БСП буни пенсионерите на протест срещу 4 от партиите в парламента

Акценти

БСП буни пенсионерите на протест срещу 4 от партиите в парламента

71550
на 06.05.2021
БСП буни пенсионерите на протест срещу 4 от партиите в парламента
Автор:   ПИК

Депутатът от БСП Велизар Енчев призова за протест пред Народното събрание в петък, когато ще се гледат на второ четене промените в КСО за преизчисляване на пенсиите. "Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери", пише той във Фейсбук и пояснява, че около 9.00 часа пред НС трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани.

препоръчано

Той напомня, че на първо гласуване депутатите одобрили с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, шефката на НС Ива Митева не позволила второ гласуване, поради което окупирали и трибуната, а заседанието било прекратено.

"Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“! Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“... На 5 май паднаха маските на  партийните слуги на българския капитализъм!", пише Енчев.

По думите му тези четири партии били най-големите врагове на два милиона български пенсионери, които са най бедните и най-болните пенсионери в ЕС.

 

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 128
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това