Вход
София
Времето в София 26 o C

БСП с обръщение към Бойко Борисов за "Луков марш": Пред избор сте или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него

БСП с обръщение към Бойко Борисов за "Луков марш": Пред избор сте или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него

на 13.02.2018
50611
39
БСП с обръщение към Бойко Борисов за "Луков марш": Пред избор сте или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него
Автор: ПИК
13.02.2018
39
50611

БСП излезе днес със специално обръщение към премиера Бойко Борисов по повод планираното провеждане на "Луков марш". Ето какво се казва в него:

ОБРЪЩЕНИЕ

на

ИБ на НС на БСП

към

Министър-председателя на Република България

г-н Бойко Борисов

по повод планираното провеждане на „Луковмарш”

 

 

Господин Министър-председател,

Повод за този наш апел е предстоящата, станала вече редовна февруарска политическа провокация, наричана от организаторите ѝ Луковмарш.

Още през август 1941 г. в Атлантическата харта правителствата на Великобритания и САЩ заявяват, че „след окончателното унищожаване на нацистката тирания страните се надяват да се установи мир“. Хартата е в основата на Декларацията на Обединените нации, подписана на 1 януари 1942 г. от представителите на 26 страни, воюващи срещу Тристранния пакт, както и на подписаната  по-късно Харта на Обединените нации.

Очевидно, манифестиращите през последните петнадесет години в София с портретите на генерал Христо Луков не мислят, че фашизмът е бил тирания. Ако някой не познава действителната история на БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ЛЕГИОНИ (БНЛ), може да се подведе и да привиди в БНЛ организация на честни и ентусиазирани патриоти.

Ние, социалистите, и днес сме убедени, че решенията, които налага Ньойският договор на България, са неприемливи и имат катастрофални последици за Отечеството ни. Но те не са случайни и имат своите основания. Народът ни ги е нарекъл Втора национална катастрофа. БНЛ стават една от организациите в България, които открито застават на позициите на расизма, ксенофобията и антисемитизма.

БНЛ е организация, изградена върху идеите за омразата и насилието. Това е фашистка организация – най-мощната сред дузината подобни, които са възниквали в България след Първата световна война.

През 1947 г. в Париж Обединените народи от Антихитлеристката коалиция  сключват мирен договор с България. В неговия член 4 България се ангажира да вземе мерки за разтурянето на организациите от фашистки тип и се задължава да не допуска занапред съществуването на подобни организации.

БСП многократно, на практика всяка от последните петнадесетина години, е изразявала протест срещу провеждането на Луковмарш. Ако някой днешен младеж няма ясни представи за най-новата ни история, то настоящото поведение на българското правителство, което се опитва да се скрие зад гърба на софийския кмет, г-жа Йорданка Фандъкова, е недопустимо. Проблемът за проявата Луковмарш е на правителството на България.

Господин Премиер, давате ли си сметка, че това се случва по време на Вашето управление? Никакви официозни посещения, например на паметни места на почит към жертвите на Холокоста, не могат да затъмнят факта, че по време на Вашето управление български крайно десни радикали изразяват почит към един откровен фашист.

Наскоро идейни съмишленици на тази кауза ясно заявиха намерението чрез Луковмарш София да стане общоевропейско място за почит към нацизма. Отговорността за противодействието на тези стремежи е и на Външното, и на Вътрешното и на Правосъдното министерство и най-вече лично Ваша, като човек, оглавяващ българското правителство. Големият въпрос е за популяризирането и налагането на фашистки, нацистки и други радикално антидемократични идеи в днешна България. Фюрерското начало е ключова характеристика на фашистките режими. 

Днешният пълзящ авторитаризъм и прояви на фашизъм и неонацизъм в държави от Източна Европа предизвикват безпокойството на демократично настроените граждани и цялата демократична общност.

Силите, които се стараят да реабилитират фашизма днес, прикриват факта, че по решение на Великите сили – САЩ, Великобритания и СССР, в България, както и във всички страни, подлъгали се да станат сателити на Хитлер, се провеждат трибунали за съдене на виновниците за въвличане на държавите на страната на Хитлер.

Правят се, че не разбират, че Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие. Правят се, че не разбират и не помнят, че през войната България бе победена и Мирният договор я наказва именно като страна-съюзник на Хитлер. Десет години след сключването на Парижкия мирен договор България не бе допускана в ООН именно като фашизирана страна, станала част от Оста „Рим - Берлин - Токио“.

Днес, Г-н Премиер, Вие сте изправен пред избор или да реабилитирате фашизма, или да се изправите срещу него!

     Не допускаме, че правителството се ангажира с каузата за реабилитация на фашизма и в същото време очакваме ясни действия от Вас за ограничаване и изкореняване на тези уродливи политически явления.

 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(39)
1
Тъпи комундета.
2
Кой е ген.Луков?
3
Другарко Нинова а Вие на кого сте наследник. Каква партия е БКП.
4
Πpeз ceптeмвpи 1918 г. нa Дoбpo пoлe фpeнcĸo-cpъбcĸитe вoйcĸи извъpшвa пpoбив в тeceн yчacтъĸ. Умopeни, изнeмoщeли и глaдни бългapcĸитe вoйници нe ycпявaт дa yдъpжaт нaтиcĸa. Aнтивoeннaтa aгитaция нa coциaлиcтитe и зeмeдeлцитe дoпълнитeлнo пpeчи нa бoйния дyx. Зeмeдeлcĸитe лидepи Paйĸo Дacĸaлoв и Aлeĸcaндъp Cтaмбoлийcĸи извъpшвaт нaциoнaлнo пpeдaтeлcтвo – oбявявaт Paдoмиpcĸa peпyблиĸa. Πoдвeждaт глaднитe и измъpшaвeли вoйници пpaвo ĸъм Coфия. Πo-ĸъcнo фpeнcĸият ĸoмaндвaщ гeн. Фpaншe Д`Ecпepe пpизнaвa, чe дължи пoбeдaтa cи имeннo нa тeзи пoдpивни дeйнocти. Πpeз тoвa вpeмe мaйop Лyĸoв ce нaмиpa в Kюcтeндил. Taм e глaвнaтa ĸвapтиpa нa БA. Ha двa пъти тя e нaпaдaнa и paзбивaнa oт мeтeжни вoйcĸи – нa 24 и 28 ceптeмвpи 1918 г. Taĸoвa e билo жeлaниeтo нa вpaгoвeтe ни, ĸoитo ca иcĸaли дa yнищoжaт Poдинaтa ни и дa я пpeвзeмaт нaпълнo. Cъpбитe ce cтpeмят дa cи въpнaт Maĸeдoния, нo нe биxa oтĸaзaли и oт дpyги бългapcĸи зeми. Kюcтeндил, нaмиpaщ ce нa гpaницaтa, e бил eдин oт нaй-жeлaнитe гpaдoвe oт cтpaнa нa „Beлиĸa Cъpбия“. Cъpбитe нe мoгaт дa пpиeмaт лecнo фaĸтa, чe имeннo Kюcтeндил пpиeмa глaвнaтa ĸвapтиpa нa БA – apмиятa, пoбeждaвaлa ги мнoгoĸpaтнo пpeз гoдинитe. Лyĸoв мapшΠo пeтитe нa вoйницитe-мeтeжници нacтъпвa cpъбcĸaтa apмия. Tя ce движи мeждy дoлинaтa Цapeв вpъx и Kaлин ĸaмъĸ. Cpъбcĸaтa apтилepия зaпoчвa дa oбcтpeлвa изocтaвeнитe бългapcĸи пoзиции. Taм oбaчe e apтилepийcĸият oфицep Xpиcтo Лyĸoв c 4 opъдия. Hямa вpeмe зa гyбeнe. Бeз ĸoлeбaниe, ĸaтo иcтинcĸи бoeц, Xpиcтo Лyĸoв opгaнизиpa oтбpaнaтa нa гpaдa. Πocpeщa тaĸa, ĸaĸтo тpябвa, cpъбcĸия вpaг. Πo нeгoвa ĸoмaндa бългapcĸитe opъдия зaпoчвaт дa oбcтpeлвaт cъpбитe. Cтpaxoтeн apтилepийcĸи oгън oбcипвa нacтъпвaщитe cpъбcĸи чacти, ĸoитo ca изнeнaдaни oт фaĸтa, чe cpeщaт cъпpoтивa. Cъpбитe ca oтблъcнaти и пoбягвaт нaзaд. Kaвaлepиятa им cъщo ce пpoвaля, и тя e пocpeщнaтa c oгън. Taĸa гpaдът e cпaceн oт Xpиcтo Лyĸoв. Cлeдвa пpимиpиe. Cpъбcĸият пoдпoлĸoвниĸ Toмич, ĸoйтo ĸoмaндвa paзбититe вoйcĸи пpи Kюcтeндил, пoздpaвявa бългapитe зa ycпexa и ce интepecyвa ĸoи ca били тeзи тoлĸoвa cилни чacти, ĸoитo ycпявaт дa cпpaт нeгo и xopaтa мy. Бългapcĸитe вoйcĸи пocoчвaт Xpиcтo Лyĸoв, ĸoйтo вce oщe e c oбгopялo лицe oт apтилepийcĸия oгън. Toчим зaпитaл зa ocтaнaлитe, a oт нaшa cтpaнa мy oтгoвopили, чe тoвa ca били oвчapи и ĸoзapи, пpитeĸли ce нa пoмoщ нa Лyĸoв. Tяxнaтa зaдaчa билa дa пълнят opъдиятa нa oфицepa! Toмич пoбecнявa oт яд, нo ycпявa дa cдъpжи гнeвa cи и пoздpaвявa Лyĸoв. Cpъбcĸият пoдпoлĸoвниĸ cpaвнявa нaшия мaйop c вeлиĸия мapшaл Heй, тъй ĸaтo caмo тe двaмaтa ca ocтaнaли caми нa фpoнтa, зa дa зaщитaвaт oтeчecтвaтa cи. Източник: http://delo.bg/history/podvigat-na-gen-hristo-lukov/
5
Това си е то,популисткто БСП начело с другарката Корнелия Нинова…Лично Костов навремето я уреди като шеф на бордовете и приватизатор на "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт", а при другаря Станишев се отказа от СДС и вече като новоизпечена комунистка се облажи и с "Булгартабак".Сега е взела на концесия БСП заедно със всичките заблудени и още вярващи в червената идея свине и ги кара към кланицата , завещана от ортака и по далавери - другаря Гергов......Цялата шайка в партйната им върхушка са все такива охранени и нагушени с имоти червени олигарси кланещи се и вярващи единствено в парите и всастта.През 1993 даже руснаците проумяха що за стока са всичките комунисти и със закон забраниха тяхната КПСС, а ние още продължаваме да търпим и дундуркаме тази сбирщина от доказани червени приватизатори, всичките уредили се с топли местенца из БСП, които успяха тотално да разграбят, разсипят и разпродадат България.
6
Досадната трътлеста лелка от ден на ден все-повече изпростява и затъва в батака заедно с оядените си другари.Откакто ги изхвърлиха от властта и им врътнах кранчетата за далавери, комунделите съвсем изтрещяха.Сега цялата им върхушка е под угрозата за тотално разследван и пандела във връзка с лапането им покрай приватизацията и опоскването на държавата ни....Какви ли не циркове и постановки за отвличане на общественото внимание ще разиграват с надеждата да се измъкнат от Темида !
7
НИНОВА, ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ НА ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИ. ТИ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СИ ОПОЗИЦИЯ. ТИ СИ ЗАЕДНО С ТИКВАТА, ЗАЕДНО КРАДЕТЕ. ПОГНУСЕН СЪМ ОТ ТЕБ И ПАРТИЯТА ТИ. ВЪРВЕТЕ НА MAЙHATA СИ!
8
АКО КЮСТЕНДИЛ И ОКРЪГА Е В ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЕН. ЛУКОВ, ТО ПРИНОСА МУ КЪМ НАШАТА ДЪРЖАВА Е НЕОЦЕНИМ И ТОЙ Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ ПРЕД КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКЛАНЯМЕ! ВИЖ БСП /БКП/ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ И ДАЖЕ ПРЕСЛЕДВА МАКЕДОНЦИТЕ ОТПЕТРИЧКО!
9
КАК ДОЙДЕ ОТ СЕЛО С ЦЪРВУЛИ И ЗА 3-4 ГОД. СЕ СДОБИ С 3 ИМПЕКСА И 2 АПАРТАМЕНТА?
10
Луков марш се провежда всеки февруари от 2003 година.Нинова казва че това се случва по време на управлението на Борисов.А преди 2009 година кой управляваше г-жо импексова?
11
Акоправителството забрани Луков марш, то би трябвало да забрани и комунистическите поклонения на Бузлуджа. Да не забравяме, че комунизма е забранен със закон. Освен това да се забранят и поклоненията пред МОЧА - тази армия ни е обявила война и на 5-7 септември 1944 нахлува на наша територия като завоевател - затова е предателство да носиш цветя на този паметник
12
И вашата партия е изградена върху идеите на омразата и насилието.Срещу НРОДА!
13
Аконе беше Лулков софия щеше да е в сърбия, грешка че Луков е бил българин друг народ щеше да го заслужава повече
14
ФАШИЗЪМ=КОМУНИЗЪМ=ГЕРБ=БКП
15
Каква Oс Pим-Берлин-Токио ? Aлоу годината е 2018... Корнелия пак дига безсмислени гюрюлтии...Как се прави на чесна пролетарка..хи хи хи
16
И тая качи магарето на крушата.Като, че ли само при ТИКВАТА се прави тоя марш!Явно някой ги натиска тия Мурви и ПЕЕЕРАСИ, та отварят уста като кене0!0.И сланинестата другарка е като другаря ТИКВА.Правени са от един 'yй.
17
Явно Ездачката не споменава периода след 09.09.1944г и БРОЯ НА ЖЕРТВИТЕ-УБИТИТЕ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА и как Гологлавият Булдог Сашко ИЗЛЕЗЕ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ КОГАТО СА ДАДЕНИ ЕДНА МИНУТА ДА ПОЧЕТАТ ЖЕРТВИТЕ ОТ КОМУНИЗМА.....оп време на ВСВ сме дали -12,587 човека а САМО ЗА НЯКОЛКО ДЕНА СЛЕД ДЕВЕТИ -около 30,000 УБИТИ И сега като излезнат тези данни във Училище да видим какви въпроси тогава ще задава една ОТ НАЙ-УСПЕШНИТЕ ПРИВАТИЗАТОРИ от най-новия период......няма смисъл повече да пиша то се ЗНАЕ но Гьонсуратите НЕ.......
18
ТАЯ НЕМА ДА СЕ УМОРИ ДА ЗЛОБЕЕ
19
ТАЯ НЕМА ДА СЕ УМОРИ ДА ЗЛОБЕЕ
20
За да има фашизъм,трябва да има фашистка партия.В България ,никога не е имало такава партия.А .Нинова говори за фашизъм,който никога не е бил у нас.Това показва,колко е тъпа и неподготвена,като политик.
21
ЛУКОВ МАРШ ЩЕ ИМА АМА ВАС НЯМА ДА ВИ ИМА ПРОСТИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД ПОЧВА ДА СЕ ОСЪЗНАВА ! ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОЯ НА БЪЛГАРИЯ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ ВЕЧНО МУ ЦАРСТВО НЕБЕСНО! БОГ ДА ПАЗИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ!
22
https://www.youtube.com/watch?v=gdRj3ZPR0tw
23
то луд и тъп, ама много тъп умора нямат!
24
по пътя на логиката,не трябва да има събор,на Бузлуджа.
25
Много късно следобед ce сети Нинова... Явно Корнелия разбра че Борисов утре вечер e в БТВ и иска да и обърнат малко внимание в праймтайм. Поне да беше измислила нещо по полезно...
26
Ген. Луков е убит по нареждане на Сталин , защото в Москва са сметнали , че при бъдещо нахлуването на съветските войски в България , той ще организира отпора и отбраната срещу азиатския башибозук .
27
Лошо ли е социалистката , седесарка да му го д..а , въпреки че ще е адски гадно , не налагайте измислена цензура ...... пи....к
28
А да забраним да се събират заради Деветосептемврийския преврат може ли !
29
И един съвет , омръзнало им е на хората да гледат Део.....оо, да се хване и да работи , да заработва възнаграждението си , стига милостини
30
Тая биволица какво иска. Може да се чекне със цялата си шайка на паметника на правишкия магнал, но не може да понася един патриот!!
31
Заслепени т.ъпанари! Прочетете в Гугъл какво пише за него : "Близки връзки с националсоциалистите в Германия". Понеже това е твърде сложно за вас, скъпи 90%, пояснявам: Националсоциалистите в Германия са ФАШИСТИТЕ! Точка. Г-н бб, реабилитирате ли фашизма?
32
Националисти + социалисти = на фашисти. Комунисти Луковисти, все един фашистки х/й ги е правел!!
33
С една дума:"Червени боклуци"
34
ШУМИ МАРИЦА ОКЪРВАВЕНА ПЛАЧЕ ВДОВИЦА ЛЮТО РАНЕНА МАРШ МАРШ С ГЕНЕРАЛА НАШ В БОЙ ДА ЛЕТИМ И ВРАГ ДА ПОБЕДИМ.............
35
Е кво от това?Aко не си наясно в Гугъл има всякакви гледни точки ,нe е е като при властта на комунистите. Половин век век не ви ли стигна,ами още търсите Kремълски ботуш...
36
Луков Марш е синоним на БЪЛГАРЩИНАТА.Луков Марш олицетворява България--ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА...БСП е Еврейска ЦИОНИСТКА организация произволна на БКП мразеща силно БЪЛГАРИЯ и ЕВРОПА...БСП-БКП е ВРАГ на народа и на Европа....ЛУКОВ МАРШ Е МОЯТ МАРШ..АКО бсп МИ ЗАБРАНИ ЛУКОВ МАРШ....Аз лично ще я УБИЯ тази пачавра НИНОВА
37
Крадлата Нинова и тя по фашизма е компетентна.
38
С решение на Народното Събрание Комунистическия режим в България е обявен за престъпен . След като този режим е престъпен - не са ли престъпници тези , които полагат цветя на ръководителите на този режим.? Кой Импексова полага цветя на Сатрапа Т. Живков . Кой прави сбирщините на Бузлуджа . Кой слага цветя на паметника на Съветската армия и на Альоша в Пловдив ? . Трябва ли лицата които правят това - да бъдат арестувани и съдени за противодържавна дейност ? От коя партия са тези хора другарко Импексова ? Не те е срам Импексова да повдигаш този въпрос
39
Луковмарш е синоним на българщината ,съвзела се след комунистическите престъпления в последните 100 години. От възраждането на българския дух ги е страх комунягите и от неотвратимото ВЪЗМЕЗДИЕ ,което те ще получат.ДНЕС НИКОЯ ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА НЕ Е ЗАБРАВЕНА И НА НИКОИ КОМУНИСТИЧЕСКИ УБИЕЦ НЯМА ДА СЕ ПРОСТИ. НИЕ ИДВАМЕ. БЪЛГАРЩИНАТА Е ВЪЗКРЪСНАЛА. ТРЕСКА ВИ ТРЕСЕ РУСОФИЛСКИ ПРЕДАТЕЛСКИ ПЛЪХОВЕ. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Жена се оплаква на мъжа си:
- Пак ми трябват пари за външния вид - за козметик, за епилация, за фризьор, за маникюрист.
Мъжът я гледа и клати глава:
- Добре, че съм си се родил красив.

няма нови новини
Днес: 340
hot
най-четени новини в момента
сега
2250
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Има ли ГМО в българската храна - топ експерт разкрива какъв хляб ядем и ще се вдигне ли цената му
x
ЦЕННИ СЪВЕТИ! Какво да консумираме в жегата, за да помогнем на тялото да се справи с прегряването
x