Бразилия отчита спад на заразените с COVID-19, Аржентина смекчава някои ограничения

Америка

Бразилия отчита спад на заразените с COVID-19, Аржентина смекчава някои ограничения

5370
на 07.11.2020
Бразилия отчита спад на заразените с COVID-19, Аржентина смекчава някои ограничения
Автор:   ПИК

Броят на заразените с коронавирус в Бразилия за изминалото денонощие се е увеличил с 18 872-ма, достигайки общо 5 631 181, предаде здравното министерство на страната, цитирано от Ройтерс.

препоръчано

Починалите вчера са 279, или общо до момента - 162 015. По този показател Бразилия продължава да е на второ място в света след САЩ.

В съобщението на министерството се отбелязва, че поради технически проблеми в тази статистика не са отразени данни от 5 щата - Амазонас, Амапа, Сао Пауло, Санта Катарина и Токантинс.

Отбелязва се обаче, че за седмицата от 25 до 31 октомври се наблюдава известно, макар и малко, снижение на броя на заразените и на починалите в сравнение с предишните 7 дни.

Аржентинските власти решиха да сменят режима на задължителна изолация в столицата Буенос Айрес и предградията с малко по-меки ограничения, съобщи президентът на страната Алберто Фернандес, цитиран от ТАСС. Решението е взето, защото вече осем седмици се наблюдава снижение на броя на новозаразените с коронавирус.

Според новите разпоредби вече ще може да се излиза на улицата без предварително получено разрешение. Общественият транспорт обаче ще остане достъпен само за представители на определени професии. "В редица департаменти в десетте провинции на Аржентина обаче режимът за задължителна превантивна изолация се запазва", съобщи президентът.

Властите по места ще съобщят допълнително какви ограничения се снемат, а кои се запазват.

Режимът на задължителна изолация бе въведен в Аржентина на 20 март. По-късно в някои региони той бе заменен с режим на задължително дистанциране.

Към този момент броят на заразените с коронавируса в страната превишава 1,2 млн., а починалите от последствия на инфекцията са над 32 хиляди, допълва БТА.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това