Вход
София
Времето в София 11 o C

БСП се събира на инфарктен конгрес, чакат отчет от Нинова за фалита на партията

БСП се събира на инфарктен конгрес, чакат отчет от Нинова за фалита на партията

на 26.09.2020
18720
0
БСП се събира на инфарктен конгрес, чакат отчет от Нинова за фалита на партията
Автор: ПИК
26.09.2020
0
18720

50-ият юбилеен конгрес на БСП ще се проведе в НДК. Конгресът ще започне в 10.00 часа в зала 1 на НДК и ще продължи и в утрешния ден. Това ще е първото заседание на този конгрес на партията и поредно инфарктно събиране на червения актив. То ще завърши цикъла от отчет и избори в БСП, който започна декември миналата година.

Ориентировъчната програма предвижда в началото на конгреса лидерът на БСП Корнелия Нинова да представи политически доклад пред делегатите на форума. От вътрешната опозиция в "столетницата" отново ще настояват за отчет от страната на Корнелия Нинова за потъналите милиони пред последните 4 години. Те ще искат за пореден път да се даде обяснение къде за какво са изхарчени близо 6 млн. лв. и защо левицата е фалирала и дори е натрупала задължения.

Най-важната задача пред първото заседание на 50-ия конгрес на партията е да избере членове на Националния съвет.

В обедната почивка на конгреса ще се проведат делегатски съвещания, на които областните структури на партията ще излъчат по един делегиран представител в Националния съвет. В 19.30 ч. ще започнат изборите за членовете на Националния съвет. Делегатите ще избират в две листи – основна и младежка. В младежката ще бъдат кандидатите за членове на Пленума до 35 години. Те трябва да са не по-малко от 20% от състава на Националния съвет.

Делегатите на 50-ия конгрес ще трябва да изберат и председател и членове на Общопартийната контролна комисия.

На вниманието на делегатите се поставят резолюция срещу проявите и настъпването на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развитието на БСП.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34713
архив

Малко преди началото на мача единият отбор излиза от съблекалнята, хваща рефера в тунела и започва да го налага. - Ама какво правите - дърпа се нещастникът. - Защо ме биете, мачът даже не е започнал... - Автобусът ни тръгва веднага след мача, може тогава да нямаме време...

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
Тези зодии се влюбват сляпо
x