Брацигово въстава срещу депо за строителни отпадъци

Региони

Брацигово въстава срещу депо за строителни отпадъци

6937
на 02.04.2019
Брацигово въстава срещу депо за строителни отпадъци
Автор:   ПИК

В Брацигово организират подписка против изграждането на площадка за преработка на строителни материали до водосборната зона на града, предаде БНР. В нея се включват и околните села.

За да съберат по-широка обществена подкрепа, жителите са инициирали и петиция в социалните мрежи. В нея се посочва, че площадката сериозно ще застраши здравето на хората и ще замърси почвата.

Кметът на Брацигово Петко Петков обаче отрича подобни твърдения.

"За замърсяване изобщо не може да става дума. Тук всеки подозира някакви користни цели, а целта е икономическа", обясни той и увери, че запрашаването от площадката няма как да стигне до водата.

Предвижда се съоръжението да бъде изградено върху един декар площ в местността Грамадите. Проектът обаче първо ще бъде поставен на обществено обсъждане.

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 312
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това