Британското разузнаване: Руснаците ще продължат с натиска срещу Купянск и през следващите седмици

Европа

Британското разузнаване: Руснаците ще продължат с натиска срещу Купянск и през следващите седмици

7718
преди 4 часа
Британското разузнаване: Руснаците ще продължат с натиска срещу Купянск и през следващите седмици
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руските войски ще продължат настъплението близо до Купянск в Харковска област и през следващите седмици. Това се казва в нов доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

препоръчано

Британското разузнаване подчертава, че Руската федерация продължава да прави опити за настъпление в източната част на Харковска област и на 20 километра южно от Купянск, където военните й са пробили "издатина“ по линията на фронта. Сега те вероятно са на няколкостотин метра от река Оскол.

Руските атаки вероятно ще затруднят операциите на украинската армия на източния бряг на Оскол. Разузнаването припомня, че на 15 октомври цивилни от няколко населени места в района са получили заповед за евакуация.

"Русия вероятно ще продължи настъплението си в района през следващите седмици. След украинската контраофанзива през септември 2022 година, руските сили правят периодични опити да си върнат контрола над Купянск, разположен на река Оскол център, който поддържа украинските операции в района“, отбелязват военните на Лондон.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК