Бум на пожари в Кюстендил от началото на отоплителния сезон

Региони

Бум на пожари в Кюстендил от началото на отоплителния сезон

2476
на 04.12.2020
Бум на пожари в Кюстендил от началото на отоплителния сезон
Автор:   ПИК

От началото на отоплителния сезон в област Кюстендил са възникнали 26 пожара, съобщи Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил пред радио "Фокус".

препоръчано

„И през този отоплителен сезон броят на пожарите тенденциозно се запазва, като най-честите причини за пожарите се очертават късо съединение – 10, неправилно ползване на отоплителни уреди – 1, техническа неизправност – 3, и самозапалване - 1 пожар в комините на жилищните сгради. За периода за съжаление има един загинал на 86-годишна възраст и един пострадал на 79 -годишна възраст, в резултат на пожар“, каза Катя Табачка.

Тя призова за стриктно спазване на правилата при експлоатация на отоплителни уреди, без значение дали те са електрически или на твърдо гориво.

Спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност са отговорност на всеки гражданин, а нарушаването им може да застраши не само личната собственост, но живота и здравето на хората.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това