БСП печели изборите. КАКВО СЕ СЛУЧВА НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН. Планът "Решетников" в действие

Политика

БСП печели изборите. КАКВО СЕ СЛУЧВА НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН. Планът "Решетников" в действие

535121
на 06.04.2019
БСП печели изборите. КАКВО СЕ СЛУЧВА НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН. Планът Решетников в действие

Последвайте ни в Google News Showcase

БСП печели изборите.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

Какво се случва на следващия ден.

Министър-председател на България е Корнелия Нинова. Министри - Таско Ерменков, Крум Зарков, Александър Симов, Кирил Добрев, Р. Овч. Политически нереално е да се смята, че червените ще постигнат абсолютно мнозинство. Управляват в коалиция с ДПС - няма друга перспектива.

Известно е от историята докъде водят коалициите БСП - ДПС. И в социален, и в икономически, и във външнополитически план.

Доган овладява регламентирано земеделието, МВР, службите за сигурност, инфраструктурата, строителството. Решава и за новия главен прокурор. Това са традиционните ресори за ДПС, когато участва в правителството.

Румен Гечев поема сектор "икономика". В БСП няма друг утвърден специалист, затова вицепремиерският пост на Гечев е сигурен. Над България надвисва мрачната сянка на Виденовата зима, пенсиите от по 10 долара, купоните за хляб и кашкавал, страховитата инфлация, уличните бунтове.

БСП, смразена и в момента с ПЕС и Брюксел, попада в международна изолация. Премиерът Корнелия Нинова е дискретно пренебрегната от лидерите на континента, не получава покани за чужбина, не си общува на "ти" с големите, не участва във взимането на важните решения. Единствената й легитимация са разменените визити с братската социалистическа партия в Букурещ.

ЕС замразява част от еврофондовете. Цели браншове от производството спират работа. Закрити са стотици хиляди работни места. Безработицата светкавично скача двойно - над 10 %. Дребният и средният бизнес изнемогват. И това не е хипотеза - така се случи и при Станишев, и при Орешарски.

Правителството спира строежа на магистралите. Аргументът е като при Орешарски - вместо за лъскави пътища, да преразпределим ресурсите за социални помощи. В крайна сметка ресурсите за "социални помощи" са варварски откраднати, а магистралите "Хемус" и "Струма" остават недостроени. Северна България е откъсната от света, туристическият поток секва окончателно.

Задръстванията към Гърция и през Кресна са нетърпими. Пътните съоръжения не успяват да поберат и обслужат главоломно нарастващия автомобилен поток.

Батко и Братко оглавяват АПИ.

"Лукойл" се превръща в абсолютен монополист на газовия пазар. Съпругът на премиера Нинова е директор в руския гигант. Малките търговци и бензиностанциите им постепенно се самозакриват или са изкупени на килограм от силните на деня.

Офертата за военните изтребители F-16 е изтеглена. България избира шведския "Грипен", за да бъде спазен ангажиментът на президента Радев. Това довежда до бързо охлаждане в отношенията със САЩ и НАТО. Губим стратегическия си защитен щит, превръщаме се в лесна плячка за несекващите географски и асимилационни претенции на Турция. Бежанският поток се отпушва, отпушват се и терористичните попълзновения на радикалния ислям

Геополитически страната се преориентира към Изтока и Кремъл. БСП първоначално изтегля партията от ПЕС, после заговаря открито за нуждата от референдум за излизането ни от Европейския Съюз и НАТО. С гласуване на мнозинството в Народното събрание такъв референдум е насрочен. Изходът от него - непредвидим.

Автоматически това води до падане на валутния борд и банкова нестабилност. Депозитите се обезценяват. Левът е "отвързан", стабилността му и адекватността към останалите валути се превръща в игра на рулетка.

По путински образец тандемът Нинова - Радев се саморазправя с инакомислещите и с политическите си противници. Бойко Борисов и други лидери на опозицията са изпратени в затвора след шумни, публични трибунали на "възмездието" - по подобие на Народния съд. Повежда се и битка срещу "врага с партиен билет" - тъй нареченото вътрешно малцинство в левицата, което някога е опитвало да озапти щурма на Корнелия Нинова към върха. 

Сергей Станишев е обявен за персона-нон-грата. Той иска убежище в Брюксел.

Обявена е пълна амнистия за Цветан Василев, Николай Банев, Евгения Банева, Миньо Стайков, Бенчо Бенчев и останалите спонсори на управляващата партия БСП.

Цветан Василев се завръща триумфално в България и основава нова банка.

Съставени са списъци с общественици, журналисти и бизнесмени, заподозрени във връзки и съпричастност със "стария режим на ГЕРБ". "Вредителите" са осъждани или лишавани от граждански и икономически права. Наложена е тотална цензура в медиите, ограничен е достъпът до фейсбук и социалните мрежи.

Гражданското общество организира масови протести. По улиците властват хаос и безредици. Правителството отговаря с твърди полицейски мерки - размириците са удавени в кръв. 

Формално управлява премиерът Нинова, но фактическата власт е в ръцете на президента Радев и амбициозната му съпруга. В ход е реализацията на плана "Решетников" - хибриден сценарий на остатъците от КГБ за приобщаване на България към евразийската общност и реанимацията на казармения социализъм от брежневски тип...

.................................................................................................

Тенденциозно, ще кажете. Приказки.

Житейски правдоподобна антиутопия - ще ви кажа. 

Аз лично ще си я припомня, когато пускам бюлетината си на 26 май.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК