БРУТАЛНА ГАВРА! Появи се чалга вариант на българския химн (ВИДЕО)

Темида

БРУТАЛНА ГАВРА! Появи се чалга вариант на българския химн (ВИДЕО)

35336
на 02.10.2023
БРУТАЛНА ГАВРА! Появи се чалга вариант на българския химн (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов по повод разпространен клип, в който лицето Бирджан Хайрединов изпълнява кавър версия на официалния химн на Република България с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.

препоръчано

Това е гавра с национален символ, какъвто е българският химн. Затова от ВМРО искат спешна проверка, „изпълнителят“ да бъде разкрит и персонализиран и спрямо него бъде приложен чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс: „Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

В сигнала, подписан от съпредседателя на ВМРО Александър Сиди, категорично се настоява за грубото поругаване на българския химн да бъде приложено най-тежкото предвидено в закона наказание.

Текст на сигнала:

До:

Господин Борислав Сарафов –

Главен прокурор на Република България

Сигнал

От: Александър Маиров Сиди, в качеството си на съпредседател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“,

адрес: гр. София, ул. Пиротска 5

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Обръщам се към Вас във връзка с разпространен видеоматериал в средствата за масово осведомяване, в който лицето Бирджан Хайрединов изпълнява кавър версия на официалния химн на Република България с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.

С това свое деяние лицето Бирджан Хайрединов е изпълнил престъпния състав на чл.  108, ал. 2, пр. 3 от Наказателния кодекс, който гласи следното, а именно: „Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева“.

Деянието на горепосочения деец следва да се квалифицира като изключително грубо поругаване на български държавен символ, какъвто е националният химн, и следва да бъде повдигнато обвинение за най-тежкото предвидено в закона наказание.

Уважаеми г-н главен прокурор,

1.   След запознаване с фактите и обстоятелствата около описаното по-горе деяние моля да се сезирате и да извършите следствени действия за разкриване и персонализиране на лицето Бирджан Хайрединов;

2.   На основание чл. 208, т. 1 от НПК моля да вземете настоящия сигнал като необходим законен повод като извършите проверка за извършено престъпление по чл. 108, ал. 2, пр. 3 от НК за поругаване на официален държавен символ, а именно химна на Република България.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК