"Булгаргаз" заведе иск срещу "Газпром" за 400 млн. евро

Икономика

"Булгаргаз" заведе иск срещу "Газпром" за 400 млн. евро

31039
на 09.07.2024
Булгаргаз заведе иск срещу Газпром за 400 млн. евро
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На 8 юли 2024 г. "Булгаргаз" стартира арбитражно производство срещу OOO "Газпром Експорт" пред Арбитражния съд при Международната търговска камара в Париж, съобщиха от българското дружество.

препоръчано

Заведеният иск е за обезщетение на вреди от над 400 млн. евро, претърпени в резултат на едностранното преустановяване на доставките на природен газ преди повече от две години, в края на месец април 2022 г.

В края на месец май 2024 г. "Булгаргаз" изпрати покана до "Газпром Експорт" за доброволно уреждане на претенцията на българското дружество, съгласно договора между двете компании. След като руската страна не предприе действия за извънсъдебно разрешаване на въпроса, "Булгаргаз" предприе стъпки с цел защита интересите на дружеството.

Арбитражният съд при Международната търговска камара в Париж е една от най-авторитетните институции в света, които администрират разрешаване на международни търговски спорове.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК