Брекзит се усеща сериозно по коридорите на британските университети

Европа

Брекзит се усеща сериозно по коридорите на британските университети

10576
на 05.09.2021
Брекзит се усеща сериозно по коридорите на британските университети
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Този септември Брекзит се усеща сериозно по коридорите на британските университети - броят на записалите студенти от ЕС значително е намалял, което ще струва скъпо на много от престижните академични институции в страната, предаде ДПА, цитирана от „Дарик“.

препоръчано

По данни на Службата за кандидатстване в университети и колежи (Universities & Colleges Admissions Service) общият брой на записалите се тази есен в британските университети студенти от Европейския съюз е 11 700 при 27 750 миналата година.

Макар и пандемията от коронавируса неизбежно да се е отразила на броя на чуждестранните студенти, сред научните среди няма никакво съмнение, че главната причина за спада са последиците от Брекзит, които включват значително по-високи такси за обучение и далеч повече бюрокрация.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК