Британците в ужас за Брекзит, запасяват се с инсулин

Европа

Британците в ужас за Брекзит, запасяват се с инсулин

9331
на 26.02.2019
Британците в ужас за Брекзит, запасяват се с инсулин
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Диабетици и доставчици на инсулин във Великобритания се запасяват с лекарството, за да избегнат потенциален недостиг, в случай че Лондон напусне Европейския съюз без сделка след малко повече от месец, съобщава АФП.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Мнозина от около 3,7 млн. британски диабетици, включително премиерката Тереза Мей, зависят почти изцяло от доставките на инсулин от континентална Европа. Хормонът, който обикновено се произвежда от панкреаса, помага на болните от диабет да регулират нивото на кръвната си захар.

Брекзит без сделка почти сигурно означава връщане на митниците и здравния контрол, което може да доведе до забавяния на границата. И Лондон, и Брюксел заявяват, че искат да избегнат този сценарии, но нервите са опънати с наближаването на датата на британското напускане на ЕС - 29 март.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК