Бриджит Бардо критикува Япония за лова за китове, 300 хиляди застанаха зад гърба й

Европа

Бриджит Бардо критикува Япония за лова за китове, 300 хиляди застанаха зад гърба й

12133
на 23.07.2024
Бриджит Бардо критикува Япония за лова за китове, 300 хиляди застанаха зад гърба й
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Френската филмова звезда Бриджит Бардо разкритикува Япония за преследването на екоактивиста и филантроп Пол Уотсън, борещ се с китоловците, съобщи АФП.

препоръчано

Пол Уотсън беше арестуван в Гренландия на 21 юли по силата на международна заповед, защото е издаден от властите в Токио. Сега той очаква решението на датските власти дали да бъде екстрадиран в Япония.

Корабът му е акостирал да презареди с гориво и е щял да отпътува за "прихващането" на новия японски китоловен кораб в северната част в Тихия океан.

Френската легенда Бриджит Бардо, превърнала се в активист за правата на животните, заяви в интервю за френското издание Le Parisien, че "японското правителство е започнало глобално преследване срещу Уотсън". Според нея той е бил хванат в капан.

"Трябва да направим всичко, за да спазим Пол", заяви Бардо. След нейният призив над 300 000 души са подписали петицията за освобождаването на Пол Уотсън, като в това число е и френския еколог Хюго Клемент, предаде бТВ.

Петицията призовава френския президент Еманюел Макрон да се свърже с датския премиер Мете Фредериксен, за да поиска незабавното освобождаване на човек, който защитава китовете.

Правителството на Япония се въздържа от коментар, но говорителка за Японската брегова охрана заяви, че е била наясно с ареста.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК