Британският финансов министър предупреди за опасностите от Брекзит без сделка

Европа

Британският финансов министър предупреди за опасностите от Брекзит без сделка

7856
на 21.05.2019
Британският финансов министър предупреди за опасностите от Брекзит без сделка
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Докато във върховете на Консервативната партия започна да се води яростна битка за влияние, относно бъдещето на Брекзит, министърът на финансите на Великобританияа Филип Хамънд предупреди отново за опасностите от липса на сделка, съобщава британският вестник „Индипендънт“, цитиран от „Фокус”.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Финансовият министър заяви пред представители на индустрията, че въпреки провала на междупартийните преговори с лейбъристите, правителството трябва да продължи да настоява за постигане на компромис за Брекзит със сделка, който да бъде приет от мнозинството в парламента и от страната.

Предупреждението на Хамънд идва в момент, когато правителството се събира днес, за да завърши новото предложение за Брекзит, с което Тереза Мей се надява, от четвърти опит, да осигури своето наследство, като премиерът, който е извел Великобритания от ЕС.

Новото „подобрено предложение“, обещано от Мей, се очаква да включва законодателни мерки за защита на правата на работниците и опазване на околната среда, както и обещания за съгласувани действия от страна на правителството, за гарантиране на техническо решение на митническите въпроси за ирландската граница, преди много критикуваната „предпазна мярка“ да влезе в сила в края на 2020 година.

Кабинетът също така ще реши дали да даде шанс на депутатите да участват в „индикативни гласувания“ по ключови въпроси, като отхвърлянето на излизане от ЕС без сделка или за втори референдум, преди пакетът със споразумението за излизане на Великобритания от ЕС да бъде гласуван в парламента през следващия месец.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК