Британските служби са осуетили три терористични атаки от началото на пандемията

Европа

Британските служби са осуетили три терористични атаки от началото на пандемията

3319
на 06.03.2021
Британските служби са осуетили три терористични атаки от началото на пандемията
Автор:   ПИК

Полицията и разузнавателните служби в Обединеното кралство са осуетили три вероятни терористични атаки от началото на пандемията от новия коронавирус през март 2020 г. Това става ясно от прессъобщение на двете институции в прессъобщение, предава агенция EFE, цитирана от "Фокус". Според публикуваните данни Обединеното кралство приключи 2020 г. със 185 ареста за дейности, свързани с тероризма, което представлява спад от 34% спрямо 2019 г. и връщане към нивата от 2011 г.

препоръчано

Общо от март 2017 г. броят на терористични заговори, осуетени заедно с разузнавателните служби, възлиза на 28, според цитираните данни. Статистиката показва, че „терористите не са спрели да планират атаки онлайн или да радикализират уязвимите хора“ по време на кризата с коронавируса, обясни Дийн Хейдън, високопоставен служител на британската полиция.

Докато Обединеното кралство напредва в реализирането на плановете за премахване на всички епидемични ограничения, „ще има повече възможности за действие на терористите“, предупреди Хейдън, който призова гражданите да останат нащрек, за да се намали рискът от атаки.

От друга страна, Хейдън отбеляза „изключително тревожна“ тенденция , а именно увеличаването на арестите за дейности, свързани с тероризъм сред непълнолетни, които представляват 10% от общия брой арести“. Според полицейските разследвания роднините и приятелите са първите, които забелязват промени в поведението, които биха могли да показват евентуална радикализация на техен близък човек.

Сподели:
Бомба x
ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици ВЯРА: Тези трима апостоли проповядвали неуморно християнството и загинали като мъченици
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Новите депутати откриват работата на 45-ото Народно събрание с тържествено заседание - Мика Зайкова обърка имената на половината (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това