче останали с впечатлението, че Слави Трифонов не иска да чуе тяхното мнение, а да ги използва.

Вероятно Слави Трифонов и неговият екип ще продължат атаката си както към Софийския университет, така и към други учебни заведения. 

Редно е Министерство на образованието да зададе въпроси на Висшите училища, които вече позволиха на гологлавия водещ да прави политическия си проект на техен гръб. 

Държавните университети не бива да позволяват никой да използва студентите за политическите си амбиции. След случки като тази стават ясни и напъните на кръга "Капитал" да сложи свой човек за Ректор на Софийския университет.

Няколкомесечната компроматна война завърши с провал, защото академичната общност не се манипулира лесно. Но ако беше избран "правилният" Ректор за същия този кръг, може би не само Слави щеще да прави спокойно политика в Алма Матер, а и 272-ра аудитория вече щеще да е под окупация. 

Сподели:
Напиши коментар »
(4)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
Пик, не сте прави. Гeрджика бе посочен от Илчев Втори, защото е от феодален род и е човек на Америка за България!!! Това е положението!!! Химика Тони Спасов беще за парлама, защото не разбира нещата!!!! ДА!!!!!
3
Най-после ръководството на СУ удари спирачки пред тоя чалга-селянин.Доста време се чудех с какво баламосва и студентите,след като владее маргиналите. И кои са тези "университети",които го посрещат? Хубаво са казали:"След 40-год. възраст ти остава само едно лице" Уважаеми студенти,хубаво го разгледайте...
4
Най– сетне да се намери един достоен ректор, да се опълчи на нашествието на чалгаджийската шайка на учиндолския цървул!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 10099
архив

Анкетьор прави анкета пред сградата на Обединените нации в Ню Йорк. Той се приближава до четирима мъже - саудитски арабин, руснак, севернокореец и нюйоркчанин - и пита всеки от тях:
-Извинете, бихте ли ми казали какво е мнението ви за сегаш
ния дефицит на месо?
Арабинът отвръща:
- Моля, какво е „дефицит"?
Руснакът отвръща:
- Моля, какво е „месо"?
Севернокореецът отвръща:
- Моля, какво е „мнение"?
Нюйоркчанинът отвръща:
- Моля, какво е „извинете"?

няма нови новини
Днес: 21
hot
най-четени новини в момента
сега
1616
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Пуснаха на свобода убиеца Джок Полфрийман - той иска да остане в България (ОБНОВЕНА)
x
Най-важното правило за всеки знак от зодиака
x