Братът на Стоичков емигрира от безпаричие (Снимки)

Лица

Братът на Стоичков емигрира от безпаричие (Снимки)

23495
на 21.10.2022
Братът на Стоичков емигрира от безпаричие (Снимки)
Автор:   "Ретро"

По-малкият брат на футболната легенда Христо Стоичков е напуснал страната. От няколко месеца насам Цанко води емигрантски живот в Германия. За западната държава заминал заради безпаричието у нас и там бързо успял да се установи и да намери работа. „Нито бедността може да унищожи силните души, нито богатството може да издигне долните души“, коментира Стоичков-младши, чиито отношения с батко му през годините са на приливи и отливи.

препоръчано

Цанко, който през ноември ще навърши 43, имаше амбиции да влезе в политиката. През миналата година пред Нова телевизия той сподели, че планира да основе партия, с която да се яви на следващите избори, но няма да търси подкрепата на брат си. Очевидно обаче плановете му са се разсъхнали. Допреди да емигрира, той живееше заедно с майка си Пенка в къщата им в пловдивското село Ясно поле. Цанко помагаше на пенсионерката с работата по двора, но в момента тя се справя с всичко сама. Леля Пенка, както я наричат всички в околията, е изключително дейна натура и не се плаши от труд. На 73 години произвежда богата реколта от зарзават, наскоро обрала и гроздето и сложила материал за домашна ракия. Гледала и животни, а фризерът ѝ целогодишно бил пълен с месо. За последно тя видяла сина си Христо по телевизията, докато той бе гост участник в хитовото риалити предаване на Би Ти Ви „Фермата“. Майката на Камата отдавна не му се сърди, че нямал време редовно да я посещава в родния си дом. Не го притеснявала и по телефона. През годините неведнъж са излизали медийни публикации, твърдящи, че в семейство Стоичкови има непрекъснати раздори. Въпреки търканията помежду си обаче всички се обичали и подкрепяли, макар да не се събирали често на една маса.

Майката на футболната легенда продължава живо да се вълнува от любимия си спорт. Саморъчно това лято ремонтирала стадиона в селото, освежила скамейките, а съблекалните светнали. Пенсионерката не пропуска футболен мач, а редовно е канена и за съдия. Другото ѝ хоби са песните, с които се развлича от еднообразното ежедневие. От няколко месеца леля Пенка е част от самодеен фолклорен състав, с който репетират в местното читалище. През лятото обикалят по различни събори и фестивали из страната, а гласовите си данни майката на най-талантливия ни футболист открила едва когато прехвърлила 70. Тя има и трето дете – дъщеря Мариана, която живее със семейството си в Пловдив. Преди години сестрата на Стоичков също имаше финансови проблеми и работеше в шивашка фирма. С нея Пенка се виждала най-редовно.

Футболната легенда с по-малкия си брат

Цанко с майка си Пенка

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК